Internetul abundă cu mesaje care provin de la persoane care afirmă că sunt în contact cu civilizații extraterestre avansate. Aceste mesaje sunt adesea benigne în conținut (deși nu același lucru se poate spune despre efectul lor pe termen mediu sau lung), conținând apeluri la pace, dezarmare nucleară, iubire și armonie. Persoanele care le trimit jură că aceste mesaje au fost transmise de extratereștri prin mijloace para-psihologice.

[Ca o paranteză, mi se pare interesant faptul că întotdeauna aceste ”mesaje”obținute prin ”channeling”, ”telepatie”, ”dedublare” sau ”proiecție a conștiinței” sunt atât de elaborate, atât de similare și atât de ”umane” în conținut încât par a fi copiate din discursurile organizațiilor ecologiste sau din cărți New Age cum ar fi Conversații cu Dumnezeu. În plus, acești mesageri par a înțelege, cuvânt cu cuvânt, tot ceea ce acești ”străini” – care vin de la distanțe de zeci sau sute de ani lumină – le comunică ”telepatic”, dar, de multe ori, ei nu sunt în stare să comunice normal cu (sau să-i înțeleagă pe) oamenii apropiați lor. Ei pot înțelege ceea ce extratereștrii (pe care se presupune că abia i-au întâlnit și care, în mod obișnuit, vorbesc ”siriusiana” sau ”arcturiana”) le transmit, dar nu sunt în stare să recepționeze telepatic gândurile unor persoane care ”gravitează” în jurul lor de zeci de ani, fie ei soți, copii, părinți, prieteni sau colegi.]

Unul dintre aceste mesaje, care a circulat pe internet de mai multă vreme încoace și care a făcut vâlvă și pe la noi este senzaționalul ”mesaj-referendum” prin care, aparent, civilizațiile extratereste ne întreabă pe noi, pământenii, dacă vrem ca ele să apară în viața noastră. Din păcate, mulți s-au entuziasmat și au luat mesajul așa cum era, pentru că li s-a părut de bun simț, fără să mai cerceteze sursa sa reală (și ne-extraterestră!)

Ei bine, sursa mesajului-referendum publicat în 6 Septembrie 2003 – este francezul Eric Julien (alias Jean Ederman), un fost controlor de trafic aerian pasionat de ufologie. Mesajul a fost tradus în foarte multe limbi străine și a avut zeci (sau poate sute) de milioane de vizualizări pe internet, generând o adevărată isterie și o anticipare frenetică (legată de posibilitatea imediată a contactului extraterestru) care continuă și în zilele noastre.

Dar haideți să înțelegem mai multe despre Julien și viziunea lui!

Viziunea lui Julien despre extratereștri

Julien aderă la o ipoteză interdimensională – destul de unică, ce e drept! – legată de extratereștri. Pentru el, extratereștrii nu sunt ființe de pe alte planete, ci ființe interdimensionale. (Observăm și la el, ca de altfel la majoritatea contactaților inspirați de literatura și cultele neo-teozofiste, o identificare a termenului ‘extraterestru’ – care, după dicționar și după manualele de astro-fizică, înseamnă ”(ființă) din spațiul cosmic (tridimensional) sau de pe o altă planetă” – cu acela de ‘ființă interdimensională’ (adică o ”entitate care vine dintr-o altă dimensiune decât a noastră”), deși înțelege că termenul ”extraterestru” nu este chiar potrivit….cred că până la urmă voi începe să mă obișnuiesc cu această asimilare, în lipsa unor ‘omuleți’ în carne și oase de pe alte planete!)

La Julien această identificare este însă mult mai radicală: extratereștrii nu sunt ”spațiali”, ci ”extratemporali”! OZN-urile sunt dispozitive antigravitaționale, dar nu sunt nici ele ”spațiale”!

Ele au capacitatea de materializare și de dematerializare în mișcare sau într-un loc anume, dar nu au un sistem de propulsie, în sensul convențional al termenului.

Nici o considerație legată de aerodinamica navei nu este utilă pentru a pilota o navă extraterestră,

spune Julien, în acord cu mulți adepți ai ipotezei interdimensionale cu privire la fenomenul OZN. (Eric Julien și-a condensat ideile despre extratereștri într-un cadru teoretic mai larg căruia îi dă un nume paradoxal: ‘Teoria Relativității Absolute’, pe care-l exprimă într-o carte numită La Science des Extraterrestres (Știința extratereștrilor), inspirată ”la greu” din opera cercetătorilor ruși Nicolaï Alexandrovich Kozyrev , Albert Veinik și Vadim Alexandrovitch Chernobrov care au lucrat asupra Teoriei Timpului).

Julien ne spune că ”extratereștrii” sunt deranjați de folosirea armelor atomice, pentru că atunci

li se materializează vehiculele și sunt distruse spiritele naturii existente în altă realitate.

(Asta este o ipoteză cu care aș fi parțial de acord: este posibil ca eventualele spirite din alte dimensiuni să fie deranjate de distrugerea Naturii în care și ele coexistă și ar încerca să ne facă să înțelegem asta! Tot ce facem în plan fizic are consecințe în alte planuri!). În plus- afirmă Julien- felul în care noi percepem OZN-urile și extratereștrii este influențat de aceștia:

Ei produc imaginile cu consimțământul subconștientului nostru, sediul formelor-gând emise un timp îndelungat, multiplicate și consolidate de convingerile noastre, adică prin ”imaginația” noastră de moment.

(în opinia mea și această ipoteză este confirmată de cazuistică și este în acord atât cu ipoteza interdimensională, cât și cu ipoteza psiho-socială legată de fenomenul OZN!)

Răpit de bună-voie

În martie 2004, la 6 luni de la răspândirea pe internet a deja-celebrului ”mesaj -referendum”, Eve Marchal, partenera lui Eric Julien a alertat poliția în legătură cu misterioasa dispariție a acestuia anunțând că – cel mai probabil, după toate semnele pe care cei doi le-au primit anterior – el ar fi fost răpit de extratereștri.

Cyril Fromage, jandarmul desemnat să ancheteze cazul, a recepționat mărturia lui Eve Marchal fără reticență (el însuși fiind interesat în mod particular de OZN-uri), dar a precizat că ar putea avea probleme cu superiorii săi în acceptarea acestui scenariu.

Apoi Eve a apărut la postul de radio Ici & Maintenant unde a enumerat o mulțime de motive -unele incredibile- pentru care a ajuns la concluzia că acesta a fost ”răpit de bună-voie” într-o bază extraterestră subterană, fiind selectat de extratereștri pentru a urma un curs special de instruire în pilotajul OZN-urilor la bordul unei nave spațiale ”arcturiene”. Ea a menționat și faptul că avea capacitatea de a-și proiecta conștiința în nava extraterestră în care se afla Julien și de a primi mesaje de la acesta. A deschis și un grup pe Yahoo numit MeetETNow în scopul de a răspunde întrebărilor și de a aduna adepți.

Oamenii nu au fost convinși de explicațiile partenerei lui Eric și mulți au început să suspecteze o înscenare pusă la cale de Julien pentru a ieși în evidență și a escroca comunitatea celor interesați de fenomenul OZN.

După două săptămâni, Eve Marchal a ajuns din nou la emisiunea radio (pentru a se face de râs!) prezentând alte aspecte incredibile legate de trainingul OZN a lui Julien, despre operațiile și implanturile pe care le-ar fi suferit pentru a se adapta la cerințele indicând că ea îl vizitează de mai multe ori pe zi prin proiecție a conștiinței la bordul OZN-ului. Discursul ei era plin de idei împrumutate din teozofism și din teoriile conspiraționiste ale lui David Icke: unele erau despre Maeștrii Ascensionați, Agartha, altele despre diferitele tipuri de extratereștri (cenușii, reptilieni, draconieni, anunnaki etc) pe care ea și Julien spunea că-i întâlnesc în mod curent.

Investigația Jandarmeriei și-a urmat cursul și, într-un final, Fromage a dat de urma lui Julien. Așa cum era de așteptat, acesta nu era pe o navă spațială, ci ascuns în Insulele Reunion din Oceanul Indian. (În zilele noastre, este dificil să dispari în timp ce îți primești în continuare ajutorul de șomaj și trimiți emailuri de la o locație al cărei IP poate fi identificat…).

Cunoscuta jurnalistă de la Paris-Match (și autoare a unor cărți legate de ufologie) Marie-Thérèse de Brosses, în articolul Eric Julien alias Jean Ederman fin d’une imposture (Eric Julien alias Jean Ederman – sfârșitul unei imposturi) a scris că primele cuvinte ale lui Julien nu au fost nici de justificare, nici de scuză:

Speram că nu mă veți găsi niciodată,

ar fi spus el polițiștilor, pe care i-a rugat apoi să păstreze povestea sub tăcere.

Se pare că Julien nu era la prima dispariție de acest fel; un episod similar s-a petrecut și în timp ce era încă în relație cu prima soție: atunci a dispărut mai multe luni fără să anunțe starea lui. Julien n-a abandonat însă povestea răpirii și a trainingului său extraterestru. A început să contraatace, oferind tot felul de explicații incredibile prin care încerca să-și repare credibilitatea (de regulă, justificările sale au ca argumente rememorări ale unor experiențe în timpul cărora – după cum scrie chiar el în cartea sa online Enfants des Étoiles – se întreba mereu dacă visează sau nu).

Toate conversațiile, toate amintirile legate de această aventură au fost ‘recuperate’ ulterior în stări multiple de meditație asemănătoare cu cele în care ceri memoriei tale să evoce o amintire uitată. Esențialul este acolo, dar detaliile pot fi ușor diferite…

afirmă Julien. Da…detaliile au fost întradevăr diferite… Dar nu ”ușor diferite”, ci foarte diferite…!La fel ca majoritatea contactaților, Julien amestecă până la identificare experiențele astrale cu cele extraterestre.

Limbajul folosit de acești extratereștri (pe lângă faptul că e imbibat cu teoriile conspiraționiste contemporane) este unul specific curentului teozofist de tip New Age, același care este folosit de mai bine de un secol încoace de adepții diferitelor culte ale Maestrilor Ascensionați.

Extratereștrii lui Julien vorbesc mereu despre ascensiune, despre mari transformări climatice, despre Sfântul Graal, despre Noua Eră. Ei discută într-o franceză impecabilă ”învățată în 5 ani pământești” (cam mult chiar și după standardele noastre umane, zic eu!) și în jargonul spiritual la modă pe Pâmânt: ”când elevul este pregătit, maestrul [adică extraterestrul – n.trad] apare”, ”egoul este o iluzie”, ”nimic nu este în afara lui Dumnezeu, dar nimic nu este Dumnezeu”, ”Dumnezeu este experiența conștienței de sine” -spun ei, parcă citând din Eckhart Tolle. Extratereștrii par a fi foarte bine inițiați și în politica contemporană de la vârful ierarhiilor terestre și la curent cu toate bârfele și jocurile de culise de la nivel înalt. Ei ne asigură însă că
emanciparea oamenilor este singurul lor obiectiv).

După un timp, Julien a apărut la o emisune TV pe Sky One prezentându-și un banal chist sebaceu din spatele urechii drept implant al unui dispozitiv extraterestru și o dovadă a faptului că ar fi fost răpit. Când a fost dejucat de un medic, a spus că probabil implantul s-a mutat de acolo în altă parte a corpului…

Tsunami, comete și extratereștri

Unii oameni sunt fascinați de razele Soarelui, alții de fața mereu schimbătoare a Lunii, alții compun poezii amantelor uitându-se la Venus – luceafărul de seară. Adepții teoriilor extraterestre sunt însă fascinați de comete; obsesia lor este binecunoscută! Datorită modului cum ele apar pe neașteptate din bezna” trans-neptuniană, a felului cum strălucesc și cum dispar, trecerea unei comete prin sistemul solar îi duce repede cu gândul la nave spațiale și la conspirații extraterestre. Ei par să-și proiecteze toate conflictele interioare, toate nemulțumirile sau speranțele și faptul că nu s-au simțit iubiți de părinți în spațiul cosmic, în jurul cometelor!

În 11 aprilie 2006, Julien a publicat un articol numit May 25, 2006 – Day of Destiny în care făcea o previziune apocaliptică. El spunea că un fragment din cometa Schwassman-Wachman 3 (aflată deja în curs de fragmentare încă din 1995) urma să lovească ”centrul Oceanului Atlantic” în 25 mai 2006 și să declanșeze astfel un ”eveniment de impact”, adică un mega-tzunami cu valuri de peste 200 metri care să lovească coastele Atlanticului.

Vor fi zeci de milioane de victime!

Dar lucrurile nu se opreau aici:

Supraviețuitorii devastați vor fi chiar și mai numeroși. Pierderile economice vor fi enorme, depășind cu mult capacitatea de distrugere testată deja de civilizația noastră. America de Nord și Europa nu vor fi scutite, dar vor fi afectate într-o măsură mai puțin dramatică. Prin extensie, alte țări mai îndepărate vor fi afectate.

Julien și-ar fi bazat predicțiile pe câteva viziuni pe care le-ar fi avut, pe ”un mesaj telepatic” primit ”de la un prieten extraterestru” și pe ”descifrarea mesajelor codate” în unele cercuri de cereale, pe care el, la fel ca mulți alții, le atribuie – fără nici o dovadă – extratereștrilor.

Lucrul cu adevărat înspăimântător este că – pentru Julien – acest cataclism planetar nu era o simplă dezlănțuire a Naturii. El afirma că o anumită rasă extraterestră, iritată de testele și amenințările nucleare care au loc pe Pământ, ar fi fragmentat intenționat cometa transformând-o într-o armă de distrugere în masă pe care urmau să o folosească împotriva Pământului pentru a emite astfel un ”avertisment public”.

Desigur, ei vor să se protejeze de noi. De aceea cometa va distruge umanitatea.

Julien afirma că extratereștrii ar fi fragmentat intenționat cometa ca o reacție la posibilele acțiuni militare în domeniul nuclear și la acțiunile extratereștrilor malefici care conduc din umbră ”complexul militar industrial” de pe Pământ (și care, la rândul lor, ar fi fost cei care, în 1995, ar fi fragmentat intenționat cometa astfel încât să distrugă parțial Pământul și să-și instaureze dominația totală asupra umanității. Atunci însă se pare că am fost ajutați de extratereștrii buni, care acum însă s-au supărat și ei pe noi, adoptând aceleași mijloace (ma rog… când scopul e bun, ce mai contează mijloacele, nu?)…

În orice caz, ideile lui Julien despre extraterestrii ”malefici” l-ar face pe ideologul principal al teoriei benevolenței tuturor extratereștrilor, Steven S. Greer, să dea ochii peste cap la fel ca un inchizitor când auzea o blasfemie!)

Din observația că ”fragmentarea cometelor este foarte rară” și că oamenii de știință nu au o explicație concludentă pentru asta, Julien deduce, fără echivoc, că ”fragmentarea cometei SW3 a fost facilitată într-un mod artificial” de către ”grădinarii noștri extratereștri”, cum îi numește el.

Dacă noi lansăm bombe nucleare, ei lansează comete!

scrie Julien.

Sursa acestei revelații -pe care Julien le-a transmis apoi mai departe umanității – ar fi aceeași rasă extraterestră care, în 2004, l-ar fi răpit pentru a-l instrui cum să piloteze OZN-uri. Julien susținea că predicția sa este susținută de alte corelații și profeții realizate de Nostradamus, Maica Shipton sau folosind așa-numitul Cod al Bibliei (care este total fals, fapt demonstrat deja în articolul Adevărul despre Codul Bibliei).

Pentru a genera și mai multă panică și spaimă, într-un alt mesaj pe tema cataclismului, Julien facea apel la imagini și evenimente menite să trezească panica și frica, legate de tsunamiul din Sumatra produs în 2004, sau de uraganul Katrina care a afectat Louisiana. El încredința cititorii că ar fi realizat și predicții împlinite ale altor catastrofe, deși nu oferă nicio dovadă pentru asta.

Partea proastă – care din păcate nu pare să contrarieze deloc adepții acestor contactați – este aceea că nici Julien, nici alți ”contactați” care, asemenea lui, ne dau de înțeles că stau la taclale tot timpul cu omniscienții extratereștri (sau că ”citesc clișeele akashice”), nu dau niciodată semne că ar putea prezice vreunul dintre lucrurile care se petrec cu adevărat în lume!

Profetul Julien arăta care vor fi semnele pentru acest uriaș cataclism:

Anumite semne vă vor avertiza de pericolul iminent: agitația animalelor, sunete asurzitoare, vânturi anormale, valuri anormal de mici și -foarte sigur – apariții ale OZN-urilor.

De asemenea, el recomanda oamenilor și unica metoda potrivită pentru a face față situației:

Singura modalitate realistă de a face față unei catastrofe de o asemenea magnitudine – valuri de două sute de metri înălțime – este solidaritatea dintre oameni manifestată prin răspândirea mesajului de la unul la altul, oferirea de instrucțiuni simple cum ar fi aceea de a merge în locurile cele mai înalte și de a pleca departe de coastele oceanului.

Deci nici măcar vreo rugăciune colectivă sau vreun pelerinaj la Lourdes, la muntele Athos sau la Ierusalim…

Desigur, viziunea conform căreia un anumit trend al destinului cuiva (sau, prin extensie, al destinului global) – cultivat un timp îndelungat și cu un efort constant într-o anumită direcție – se poate schimba în mod atât de radical de pe azi pe mâine este total infantilă și nerealistă, dar când îi aduci în ecuație pe atotputernicii extratereștrii, care trag toate sforile destinului nostru, se pare că totul devine posibil! Ei sunt cei care ne afectează destinul planetar în rău distrugându-ne, și tot ei ne pot izbăvi!

(Paradoxul în toată povestea asta cu extratereștrii (care cică ne respectă liberul arbitru și ne solicită să votăm democratic, într-un referendum, apariția lor publică) este că, din felul în care afirmă că acționează, intervenția lor invizibilă poate fi luată drept un atac la libertatea noastră și la dreptul nostru de autodeterminare!)

Julien și-a rezervat și o ingenioasă -dar foarte previzibilă!- cale de ieșire:

dacă nimic nu se va petrece în 25 mai, înseamnă că extratereștrii vor fi distrus fragmentul de cometă pentru a ne salva de data aceasta.

(Dacă eram pe fază când a făcut predicția, aș fi făcut și eu predicția că așa va spune!)

Iată deci rețeta supremă a artei de a prezice, adică de a face o predictie cu care nu ai cum să greșesti: spune-i cuiva că un lucru se va petrece, dar și că opusul său este de asemenea posibil! Acesta este modul favorit al multor prezicători New Age (channelleri, astrologi etc): fă-i cuiva o previziune și spune-i că depinde de el ca previziunea ta să se împlinească sau nu! Dacă se împlinește, este meritul tău, al geniului și al intuiției tale; dacă previziunea dă greș, este din cauza că persoana în cauză a ales o altă cale! Simplu fapt că tu, ca prezicător, ai putea greși iese din discuție… În orice caz, o să ieși de fiecare dată basma curată, iar cei la care le faci predicția se pot bucura (sau invinovăți!) sibguri pentru modul în care și-au folosit atotputernicul lor ”liber arbitru”. În felul asta scapi de orice responsabilitate pentru interpretarile și previziunile tale.

Una peste alta, mesajul lui Julien (care, excepție făcând erorile majore de logică, infantilismul său și speculațiile sale New Age, părea – pentru cei neavizați – destul de bine documentat (cu informații și imagini NASA, cu date tehnice și statistice etc), adică mult mai bine documentat decât o predicție a unui prezicător sau astrolog obișnuit) a stârnit multă panică. Mii de marocani au luat mesajul lui Julien în serios și și-au părăsit reședințele pentru a se retrage în zonele de munte.

Cu câteva zile înainte, seful Oficiului Meteorologic al Marocului, Mustapha Janah a ieșit și a făcut o declarație oficială către presa marocană negând orice posibilitate de apariție a unui tsunami și indicând faptul că Julien nu avea dotarea tehnică necesară pentru a putea face o astfel de predicție.

Cu o lună înainte de data terminus- făcând referire, în mod evident, la predicția lui Julien – NASA avertizase că nu exista absolut nici un pericol și că nici unul dintre fragmentele cometei nu putea să ajungă la o distanță mai mică de 5,5 milioane mile în perioada celei mai mari apropieri a cometei de Pământ. În 25 mai 2006 Al Jazeera a publicat un articol pe tema situației create prin predicția ”catastrofală” a lui Julien, arătând la ce nivel a ajuns panica în Maroc.

Atât printr-o declarație publică, cât și printr-o scrisoare trimisă către Al Jazeera, Michael Salla, președintele și fondatorul ”institutului” Exopolitics (care pretinde că studiază și înțelege ”politica reală la nivel galactic” și pe al cărui website Julien și-a publicat inițial predicția), același om care, cu mai puțin de un an înainte apreciase pozitiv faimosul ”mesaj -referendum” extraterestru, s-a distanțat de speculația lui Julien:

În opinia mea, Julien a amestecat în mod eronat viziunile sale personale și presupusele sale comunicări extraterestre cu date empirice legate de fragmentarea și traiectoria cometei 73P Schwassman-Wachman. Realizînd aceste afirmații, Julien s-a îndepărtat prea mult de standardele institutului…Julien a scăpat din vedere faptul că astfel de viziuni pot simboliza mai degrabă transformări profunde în viața umanității, decât să însemne, literal, evenimente cu impact distructiv….Julien a interpretat greșit și datele codate în cercul de cereale din 1995 numit ”Pământul absent”.

Nu știu foarte clar ce înseamnă pentru Salla ca cineva să se îndepărteze de la ”bunele practici” ale unui institut a cărui activitate constă în elaborarea de scenarii despre ce anume ar face sau nu ar face extratereștrii pentru a influența raportul de forțe în politica terestră mondială, dar dacă până și el s-a distanțat ferm de predicțiile lui Julien, înseamnă că acesta din urmă a luat-o rău pe arătură!

Una peste alta, rezultatul predicției este binecunoscut: cometa, nu numai că nu a cauzat Sfârșitul Lumii, dar a trecut, împreună cu toate fragmentele sale, la cca. 9 milioane de km distanță de Pământ. Totuși, ca să nu se lase bătut cu una cu două, Julien s-a hotărât să extindă panica. În seara zilei de 27 mai 2006, la două zile după data previzionată inițial (în care nimic senzațional nu s-a petrecut), Julien a anunțat că 28 mai este probabil data corectă.

După ce a trecut și 28 mai, Julien a început să susțină că bucata de cometă chiar a lovit Atlanticul, cauzând ”valuri de 80 metri înălțime”. Inițial Julien afirma că valurile uriașe ar fi fost temperate de civilizația extraterestră benignă care a hotărât să le stopeze și să salveze populația umană.

Mai târziu, Julien a afirmat că extratereștrii s-au hotărât să intervină pentru că SUA a hotărât să nu folosească arma nucleară pentru a ataca Irakul. Ironia este că în 27 mai chiar a avut loc un cataclism, dar unul natural, care nu a avut legătură nici cu vreun fragment de cometă, nici cu valuri de 200 m, nici cu Oceanul Atlantic și nici cu extratereștri: un cutremur în Indonezia a făcut peste 5000 de victime (cineva înclinat către paranoia ar putea considera că succesul previziunii lui Julien a fost acela că extratereștrii au redus dezastrul la o scară mai mică, mutându-l, într-un mod miraculos, în Indonezia și transformând-ul, tot miraculos, în cutremur!

Totuși nici măcar Julien nu a mai reușit să reîncadreze eșecul predicției sale la modul acesta (deși a precizat că acest cutremur a fost cel care ”a eliberat tensiunea umanității”) ! În schimb, Julien a reacționat așa cum fac mulți membri ai cultelor OZN care experimentează disonanța cognitivă: a început o campanie furibundă de promovare a ”succesului” predicției sale, de recrutare de noi adepți și de intoxicare a publicului cu noi mesaje extraterestre.

Unul dintre titlurile articolelor postate pe website-ul său suna în felul următor:

Zeci de milioane de vieți salvate în 25 mai 2006 mulțumită anunțului cu privire la Marele Tsunami.

(articolul este citat aici). În iunie 2006, el avertiza însă că pericolul nu a fost încă depăsit și că

o catastrofă de o amploare fără precedent poate să se producă în zilele viitoare dacă mass-media din întreaga lume nu informează imediat publicul despre realitatea prezenței extratereștrilor pe Pământ!

(deci, după ce în 2003 extratereștrii ne întrebau frumos, printr-un mesaj-referendum, dacă vrem să ni se arate, în 2006 sunt deja de-a dreptul furioși că nu le (re)cunoaștem prezența!) În acest mod, ”apocalipticul” Julien creează terenul necesar pentru a putea pretinde oricând că orice dezastru natural care s-ar putea petrece în viitorul apropiat este o dovadă a faptului că extratereștrii trăiesc printre noi și că, desigur, el este un mare profet!

[De fapt, tipul parcă ne dorește cu orice preț un dezastru apocaliptic: în 2007 el a făcut o altă profeție pe unul din formurile pe care era activ (ce e drept, pe un ton mult mai ofticat!):

un mare eveniment va deveni public în curând, iar Incidentul Roswell sau cel legat de Luminile din Phoenix, ori alte mari evenimente vor părea doar niște știri controversate prin comparație cu ceea ce va deveni public în curând. Mă tem însă că nu voi fi disponibil la acel moment în care veți cere mai multe informații de primă mână, decât poate cel mult pentru câțiva dintre voi… Supraviețuirea umanității va fi în joc. Acest moment al dezvăluirii va veni în curând (în mai puțin de 18-24 luni). Nici unul de aici nu va mai putea spune ‘Nu am știut nimic despre asta’!

E drept că de data asta ne-a băgat cu adevărat în ceață și am putea sta să ne gândim mult și bine la ce s-a referit, pentru că supărăciosul Julien nu a mai fost dispus să ne ofere detalii ”de primă mână”!]

Lucrurile nu se opresc însă aici! Mai târziu el a afirmat că

25 Mai a fost Ziua Ascensiunii.

și că avertizarea sa legată de 25 mai 2006

a fost un punct de cotitură a Istoriei.

Într-un alt articol numit 25 Mai 2006- O Nouă Eră a început!, Julien ne prezintă data de 25 Mai (adică data predicției lui eșuate) ca începutul unei Noi Ere Mondiale (și, probabil implicit, a unei noi religii extraterestre) în care un nou Mesia va sosi:

Este interesant să aflăm că cca 40% dintre americani cred că secvența de evenimente care ne vor duce la Sfârșitul Timpurilor este pe cale să se producă…La cei 40% dintre americani să adăugăm și pe toți evreii, musulmanii și creștinii din toată lumea care sunt convinși că Mesia lor va sosi în următorii doi ani pentru a învinge ”inamicul”. Dar probabil că ei nu-și imaginează natura reală a acestui Mesia? Ar putea fi el extraterestru?

întreabă retoric Julien.

Din restul mesajelor lui putem înțelege că da…!

[Această obsesie a ”evenimentelor” planetare declanșate de extratereștri este deja un lait-motiv anual al poveștilor spuse de cultele OZN. După isteria colectivă legată de data de 21.12.2012, recent, Centrul Galactis din România ne-a înștiințat că o navă spațială ascunsă într-o cometă ar fi declanșat un ”eveniment” menit să translateze umanitatea probabil în aceeași Nouă Eră în care extratereștrii lui Julien ne-au aruncat deja în 2006 (și au uitat de asta …). Acest eveniment ar presupune pătrunderea navei în Soare pentru a-l transforma energetic și în implantarea unui dispozitiv în câmpul energetic al Pământului astfel încât să ajungem să ne conectăm la anumite raze galactice. Din păcate extratereștrii Galactis nu au supus această intervenție la vreun referendum terestru…așa, măcar să știm și noi ce vor să ne facă și să ne dea impresia că ceea ce se petrece este ceva democratic!]

În finalul cărții sale, Julien ne îndeamnă, mai mult sau mai puțin voalat, către o versiune ușor modificată a nobilelor idealuri arhitecturale și fraterne de tip masonic:

Haideți să fim regi! Suntem extraordinari constructori! Vechea Lume colapsează pentru a face față celei Noi. Va fi o plăcere pentru noi toți ca tu să fii printre cei care se aleg pe ei înșiși. Această Nouă Lume, contrar Noii Ordini Mondiale, va depinde doar de punctul de vedere pe care îl vom avea cu privire la unitatea în diversitate. Pacea își poate găsi realitatea într-o sinceră Fraternitate și nu într-o organizație, indiferent cât de utilă ar fi ea.

(italicele îi aparțin lui Julien). [Evident, nu există pentru noi nici o modalitate de a face diferența între Noua Lume a lui Julien și Noua Ordine Mondială, din moment ce ideologia aflată în spatele lor este exact aceeași!!]

Trebuie spus că Eric Julien nu este un simplu pasionat de ufologie. El este și membru al Ordinului Mistic și de Rit Antic al Rozacrucienilor (AMORC) și al Ordinului Suveran al Templului Inițiatic creat de fostul membru AMORC Raymond Bernard, deci are preocupări oculte, este un inițiat și vede lumea din perspectiva inițiatului. El se întâlnește atât cu Satan, cât și cu Christos când vor mușchii lui!

Și în plus- ne mai spune Julien – cu doi ani înaintea predicției sale apocaliptice, în timpul experienței ”instruirii sale în pilotarea OZN-urilor”, extratereștrii l-ar fi desemnat ”ambasador” (”diplomat”, ”emisar” etc) al lor pe Pământ și l-ar fi anunțat că ”sfârșitul ciclului curent” va fi ”în doar câțiva ani pământești” și că atunci Pământul ”își va evacua suferința” și va trece printr-o reciclare ”dramatică, dar esențială” și ”justă”, în care 5 miliarde de oameni vor muri în urma unor dezastre naturale și a unui ”Mare Conflict” (numirea sa ca ”ambasador„ și apocaliptica predicție ”extraterestră” sunt descrise în cartea Enfants des Étoiles). La fel cum credeau și membrii unor culte OZN aberante cum ar fi The Seekers sau Heavens Gate, unii oameni vor fi salvați de nave spațiale (circulare, adică ”benefice” și nu unghiulare, care ar fi malefice), către care vor fi ghidați de ambasadori cum este Julien.

La fel ca majoritatea contactaților, Julien își atribuie un rol gigantic la nivel planetar de intermediar între umanitate și forțele celeste și de vestitor al Apocalipsei și al transformărilor globale majore. El ar fi fost ales de extratereștri dintre ”viitorii supraviețuitori” ai acestei uriașe epurări globale. Trebuie să recunosc: Apocalipsa după Ioan este floare la ureche pe lângă Apocalipsa după Julien!

Dar să revenim la senzaționalul mesaj referendum prin care extratereștrii ne întreabă dacă dorim ca ei să apară…

”A vrea” versus ”a fi pregătit”

Mesajul lui Julien ne îndeamnă să cerem telepatic intervenția extraterestră, intervenție pe care Julien o numește ”l’Ascension” (Ascensiunea). Este interesant că acest mesaj generează un paradox ”extraterestru”. Ne amintim că principalul motiv (invocat de toți contactații) pentru care extratereștrii nu apar este acela că ”încă omenirea nu este pregătită”! (fie că nu avem corpurile suficient de pregătite pentru a face față aurei de strălucire și forță extraterestră, fie că nu avem nivelul spiritual adecvat etc etc). În omnisciența lor, extratereștrii știu dacă și când urmează să fim pregătiți pentru a primi cum se cuvine apariția lor în slavă, pe norii cerului…”Când elevul este pregătit, maestrul apare” îi spun extratereștrii lui Julien, în stil Zen, în timpul ”răpirii” sale extraterestre…

După ce extratereștrii ne amintesc mereu că ei cunosc destinul nostru, că ne sunt mult superiori pe toate planurile, că sunt creatorii noștri, că sunt ghizii și maeștrii noștri stelari și după ce ne-au invadat spațiul de o grămadă de ori, totuși acum ei ne întreabă pe noi dacă vrem să apară!

În plus, suntem într-o mare dilemă, pentru că, în problema extraterestră, este destul de clar că nu știm exact ce ar fi bine să vrem! Sau, mai bine zis, dacă ne dorim ca ei să apară, înseamnă că vrem ceva ce nu știm! Pentru că noi nu-i cunoaștem și nu avem nici o dovadă concludentă a faptului că apariția extratereștrilor ar aduce ceva bun în viața noastră. Nu știm cine sunt ei!! Nu știm dacă ei sunt cu adevărat atât de buni, atât de compasivi și de morali așa cum ne spun că sunt (mai ales că există și atâtea povești de groază despre ei!).

E ca și cum niște oameni total necunoscuți (și cam ciudăței, după standardele noastre!) ne-ar cere să-i invităm să vină la noi în casă! De ce am face asta? De ce ar trebui ”să ne dorim ca ei să apară”??? Și cum vom ști noi în ce fel ar putea fi folosit ”acceptul” nostru democratic de forțele politice care deja manipulează credința noastră în extratereștri în moduri foarte obscure? Și cum am reacționa noi în cazul unui anunț oficial al NATO sau al ONU prin care ni s-ar spune că extratereștrii au sosit deja și că știu mai bine ce e mai bine pentru noi și că ajută deja la implementarea unei ”noi ordini” în lume sau că avem nevoie de cipuri implantate în cap (la fel ca implanturile extraterestre ale lui Eric Julien)? Sau – în epoca tehnologiei spațiale de vârf și a efectelor speciale- cum am știi noi să deosebim o simulare bine orchestrată de o apariție reală?

Este adevărat că manifestarea voinței poate fi o condiție importantă și necesară pentru ca cineva să fie pregătit pentru ceva, dar nu este și una suficientă! Există o mare diferență între disponibilitatea unui copil de a manevra o macara sau de a conduce un avion și pregătirea și maturitatea unui adult pentru a face asta. Cineva ar putea fi foarte dornic ca un lucru să i se petreacă, dar – în același timp – total nepregătit pentru a-i face față!

Acest mesaj generează un paradox de prim rang prin relație cu modul ”obișnuit” de a acționa al acestor ”extratereștri”, pentru că lasă decizia în mâinile noastre: nu mai este nevoie de înțelepciunea milioanelor de ani de evoluție extraterestră iluminată pentru a înțelege dacă (și când) momentul e bun sau nu, ci, aparent, ne lasă pe noi, involuații lor frați sau copii mai mici – care de cele mai multe ori nu știm ce e mai bine pentru noi – să hotărâm de capul nostru, deci să ne folosim ”liberul arbitru” (care este cam sărac cu duhul!). Nu contează că – dacă ar fi să-i credem pe contactați, inclusiv pe Eric Julien – ei ne încalcă acest liber arbitru în mod sistematic prin tot felul de operațiuni monumentale menite să determine ”evenimente” cu caracter transformator (sau perturbator) și să ne ajute să ”translatăm” în noua dimensiune a Noii Ere, dându-ne astfel lecții de folosire a liberului arbitru în direcția întrevăzută de ei!

Deci noi trebuie să alegem ”telepatic”, pentru că, în mod evident, doar cel care decide este responsabil! Mingea este în terenul nostru! Cum încă nimeni n-a făcut un sondaj de opinie pentru a vedea câți oameni ar spune DA la acest referendum planetar, n-o să știm niciodată cât de mare este liberul nostru arbitru în această dilemă extraterestră.

Ca lucrurile să fie și mai confuze, ca reacție la mesajul extratereștrilor lui Julien, niște entități ”canalizate” de un alt profet contemporan -destul de cunoscut – numit Marshall Vian Summers au lansat și ei un mesaj (Reflections on Thanksgiving ) prin care umanitatea era avertizată cu privire la pericolele invitării intervenției extraterestre și la consecințele acestui act pentru umanitate. Mesajul lui Summers prezintă o perspectivă diferită cu privire la ”înțelepciunea” de a da permisiunea extratereștrilor ”să apară”, indicând că aceste ființe numite Aliații Umanității doresc ca umanitatea să aibă control suveran asupra pământului și afirmă că ei nu intervin niciodată în destinul oamenilor!

Nu căutăm să interferăm cu afacerile umane. Nu suntem aici în misiune diplomatică…nici pentru a promova progresul umanității sau pentru educația spirituală a umanității.

”Aliații” lui Summers afirmă că toate aparițiile și mesajele ”extraterestre” pe care le observăm azi sunt metode de manipulare (funcționale la nivel social, politic și teologic) pe care anumite rase de entități le folosesc pentru a ajunge treptat să ne domine. Ei afirmă că lumea noastră este invadată în mod subtil de forțe ostile (citește, de exemplu, The Allies of Humanity: an Urgent Message About the Extraterrestrial Presence in the World Today).

Dar dincolo de comicul acestui ping-pong terestru cu argumente galactice (și de dincolo de faptul că, în ciuda diferențelor de vizune, aceste mesaje seamănă foarte mult între ele din punctul de vedere al limbajului folosit), este îngrijorător faptul că toate aceste mesaje de promovare a deschiderii către ”adevărurile extraterestre” și a unificării în credința în extraterestrii provin de la adepți (conștienți sau inconștienți) ai ideologiilor teozofico-masonice care promit implementarea unui ideal utopic al globalizării și a unei teologii SF dezrădăcinate de la orice legătură cu ”teosofia” pe care se presupune că ar promova-o.

Cuvinte de încheiere

Atracția oamenilor față de informațiile OZN este exploatată de o mulțime de oameni. Lumea abundă de astfel de ”ambasadori” megalomani, cu egourile gonflate cu idei bombastice legate de importanța lor cosmică pe care atâtea civilizații extraterestre, Federații, Comitete și Consilii Galactice se presupune că le-o conferă.

Câteva lucruri trebuie înțelese: toate aceste ”contacte” (în special channelingul, comunicarea telepatică, voiajul astral) au natura visului, adică au o mare doză de inconsistență și inconștiență. Ele conțin adesea o doză mare de autoamăgire, minciună și iluzionare.

De regulă, adepții acestui tip edulcorat de spiritualitate își lasă imaginația liberă și tot ceea ce subconștientul lor a înmagazinat anterior prin discuții, lectură, filme SF sau visare cu ochii deschiși sau închiși începe să iasă la suprafață într-un mod suficient de deformat astfel încât să pară ceva nou, spontan și inspirat. Dacă se întâmplă să-și desprindă corpul astral de cel fizic și să experimenteze ceva autentic (prin dedublare si proiectie astrală), ei se află tot într-o stare de vis, de transă, în care mintea obișnuită este copleșită cu senzații pe care, de regulă, nu știe să le interpreteze pentru că sunt încărcate de subiectivitate.

Nici măcar proiecția conștiinței prin vedere periferică nu poate obține povești atât de elaborate cum sunt aceste mesaje… Vorbim aici despre o lume intermediară în care experiența se adresează mai degrabă sufletului decât fizicului, ca urmare a lua experiența cu totul și a încerca să o transferi în viața obișnuită și să validezi cu ajutorul ei convingeri și principii valabile pentru lumea fizică poate fi o eroare imensă!

În plus, niciodată o experiență spirituală autentică nu va fi însoțită de atât de multe falsuri, predicții apocaliptice paranoide eșuate, panică, orgoliu, platitudini, contradicții și non-sensuri, cum există în cazul Julien! Este foarte clar că toate aceste mesaje (inclusiv acest ”extraordinar mesaj-referendum”) nu sunt altceva decât produse ale fanteziei minților celor care le promovează și nu au autenticitate! Asta nu înseamnă că impulsul original care le generează este în întregime neautentic, pentru că există o latură profundă, trans-individuală pe care adesea aceste persoane o accesează și care le generează imboldul de a se implica, într-un fel sau în altul, în găsirea de soluții pentru problemele umanității. Primul impuls este adesea unul nobil și generos, iar asta rezonează adesea cu aceleași imbolduri profunde din conștiința tuturor acelora care apreciază astfel de mesaje, motiv pentru care milenarismul și Noua Eră au atât de mult succes! Avertismentele generale cuprinse în aceste mesaje reflectă deci porniri adânc înrădăcinate în inconștientul nostru colectiv.

Oamenii care ajung să dea crezare acestor mesaje răspund deci la aceste imbolduri profunde și naturale și la cele două părghii majore care guvernează viața colectivă: teama și speranța! Probabil că toți fac asta din cele mai bune intenții, ca urmare o ”adeziune” exprimată la un astfel de ”referendum” poate să nu facă nimic rău și reprezintă doar expresia dorinței de comuniune cu ceva mai vast și mai mare decât noi! Dar a accepta și a crede întregul conținut al acestor mesaje și a le perpetua fără discernământ nu face altceva decât să deschidă calea către un drum periculos și fără întoarcere: unul în care adevărurile spirituale revelate de milenii încep treptat să se piardă într-un imens hățiș de falsuri, minciuni și fantezii la care oricine poate adăuga tot ce dorește pentru că oricum nu se mai știe nici de unde s-a pornit, nici unde se va ajunge!

Așadar vrem ca extratereștrii să apară?? Eu cred că cei mai mulți dintre noi- în mod conștient sau inconștient – ne dorim asta! De fapt ne dorim atât de mult extratereștrii încât, dacă nu sunt, îi inventăm! Ne dorim ca ei să apară fie din convingere, fie din curiozitate, fie din nevoia de a ieși din banal, fie din pasiunea pentru SF, fie dintr-o pornire anti-fobică, fie dintr-un impuls masochist, fie și doar pentru că reflectă o nevoie profundă de a intra în contact și în comuniune cu ceea ce este ”dincolo” de noi, ”dincolo” de ceea ce cunoaștem deja ! Este în natura noastră!

Personal mi-aș dori tare mult ca o navă extraterestră să aterizeze în fața noastră și să batem palma cu niște omuleți simpatici de pe o altă planetă! E unul dintre lucrurile pe care aș dori să le pot vedea cu ochii mei înainte de a muri ! Mă tem însă că asta nu se va întâmpla niciodată! Ceea ce se va petrece însă – și pe asta pot paria!! – va fi extinderea la nivel global a credinței în extratereștri (și mai ales în mesianismul extraterestru, în puterea revelatorie a spiritismului (numit mai nou ”channeling”) și în omnipotența, omnisciența, omnibenevolența și divinitatea extratereștrilor, adică a ființelor interdimensionale / spiritelor cu care aceștia sunt în mod greșit identificați, iar această credință va avea un impact major la nivel religios, social și politic, unul cu mult mai mare decât l-ar putea avea prezența sau apariția reală a extratereștrilor în viața noastră!!

Iar acest tip de ”mesaj-referendum” poate servi doar la amplificarea acestei credințe și acestor idealuri mesianice grotești și nu la altceva! Pentru realitatea apariției și intervenției extraterestre, acest referendum este cu totul și cu totul futil!