Producătorii documentarului Thrive au recunoscut public că afirmația lui Nassim Haramein – potrivit căreia simbolul Florii Vieții ce apare într-una din rocile templului lui Osiris din Abydos, Egipt, ar fi ”imprimată în structura atomică a rocii” – este falsă !

Această afirmație a lui Haramein apare și în documentarul său numit Black Whole și fundamentează convingerea sa în realitatea extratereștrilor antici.

Iată ce spune Nassim Haramein în Thrive:

Foarte puține înscrisuri apar în Templul lui Osiris, totuși există o informație foarte semnificativă în acel templu; este un desen foarte vag, dar totuși clar și precis. [Acest desen] nu este gravat în rocă, nu este sculptat. El este imprimat în structura atomică a rocii, într-un mod cu totul extraordinar.

(Poți vedea aici afirmația lui Haramein și deducțiile sale din filmul Thrive).

Ei bine, producătorul filmului nu mai este deloc sigur de afirmația lui Haramein și, la secțiunea ”Fact Check” a website-ului de promovare a filmului și a ideilor din acest film, menționează următoarele:

După finalizarea și lansarea filmului Thrive am primit noi informații care atestă faptul că, potrivit opiniei unor experți- simbolul Florii Vieții de la Abydos ar fi imprimat [în rocă] cu vopsea de ocru, ceea ce ar data desenul în secolul 1 EN. A fost, în mod clar, concepută să reziste testului timpului, iar pentru a face testări mai aprofundate ar fi necesară prelevarea unei bucăți din rocă, ceea ce în prezent nu este permis. Deci rămâne un mister deschis.

 

Referința de bază a lui Nassim Haramein a fost o afirmație a lui Gregg Braden din cartea sa ”Awakening to Zero Point” (”Trezirea la Punctul Zero”), în care, la pagina 135, el scrie : ”Aceste frumoase coduri geometrice nu au fost gravate sau sculptate în pereții duri de granit – ele sunt , literalmente, ”arse” în piatră printr-un proces care nu este înțeles în prezent”.

(Poți vedea textul dezmințirii aici, la secțiunea The Code).

Nu mai rămâne nici măcar ”un mister deschis” faptul că ”savantul” Nassim Haramein face afirmații fără acoperire (după cum voi demonstra și în alte articole). Nu există nici o dovadă că desenul ar fi fost ”ars în structura atomică” a rocii (indiferent ce-o fi însemnând asta în mintea lui Haramein)!

Poate că pasiunea lui Haramein pentru Floarea Vieții – concept a cărei teoretizare a copiat-o din altă parte- îl împinge să ”înflorească” mereu lucrurile pe care le spune, atunci când vrea să iasă în evidență (ceea ce se întâmplă mai tot timpul!). Nici măcar Gregg Braden nu a pomenit nimic de ”structura atomică a rocii”. Haramein nu se poate abține să ne arate că latura lui ‘savantă’ se confundă cel mai adesea cu cea de șmecheraș cu imaginație foarte bogată!