Mijlocul cel mai înșelător prin care religiile OZN și câteva dintre aberantele idei teozofice își fac loc în viața noastră este reprezentat de presupusele ”mesaje extraterestre” primite (sau inventate) și apoi răspândite de așa-numiții ”contactați”. Aceștia susțin că Pământul este vizitat de ființe extraterestre (în general) benefice al căror scop este să comunice (de regulă prin câteva persoane ”alese” și favorizate!) mesaje de ”importanță cosmică”.

Acești ”aleși” susțin că au, de regulă, contacte repetate cu acele ființe care le oferă mereu mesaje adiționale și susțin că aceste contacte sunt fie ”directe” (față în față), fie indirecte (prin mijloace psihice). Acești ”contactați” dezvoltă apoi un sistem de convingeri și idei specifice (legate de extratereștri și de rolul lor în viața noastră) pe care le împărtășesc apoi altora și le promovează prin conferințe, work-shop-uri, tabere de meditație, mass-media, cărți, DVD-uri etc.

De regulă, aceste mesaje nu reprezintă altceva decât ”amintiri false” derivate din îmbinarea predispoziției către fantezie cu distorsiuni ale memoriei, incompetență științifică, halucinații, scenarii SF absorbite inconștient, impregnări culturale etc.

Conform cazuisticii, există și cazuri de ”contacte” trăite ca o experiență spirituală (de exemplu în timpul meditației profunde printr-o deschidere față de ceea ce ezoteriștii numesc planul eteric sau astral), contacte mărturisite de persoane foarte credibile, cu un grad ridicat de inteligență și maturitate psihică și spirituală. Aceste persoane spun că, în acele experiențe, au ”întâlnit” extratereștri care le-au transmis anumite mesaje, dar nu au nici un criteriu după care pot evalua adevărul conținut în acele mesaje sau prin care să poată diferenția acei ”extratereștri” de spiritele acelor lumi subtile.

De regulă acei ”extratereștri” sunt descriși ca fiind destul de asemănători cu oamenii. Aproape invariabil, acești ”extratereștri” pretind că vin cu navele lor spațiale de pe planete din sisteme solare foarte îndepărtate (eventual din alte galaxii), promovează pacea și iubirea universală, sunt afectați de violență și războaie, de înarmare, de testele militare nucleare, pretind că vor să ajute sau că deja ajută umanitatea, spun că dau lupte cu alte rase de extratereștri care ne vor răul (ex: reptilienii), ne ajută să ”ascensionăm” într-o dimensiune superioară, profețesc evenimente profund transformatoare sau apocaliptice pentru planeta noastră etc.

Un aspect esențial, remarcat și de Christopher Partridge – cunoscut autor al mai multor studii legate de religie și cultură populară (inclusiv un excelent studiu despre Religiile OZN numit UFO Religions), este că, înainte de 1947 (adică înainte de experiența OZN raportată de Kenneth Arnold), ”contactații” nu vorbeau despre OZN-uri. Mai degrabă, tradiția teozofică deja existentă a contactului prin mijloace psihice cu diferiți ”maeștri ascensionați” a încorporat mitul farfuriilor zburătoare atunci când acesta a apărut!!!

Abia după ce interesul publicului pentru farfuriile zburătoare s-a declanșat, au început să apară și oameni care pretindeau că au avut contacte cu ”pasagerii” unor OZN-uri. Începând cu George Adamski (1952) a existat o serie neîntreruptă de contactați; inițial ei pretindeau că erau invitați în navele extraterestre și chiar făceau călătorii pe Lună sau pe alte planete (Marte, Venus, Jupiter, Saturn etc).

După 1960 (când pentru comunitatea științifică – și pentru populație, de asemenea – a devenit evident că, în afara Pământului, nu mai există viață în Sistemul Solar, iar mijloacele de investigare a mărturiilor au devenit tot mai avansate) cei mai mulți contactați au început să pretindă contactul doar prin mijloace psihice (transă, channeling etc) și în special cu ”extratereștrii” din afara sistemului solar. Începând cu anii 70 s-a realizat trecerea către mișcarea channelerilor psihici, mișcare extrem de activă chiar și astăzi.

Este interesant că – așa cum observă istoricul David M. Jacobs – (The UFO Controversy In America), de multe ori contactații mutau înapoi în timp data primului lor contact pentru a câștiga un grad mai mare de ”autenticitate” și pentru a câștiga competiția credibilității cu alți contactați.

În cele ce urmează prezint o listă a contactaților influențați de grupările teosofico-masonice. Arătând faptul că cei mai mulți și mai influenți contactați au fost influențați hotărâtor de Teozofie, demonstrez astfel că fenomenul contactaților este teozofic ! Includ aici atât cele mai influente persoane care susțin că au fost sau sunt contactate de extratereștri, cât și pe cei care spun că sunt contactați de entități din alte dimensiuni (Maeștri Ascensionați etc), din moment ce nu este nici o diferență între tipul de conținut al mesajelor lor. Majoritatea contactaților este formată din șarlatani sau fanteziști utopici, cele mai multe dintre aceste ”comunicări” fiind falsuri evidente sau deja dovedite.

Lista este prezentată în ordine alfabetică și actualizată periodic.

A

Adamski, George (1891–1965) – (oficial) primul și cel mai influent „contactat”, conducătorul unei influente organizații derivate din Teozofie. Pretindea că era în ”comunicare telepatică” cu așa numiții „Frați Spațiali” (”Space Brothers”) „de origine venusiană”. Se numea pe sine ”profesor”, deși nu avea nici o pregătire academică și nu preda nimic. După ce în 1949 a scris o nuvelă SF – Pioneers of Space – despre ființe asemănătoare oamenilor care ar trăi pe Lună, pe Marte si Venus, în 1953 a pretins că în 1952 a întâlnit și a vorbit cu un extraterestru de pe Venus.

El descria excursii personale atât într-o uriașă ”navă-mamă” extraterestră aflată în orbita Pământului, cât și pe alte planete. Pretindea că primește revelații spirituale și cosmice profunde de la ”frați-spațiali” foarte înțelepți de pe Venus, Marte, Jupiter și Saturn, care erau perfect asemănători oamenilor. S-a demonstrat faptul că multe dintre presupusele sale conversații cu ”frații spațiali” nu erau altceva decât copii sau adaptări ale unor conversații din nuvela sa SF din 1949. Obișnuia să arate credulilor poze falsificate cu presupuse farfurii zburătoare. A câștigat o grămadă de bani din conferințele sale despre extratereștrii și OZN-uri ținute în SUA și Europa.

Angelucci, Orfeo – unul dintre primii contactați. Pretindea că a întâlnit mai mulți extratereștri în ”carne și oase” care l-au luat la bordul ”navelor-mamă” extraterestre pentru călătorii spațiale.

Applewhite, Marshall – (numit și Do)- membru al Societății Teozofice din Houston, a fost conducătorul celui mai aberant cult OZN, ”Heaven’s Gate” (”Poarta Raiului”). Încă din 1972, Applewhite, care era puternic influențat de ideile lui Blavatsky din The Secret Doctrine, de eshatologia biblică și de cărțile SF ale lui Arthur C. Clarke, se considera mesager divin, cu un nivel spiritual superior altora, ales să împlinească profețiile biblice și propovăduia iminenta sosire a extratereștrilor care urmau să-i ”ascensioneze” pe el și pe adepții sai în nave spațiale, sau (în a doua variantă) urmau să ofere adepților corpuri noi în care sufletele lor să fie transferate din trupurile lor efemere în trupuri nemuritoare.

Se descria pe sine ca fiind încarnarea lui Iisus, iar împreună cu partenera sa de cult Bonnie Lou Nettles (Ti) se considerau ‘cei doi martori’ descriși de Apocalipsa după Ioan, carte despre care Applewhite credea că descrie întâlniri viitoare ale oamenilor cu extratereștri. Era suspectat de schizofrenie. Credea în teoria astronauților antici dezvoltată de von Daniken, dar era convins și de existența unor ”extratereștri luciferieni” care erau responsabili de tot răul de pe Pământ.

În discursul său, folosea mereu fraze împrumutate din filmul Star Trek și pretindea că extratereștrii discută cu el regulat prin intermediul serialului. În martie 1997, la cîteva luni după începutul mediatizării apropierii cometei Hale-Bopp și la zvonul că această cometă ar fi urmată de (și ar ”camufla” astfel) o navă extraterestră a cărei sosire ar fi fost ținută secretă prin conspirație guvernamentală (vezi asemănarea frapantă cu zvonul OZN din 2013 legat de cometa ISON, promovat la noi în țară prin filmele lui Dan Bozaru !), Applewhite și 38 de membri ai grupării s-au sinucis în masă, în ideea că astfel sufletele lor vor fi transportate la bordul navei spațiale unde vor primi trupuri noi și vor ajunge apoi pe o altă planetă din sistemul Sirius, care era considerată de ei Edenul biblic (în fapt se presupune motivul real pentru care Applewhite s-ar fi sinucis ar fi fost teama și convingerea sa că era bolnav de cancer, boală neconfirmată însă la autopsie).

B

Bailey, Alice – una dintre cele mai influente personalități ale curentului New Age (de fapt mulți cercetători o consideră principalul promotor al acestei mișcări). Teozofist de marcă a scris o mulțime de cărți pe teme ezoterice și sociale. A afirmat – la fel ca Blavatsky – că aproape toată opera sa i-a fost dictată de un ”maestru ascensionat” tibetan pe nume Djwal Khul (cu toate că nu există aproape nimic ”tibetan” în opera ei, iar Annie Besant, liderul de atunci al Societății Teozofice împreună cu alți teozofi de marcă, au pus serios la îndoială acest lucru, motiv pentru care Bailey a părăsit Societatea, deschizând o nouă organizație pe nume ”Lucifer Publishing”, care a devenit mai târziu ”Trustul Lucis”).

A fost principalul promotor al teoriei Erelor Astrologice, previzionând că apropiata Eră a Vărsătorului va aduce pe Pământ un nou avatar -Christosul Maitreya, despre care a prevestit că se va întoarce pe Pământ într-un avion și că va avea apariția televizată în întreaga lume, unde va sta pentru următorii 2158 ani și va recâștiga supremația asupra Pământului, aducând pacea mondială (idee îndelung mediatizată apoi de adeptul ei Benjamin Creme, desi acesta a ”grăbit” cu mai multe decenii această ”apariție”, Bailey preconizând-o pentru perioada apropiată anului 2025). A scris de asemenea și pe tema celor 7 raze inițiatice, a ezoterismului implicat în procesul vindecării.

Idealul promovat de ea era unificarea tuturor religiilor și comunismul la nivel economic, dar ideile sale rasiste, anti-semitice si pro-fasciste au fost pe larg criticate. Considera căsătoriile mixte (inter-rasiale) promiscue si, la fel ca Blavatsky, era foarte critică cu doctrina religioasă iudaică. Anuntul numărului victimelor de la Hiroshima și Nagasaki, a fost întâmpinat de ea și de ”maestrul D.K” (Djwal Khul) ca un eveniment spiritual menit ”să elibereze lumina din pântecele întunecat al materiei”, justificând distrugerea criminală a japonezilor prin faptul că, oricum, ei aparțineau unei rase mai vechi (deci inferioare), care oricum este pe cale de extincție.

Ideea de bază în doctrina spirituală a lui Bailey este aceea de Ierarhie Spirituală. În concepția ei, la vârful ierarhiei spirituale a Pământului se află sistemul stelar Sirius, pe al doilea nivel este planeta Venus, iar pe al treilea s-ar afla (ideea ei utopică despre) miticul tărâm Shambala care ar fi fost fondat de venusieni acum 18 milioane de a ani pe ”insula sacră Gobi” al cărui rege (Regele Lumii) este, chiar și acum, Sanat Kumara – o ființă avansată din ”al nouălea nivel de inițiere” care ar fi fost șeful expediției de pe Venus și care, în ierarhia spirituală concepută de ea, ar fi ”șeful” lui Iisus.

În opinia sa (ca și în opinia multor channeleri ET din zilele noastre), spiritualitatea Pământului este deci controlată de pe Sirius. Conform teoriei sale, Iisus, după viața petrecută ca Iisus din Nazaret s-ar fi încarnat în Apolonius din Tyana (deși se știe că acesta din urmă fost contemporan cu Iisus, deci spiritul lui Iisus nu se putea reîncarna în el).

Aripa teozofică condusă de Alice Bailey a avut, fără discuție, cea mai mare influență asupra religiilor OZN, deși Bailey însăși a fost foarte critică la adresa unora dintre grupările care au folosit filozofia sa (de exemplu, despre gruparea lui Guy Ballard spunea că este ”o comedie ieftină”). Celebra ei ”Mare Invocație”, folosită pe larg de multe grupări New Age, a fost preluată de multe grupări ale Religiilor OZN.

Una dintre contribuțiile majore a lui Alice Bailey a fost dezvoltarea explicită și promovarea ideologiei Noii Ordini Mondiale, elaborând și un plan pentru implementarea acesteia! În viziunea lui Bailey, un grup de Maeștri Ascensionați numit Mare Frăție Albă lucrează în planurile subtile pentru instaurarea unei Noi Ordini Mondiale, dar acest fapt este cunoscut doar de inițiați; la momentul oportun însă, acest grup își va face cunoscută lucrarea, ceea ce va implica o ”Externalizare a Ierarhiei”.

Putem înțelege astfel mai clar de ce conceptul de ”Noua Era” sau cel de ”Era a Vărsătorului” – opera de bază a aceleiași minți – este, din punctul de vedere al ideologiei sale ”spirituale”, totuna cu acela de Nouă Ordine Mondială!

Ballard, Guy – este fondatorul unuia dintre celui mai influent cult de sorginte teozofico-masonică – I AM Religious Activity (Activitatea religioasă EU SUNT), având -după unele estimări- circa un milion de adepți înainte de Primul Război Mondial. Sub evidenta influență a doctrinelor lui Blavatsky despre Lorzii Venusieni ai Flăcării, Ballard (sub pseudonimul Godfre Ray King) a pretins că a întâlnit 12 venusieni care i-ar fi revelat faptul că Venus ar fi patria unei rase de ființe extrem de avansate la nivel spiritual și tehnologic. Pretindea că la întâlnit pe celebrul (și nemuritorul) conte de Saint-Germain, la o excursie pe munte.

În cărțile sale a plagiat foarte mulți autori de orientare teozofică. Gruparea sa (alături de secta condusă de Alice Bailey și Charles W. Leadbeater) este la baza a ceea ce astăzi se numește mișcarea ”Ascended Master Teachings” (”Învățăturile Maestrului Ascensionat”), o grupare extrem de influentă în rândul comunității New Age și adepților religiilor OZN care promovează ideea dezvoltării și evoluției spirituale prin așa-numita ”ascensiune”.

Vedem această terminologie în mai toate promisiunile utopice ale channelerilor legate de intrarea Pământului într-o Nouă Eră. Teozofii pur-sânge consideră această terminologie o pervertire a conceptului teozofic original de ”Master of Ancient Wisdom” (”Maestru al Înțelepciunii Antice”) promovat de Blavatsky. Ballard și soția sa, Edna, au câștigat o mulțime de bani de pe urma adepților lor creduli. Gruparea lor ”I AM Activity” este considerată de unii autori prima religie OZN: deși inițial ea nu a vehiculat idei legate de extratereștri, mai târziu ideologia sa a fost integrată masiv în filozofia grupărilor religioase ale contactaților.

Bethurum, Truman -unul dintre primii contactați. În 1954 a publicat cartea Aboard a Flying Saucer (La bordul unei farfurii zburătoare) în care afirmă că în iulie 1952 s-ar fi întâlnit cu o femeie numită Aura Rhanes care era căpitan pe o navă spațială de pe o presupusă planetă numită Clarion și care l-ar fi fost invitat la bordul acesteia (spre deosebire de Adamski care a fost invitat mult mai târziu). În concepția lui Bethurum, Clarion ar fi necunoscută astronomilor din cauză că s-ar roti în jurul Soarelui în așa fel încât – din perspectiva terestră – să stea mereu în spatele Lunii (evident, orice astronom ar rămâne cu gura căscată încercând să imagineze o astfel de orbită!).

În viața obișnuită era mecanic la o echipă de construcții de drumuri, dar se numea pe sine ”inginer în construcții”, ”cercetător analitic”, ”cititor și analist al nevăzutelor vibrații umane”, ”consilier metafizic” și, desigur, autor și conferențiar despre extratereștri și călătorii extraterestre. A fondat o comunitate ”spirituală” care avea la bază un amestec între doctrinele teozofice și ideologia provenită din presupusele sale mesaje extraterestre primite în 11 presupuse întâlniri cu extratereștrii.

Blavatsky, Helena – fondatoarea Societății Teosofice, membru onorific al Masoneriei și cea mai importantă figură care a influențat fenomenul contactaților (deși această influență nu este atât de evidentă la prima vedere), a avut un impact uriaș asupra Religiilor OZN! Deși nu a pretins că ar fi fost contactată de extratereștri, ci doar de ”Mari Maeștri” (Mahatmas), ”stilul” său înșelător de a răspândi ”mesaje” (ale acestor maeștri) cu un presupus conținut important pentru umanitate a devenit ”marcă înregistrată” pentru toți contactații care au urmat după ea.

Obișnuia să falsifice mesajele și scrisorile pe care spunea ca le primeste pe care apoi le atribuia unor presupuși maeștri spirituali tibetani (Kuthumi și Morya) și pe care apoi și le trimitea singură sau le făcea să ”apară” sau să se ”materializeze” în fața unor martori prin tot felul de tertipuri. Pretindea și că aude mesaje de la acești maeștri și că aceștia îi dictează o ”doctrină secretă”. Cele mai multe dintre scrierile sale ezoterice sunt plagiate deja dovedite sau invenții utopice.

Blavatsky a promovat ideea că ființe venusiene eterice au contribuit decisiv la crearea raselor umane și că venusienii sunt adevărații noștri străbuni. A inițiat și a influențat decisiv promovarea ideilor utopice ale doctrinelor New Age care s-au vehiculat in secolul 20 si care se vehiculează din ce în ce mai mult și acum. Ideile fantasmagorice legate de Noua Eră / Era Vărsătorului, Atlantida și Lemuria, ”rasele ancestrale” ale umanității, extratereștrii antici și avansul lor tehnologic, evoluționismul prin ”ascensiune”, channelingul cu extratereștrii etc își au, în mare măsură, originea în doctrinele sale.

Cea mai mare parte a viziunii idealizate asupra extratereștrilor (ca salvatori și mântuitori ai oamenilor) pe care contactații de astăzi o promovează își are originea în doctrinele Helenei Blavatsky. În fapt, noțiunea de ”maeștri ascensionați” derivată din scrierile sale este, în prezent, asociată până la identificare cu cea de ”extratereștri benefici” care ar ghida și ar avea capacitatea de a mântui rasa umană, iar prima afirmație explicită realizată vreodată potrivit căreia extratereștrii ar fi intervenit în creația și în evoluția umanității îi aparține lui Blavatsky.

Bozaru, Dan – un român care se crede un ”lightworker” (adică ”lucrător cu/în Lumină” – termen care desemnează un fel de bodhisattva New-Age) și luptător împotriva ”elitei” masonice mondiale, dar care este total inconștient de afilierea sa la ideologia teozofico-masonică de tip New Age. Chiar dacă, din punctul de vedere al influenței sale asupra curentului New Age, menționarea sa în această listă este destul de puțin semnificativă, totuși este unul dintre puținii români cu impact în rândul adepților contemporani ai Religiilor OZN (avem și noi eroii noștri!).

La fel ca mulți alți channeleri, Bozaru are un nume stelar – Alkesh (probabil imprimat în subconștientul său la vizionarea vreunui episod din serialul Stargate sau la vreun surfing pe internet). Împreună cu prietenul său stelar Syriat (Ștefan Mureșan), a promovat recent ideea fantastică că decedata cometă ISON (pe care el o identifică – total aiurea! – cu Steaua Albastră Kachina din tradiția indienilor Hopi) ar fi fost deghizarea unei nave extraterestre siriusiene “eterice” menita să genereze, la o dată pe care nu știe s-o precizeze (deși o consideră foarte precisă) un ”eveniment” transformator de proporții în conștiința colectivă a planetei noastre, eveniment care va contribui semnificativ la propulsarea umanității în Noua Eră, credință extrem de asemănătoare cu cea care, în martie 1997, a condus la sinuciderea în masă a 39 de adepți ai cultului OZN ”Heaven’s Gate” convinși că cometa Hale-Boop ”camufla” o navă OZN menită să le ”ascensioneze” sufletele la un nivel superior de evoluție pe o altă planetă.

Adept al teoriei conform căreia oamenii au fost creați de extratereștri, Bozaru promovează în mod repetat (desi mai mult ca sigur inconstient !!) un pueril, dar amăgitor mesianism extraterestru ornat cu nenumărate fantasme și ”revelații” conspectate de pe website-uri și bloguri dubioase ce aparțin adepților cultelor OZN care promovează mesaje dobândite prin channelig cu ”extratereștri” și diverse teorii paranoice.

C

Clow, Barbara Hand – astrolog, ”șaman” și channeler, pretinde că este canal pentru extraterestra Satya din Pleiadele. Promovează ”Religia Zeițelor”, prin care dorește să instaureze ”supremația femininului” pe Pământ. A fost un exponent foarte important al curentului 2012 legat de ascensiune, sfârșitul calendarului maiaș și intrarea Pământului în ”Centura de Fotoni”, împrumutând multe idei de la alți ideologi New Age. Considera că doar oamenii care au ascensionat în a 4-a dimensiune puteau supraviețui după 2012 (deci acum știi în ce dimensiune te afli !).

Creme, Benjamin – a integrat ideile lui Adamski și King în cultul său straniu de sorginte teozofică derulat prin societatea Share International. Spune că este atât în contact telepatic cu Avatarul Noii Ere, Mesia Maitreya, care ar trăi deja în Londra din 1977, dar ca un ”maestru ascensionat” care i-a trasat sarcina de a îndruma umanitatea către zorii Noii Ere. Făcea parte din gruparea neo-teozofistei Alice Bailey.

În 1982 a publicat anunțuri în ziarele britanice în care spunea: ”Christos este deja aici”, referindu-se la Maitreya. El afirma că Maitreya urma să-și dezvăluie identitatea într-un show televizat pe toată planeta în 21 iunie 1982, moment în care trebuiau să apară o mulțime de vindecări miraculoase. Evident că apariția mult așteptată nu a avut loc, iar Creme a folosit bine-cunoscuta scuză pe care toți channelerii o adoptă atunci când predicțiile lor fantasmagorice nu se adeveresc sau când extratereștrii nu se arată: ”Umanitatea nu este încă pregătită!”. În 1987 Creme a făcut predicții similare, iar în 2010 a afirmat că Maitreya a apărut deja la o emisiune televizată din SUA, fără însă a-i dezvălui identitatea.

Creme promovează de asemenea o idee preluată pe scară largă la ora actuală de mulți channeleri și adepți ai explicației extraterestre privind OZN-urile și anume aceea că extratereștrii trăiesc în planul eteric (pe planete ca Venus etc) și sunt capabili de a coborî nivelul de vibrație atât al trupurilor cât și al navelor lor eterice până la nivelul la care pot lua o formă fizică. Ca urmare, el și adepții săi presupun că ”Lorzii Venusieni ai Flăcării” (menționați de Blavatsky ca originatori ai raselor umane) au sosit pe pământ în farfurii zburătoare (a căror construcție ar fi subcontractată ”inginerilor de pe Marte”) și că există un trafic regulat de OZN-uri între Venus (sau alte planete) și Terra, pe ”aerodromul din Shambala”, Shambala fiind locul în care venusienii și marțienii negociază construcția și designul navelor.

Creme promovează și ideea – preluată pe scară largă de adepții explicației extraterestre a fenomenului OZN – că cercurile din lanurile de cereale sunt produse de OZN-uri și că ele apar cu precădere în Marea Britanie tocmai pentru că Maitreya se află acolo.

E

Ekker, Doris – ”canal” pentru extraterestrul Hatton care se descrie a fi ”Comandant Șef al Proiectului de Tranziție a Pământului, Sectorul de Zbor al Pleiadelor din Flota Intergalactică a Comandamentului Ashtar, Reprezentant pe Pământ al Consiliului Cosmic și al Consiliului Federației Intergalactice”. Jos pălăria în fața unei asemenea funcții!

F

Ferguson, William – Când, în 1953, fenomenul contactaților a dobândit multă pubicitate, Ferguson, la fel ca Adamski, a raportat și el întâlniri cu ”frați spațiali” foarte prietenoși de pe Venus și călătorii spațiale la bordul navelor acestora, plasând momentul primei întâlniri înainte de ”contactul” lui Adamski pentru a câștiga notorietate.

El a afirmat că ”frații spațiali” există în dimensiuni foarte înalte și, ca urmare, pot să apară și să dispară în și din continuumul nostru spațio-temporal la voință. (Putem observa aici una dintre primele încercări de a relativiza termenul ”extraterestru” prin deplasarea de la o viziune materială (în care extratereștrii trăiesc în același spațiu / univers ca noi) la una subtilă (în care extratereștrii trăiesc într-un alt spațiu / univers sau într-o altă dimensiune, având capacitatea de a se materializa în spațiul nostru). De fapt viziunea lui Ferguson a fost viziunea originară a Teozofiei, iar mișcarea ”contactaților” nu s-a dezis niciodată cu adevărat de ea, producând treptat o confuzie majoră între calitatea materială și cea spirituală a extratereștrilor și dezvoltând astfel fundamentul ideologic de tip mesianic pe care se bazează astăzi aberantele culte OZN).

La fel ca majoritatea contactaților din acea perioadă, Ferguson a fondat un cult religios în care și-a popularizat revelațiile „primite” de la Frații Spațiali: Cosmic Circle of Fellowship (Cercul Cosmic al Frăției). Cultul pretindea că oferă adepților călătorii interdimensionale prin intermediul unor tehnici de relaxare profundă și că se află în contact cu ființe extraterestre.

Ferguson promova ”relaxarea absolută”, o stare în care corpul și sufletul său ar fi încetat să mai existe și care- conform afirmațiilor sale – l-ar fi ajutat să ajungă în a 6-a și a 7-a dimensiune, unde ar fi studiat forțele creației universale și din care, la reîntoarcerea în plan fizic, trebuia să-și recreeze corpul din nou prin diferite acțiuni psihice.

A promovat și tehnici de „vindecare cosmică” cu ajutorul unei entități pan-dimensionale numite Khauga, tehnici pe care le vindea pe sume considerabile naivilor; pretindea că una dintre tehnicile lui Khauga vindeca orice boală – ca urmare a fost acuzat de practică ilegală a medicinei și de perpetuarea unei fraude medicale, fiind condamnat la închisoare și încarcerat.

Fry, Daniel – afirmă că a primit informații detaliate despre crearea civilizațiilor umane și despre Atlantis și Lemuria (idei favorite ale discursului teosofico-masonic). Fotografiile sale și filmul sau cu un OZN sunt dovedite false. Cultul său OZN ”Understanding Inc.” folosea idei derivate din practicile teosofice , cum ar fi celebra ”Rugăciune New Age” derivată din scrierile lui Alice Bailey, ce era folosită pe post de invocație.

În 1954 a publicat cartea sa The White Sands Incident, în care explica cum a întâlnit un extraterestru umanoid pe nume A-Lan, a cărui rasă – care acum își are domiciliul în nave spațiale gigantice – ar fi colonizat planeta Marte, după ce în prealabil ar fi colonizat continentul terestru pierdut al Lemuria (o temă de bază a imaginației bogate a teozofilor) și care l-ar fi luat în nava sa spațială cu care ar fi dat o raită până la New-York și înapoi.

Pentru a-l ”detrona” pe Adamski, Fry si-a plasat întâlnirea extraterestră în 4 iulie 1950 (deși apoi a schimbat anul cu 1949, existând pericolul ca cineva să constate că el nu a fost nici angajat, nici prezent la White Sands in 1950). Interesant este că A-Lan este și numele unui personaj din povestirea științifico-fantastică ”Two Men on Earth”, publicată în 1953, adică cu un an înainte de a publica cartea sa de ”non-ficțiune”. La fel ca alți contactați, Fry pretindea că are tot felul de titluri academice și grade universitare, care erau însă cu totul și cu totul imaginare.

G

Giles, Greg – o persoană care – în 2011 și 2012 afirma că este mesagerul pe Pământ al Federației Galactice a Luminii și al Comandamentului Ashtar, promovând pe larg ideile teozofice ale lui Guy Ballard legate de ”maeștrii ascensionați” si ”ascensiunea” în Noua Eră, ideile lui fiind popularizate și la noi prin articolele lui Dan Bozaru.

În toamna lui 2012, pe website-ul lui Greg a apărut un mesaj controversat prin care își cerea scuze pentru faptul că a înșelat oamenii, recunoscând că a fost păcălit de ”vocea” care-i transmitea mesajele și îndemnând oamenii să nu mai creadă în ”ascensiune”. Într-un alt mesaj semnat cu același nume, pe un alt website, se indica faptul că toate mesajele lui Greg au făcut parte dintr-un experiment social. După aceasta, Greg Giles a dispărut din peisaj.

Green, Gabriel – în 1957 a anunțat întâlnirea sa cu un membru al echipajului unei nave spațiale de pe planeta Korender din sistemul Alpha Centauri, cu care ar fi menținut apoi un continuu contact telepatic. Puternic interesat de Teosofie si de tematici New-Age. A publicat o carte influentă despre farfuriile zburătoare (Let.s Face Facts about Flying Saucers). În 1960 a candidat pentru președenția SUA din partea Universal Flying Saucer Party (Partidul Universal al Farfuriilor Zburătoare).

Greer, Steven – un tip foarte carismatic, articulat și convingător (probabil el însuși foarte convins de fanteziile pe care le repetă zilnic!). Amestecă în mod abil multe detalii care sunt autentice și pot fi verificate cu câte o informație extraordinară care nu poate fi verificată în nici un fel sau despre a cărei sursă spune mereu ”…aș vrea să-i pot dezvălui numele…!”, dând astfel impresia generală de autenticitate și secretivitate și țese apoi o complicată teorie a conspirației, foarte credibilă însă pentru cei care nu sesizează golurile din logica argumentării sale. Impregnează mesajele sale cu idei și credințe utopice de sorginte teozofică.

Pretinde că este în contact telepatic cu extratereștri care, în opinia sa, nu pot fi decât absolut toți ”benefici” și care avertizează pământenii de tot felul de catastrofe (în timp ce ne studiază cu milioane de nave:)); pretinde și că are capacitatea să observe OZN-uri prin vedere periferică (remote-view) și să le determine să apară în plan fizic, dar la conferințele sale nu arată nici măcar o imagine surprinsă de el, justificând mereu fie că aparatele de filmat se comportă ciudat în apropierea OZN-urilor, fie că cameramanul a fost distras de ceva etc, toate imaginile pe care le prezintă în workshopuri (unele -din fericire pentru el- niciodată dovedite neautentice) provenind din cărți sau montaje ale altor autori.

Promovează idei utopice legate de energia liberă și noua tehnologie care ar fi facilitată de extratereștri. Face o mulțime de bani de pe urma workshopurilor, cărților și documentarelor cu care îi vrăjește pe naivii creduli. Felul în care, în sprijinul propagandei extraterestre pe care o realizează, Greer vine cu argumente pe care le atribuie unor conexiuni foarte ciudate și complicate cu membri – reali sau fictivi – ai serviciilor secrete, imi amintește de cuvintele lui Jacques Vallee care avertiza asupra faptului că, pe lângă faptul că unii lideri ai cultelor OZN sunt manipulați de serviciile secrete, alții sunt creați de acestea…

H

Hayes, Anna – acum pe nume Ashayana Deane. A inființat cultul OZN numit Melchizedek Cloister Emerald Order, un paravan pentru a escroca bani pe spinarea naivilor. Pretinde că este încarnarea ‘surorii vitrege a lui Iisus’ și că este în contact cu o elită extraterestră numită Alianța Păzitoare (Guardian Alliance), precum și cu ea însăși în ipostaza sa supra-dimensională din viitor !! Face mereu predicții apocaliptice prin care își controlează astfel adepții. Este ”la cuțite” cu Drunvalo Melchizedek – un alt lider aberant al unui cult Melchizedek.

I

Icke, David – deși nu recunoaște, a fost puternic influențat de doctrinele teosofice. Este una dintre cele mai influente voci in rândul adepților teoriilor conspirației legate de Noua Ordine Mondială. Face mereu afirmații șocante și imposibil de dovedit. Cea mai importantă și mai ciudată contribuție a sa la confuzionantul curent New Age este aceea că Pământul s-ar afla de secole sub dominația unei elite mondiale formată din niste ființe extraterestre din constelatia Draco, băutoare de sânge uman – reptilienii – capabile de a-și schimba forma la voință, unele dintre aceste ființe fiind chiar șefi de state, bancheri, miniștri, actori etc pe care el îi nominalizează invocând, ca argumente, anumite filme sau fotografii în care fața sau ochii persoanelor în cauză arată mai ciudat.

Contrar ideilor lui Zecharia Sitchin și ale adepților acestuia, el identifică reptilienii cu annunaki, ființele mitologice din scrierile sumeriene. Mai afirmă și că Luna este o navă spațială prin care atmosfera psiho-mentală a Pământului ar fi controlată de reptilieni. Spune că se află în legătură telepatică cu niște spirite evoluate pe care le numește ”The Guys” (”Băieții”).

K

King, George – un șofer de taxi pasionat de misticism și fenomene paranormale, care se autointitula doctor în teologie și se considera vocea ”Parlamentului Interplanetar”. Nu a încercat să nege că a fost influențat de Teosofie. Afirma că în vara lui 1954 ar fi primit mesaje telepatice de la ”Maeștrii Cosmici ai Sistemului Solar” care l-au îndemnat să fondeze Societatea Aetherius (după numele Maestrul Cosmic Aetherius pe care King pretindea că l-a contactat telepatic), în care el activa ca ”Lider Exaltat și Prim Canal Mental Terestru”, ca ”Arhiepiscop” (purtând robă stacojie) și ”Prinț” (purtând robă purpurie), răspândind, prin buletinele sale periodice, informații ”primite” de la ”Autoritatea Cosmică” a planetelor Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluto, de la devași (entități angelice, zei în tradiția hindusă) sau de la Marea Frăție Albă.

Scopul declarat al religiei promovate prin Societatea Aetherius este acela de ‘a preveni anihilarea Pământului prin îmbunătățirea cooperării dintre umanitate și variatele specii extraterestre’. Cultul promova ideea că dezastrele prezise de liderul ei pot fi prevenite prin rugăciune și că menirea sa este de a pregăti calea ”Următorului Maestru”- o figură mesianică care va coborî pe Pământ într-o navă spațială și care va avea puteri mai mari decât toate armatele lumii luate la un loc.

În acord cu doctrinele teosofice inițiale, Aetherius ar fi (la fel ca Buddha și Iisus) un Maestru Cosmic de pe Venus, în timp ce Krishna ar fi de pe Saturn, acolo unde s-ar afla și sediul ”Consiliului Interplanetar”. Cu toate acestea, aceste ființe nu sunt – în concepția lui King – niște extratereștrii obișnuiți, ci ființe spirituale din alte dimensiuni (cunoscându-se deja faptul că viața pe Venus și pe Marte era foarte puțin probabilă). De fapt, în viziunea lui King, unii extratereștri sunt atât de evoluați prin comparație cu oamenii, încât pot fi numiți de-a dreptul ”zei” (ca urmare nu trebuie să ne mire faptul că mulți oameni au o atitudine religioasă față de extratereștri și față de fenomenul OZN).

După moartea sa, King a început să fie onorat ca Avatar și Maestru Cosmic în cadrul Societății Aetherius. Societatea Aetherius a fost primul cult OZN cu o doctrină explicită în acest sens.

L

Lee, Gloria – o însoțitoate de zbor care a devenit parte a mișcării contactaților în 1953. Pretindea că era în comunicare telepatică cu o entitate numită JW care locuia pe planeta Jupiter și care îi dicta tot felul de învățături. Influențată de ideologia teozofică, Lee a dezvoltat un plan de pace mondială și a realizat un desen al unei stații spațiale pe care, în 1962, a încercat să le aducă în atenția oficialităților de la Washington.

Pentru că demersurile ei au trecut nebăgate în seamă, a început să realizeze greva foamei, profețind altora din comunitatea contactaților că urma să intre într-o stare de comă, după care se va întoarce cu o energie reînnoită pentru a-și continua munca. După 66 de zile, în 3 decembrie 1962, Gloria Lee a decedat la vârsta de 37 ani.

Grupul ei de adepți a fost apoi ”preluat” de Pauline Sharpe și de partenerul acesteia Charles Boyd Gentzel, care au început să pretindă că primesc mesaje de la Lee. Gloria Lee nu este singurul contactat care s-a înfometat până la moarte.

La fel ca Gloria, în 1982, LaVerne Landis, membra cultului OZN ”Search and Prove” a decedat prin înfometare în timp ce a așteptat în mașina ei timp de 40 de zile aterizarea unui OZN, după ce un Frate Spațial i-ar fi spus asta într-o comunicare psihică.

M

Martin, Dorothy – o gospodină dintr-o suburbie orașului Chicago care a condus cultul OZN numit ”The Seekers” (”Căutătorii”), fiind însă influențată și de Ron Hubbard (Dianetică / Scientologie). A fost subiect de studiu pentru unul dintre cei mai celebrii cercetători în psihologia socială – Leon Festinger, iar cazul său a constituit baza pentru teoria celebră a acestuia legată de disonanța cognitivă.

Martin și-a convins grupul de adepți (printr-o profeție pe care spunea că a primit-o prin scriere automată de la Sananda – un extraterestru de pe planeta Clarion, ulterior considerat a fi Iisus Christos) că un potop urma să distrugă lumea în 21 decembrie 1954, dar că ea și adepții săi erau singurii care urmau să fie salvați de extratereștrii prietenoși care urmau să sosească cu navele lor chiar înainte de potop.

La data anunțată, membrii grupului (cu Festinger infiltrat printre ei) s-au adunat în așteptarea potopului și a navelor extraterestre. Evident că nimic nu s-a petrecut, dar, în mod oarecum surprinzător, dar simultan revelator pentru studiile lui Festinger, grupul nu s-a dezintegrat ci, din contră, a devenit mai puternic, adepții fiind încredințați (și cu ajutorul unui alt mesaj ”extraterestru” ”primit” de Martin) că reuniunea lor de grup și devoțiunea lor a făcut ca sfârșitul lumii să fie amânat – un adevărat cadou de Crăciun făcut umanității de micul grup de adepți!

După ce s-a dat la fund pentru o vreme, Dorothy Martin a colaborat îndeaproape cu George Hunt Williamson și grupul acestuia, „Frăția celor 7 Raze” (Brotherhood of the Seven Rays), derivat din ideile teozofice. Mai târziu și-a luat un alt nume: Sora Thedra și, în 1965, deja convertită la ideile teozofice, a înființat un alt cult OZN: ”Asociația lui Sananda și Sanat Kumara”, prin care a început să promoveze învățăturile ”maeștrilor”.

Maxwell, Jordan – un conferențiar simpatic și influent, adept fidel al ideologiei teozofice. Pretinde că a întâlnit extratereștri și că primește unele mesaje prin channeling.

Meier, Eduard (Billy) – un adept elvețian al doctrinelor teozofice, cu probleme psihice. După ce a citit cărțile lui George Adamski, Meier a început să facă afirmații și să arate poze similare cu ale acestuia, afirmând că a avut primul contact în anul 1942, la vârsta de 5 ani, cu un extraterestru pe nume Sfath, apoi contacte repetate cu alți extratereștrii, că a făcut călătorii într-o navă spațială- mamă în jurul Pământului, pe Venus, dar și în alte galaxii, deosebirea fiind aceea că, în viziunea lui, ”frații spațiali” vin dintr-un alt sistem solar.

A fondat în Elveția un cult religios, la sediul căruia avea expuse diferite fotografii cu navele spațiale cu care ar fi avut contact. După divorțul de Billy, soția acestuia a dezvăluit presei faptul Billy falsifica fotografiile și că ea îl ajuta să construiască modelele, pe care le fotografia și apoi le prezenta drept OZN-uri autentice. Meier pretinde și că ar fi descoperit la Ierusalim un document antic care descrie întrega viață a lui Iisus.

Melchizedek, Drunvalo – se consideră învățătorul lui Thoth (zeul egiptean al înțelepciunii și magiei), un extraterestru și un spirit evoluat la ”nivelul lui Melchizedek”, adică la un nivel ”superior conștiinței cristice”. A făcut parte și din cultul ”Frăția celor 7 raze”. Înainte de a se numi Melchizedek, își luase numele de Akbar, spunând că personalitatea sa inițială (care purta numele de Bernard Perona) l-a părăsit în urma trezirii spirituale pe care o atinsese în urma unui accident, moment în care Akbar i-a luat locul.

Ideologia promovată de el, de sorginte teozofică, este foarte diletantistă. A plagiat în mare măsură teoria legată de Floarea Vieții de la Stan Tennen și a contribuit la decepția ideologică legată de semnificația anului 2012, promovând o grămadă de informații false și aiuritoare despre Calendarul Maiaș, Era Vărsătorului, extratereștri etc.

Menger, Howard (Wayne Sulo Aho). A început să vorbească despre contactele sale ET în 1957, dar susținea că era în contact cu străinii spațiali de la vârsta de 12 ani. Se numea pe sine ”Maestru Cosmic al Înțelepciunii”, spunând că a fost inițiat în această înțelepciune cosmică atunci când, după participarea sa la o conferință a contactatului teozofic George van Tassel, a întâlnit o farfurie zburătoare din care o voce i-a ordonat să-și creeze propria sau cult OZN (diferit de al lui Van Tassel), pe care a numit-o Biserica Noii Ere.

Împreună cu Reinhold O. Schmidt, Menger a început să conferențieze prin California pe tema contactelor sale ET, asta până când Schmidt a fost arestat și condamnat la închisoare pentru furt. Apoi, împreună cu un adept al lui Adamski pe nume Otis T. Carr, a început să colecteze bani de la credulii care participau la conferințele sale sub pretextul că urmează să construiască un OZN având la bază ”principiile magnetice ale lui Adamski și Tesla”. Apoi au anunțat publicul că OZN-ul construit de ei va decola în fața a mii de martori oculari, va zbura pe Lună și se va reîntoarce cu dovezi de necontestat ale călătoriei. Evident că totul a fost un fiasco, iar Menger și Carr au fost dați în judecată, Menger reușind să iasă basma curată pe motiv că ar fi fost înșelat de Carr.

Michael, Allen – spunea că a fost inspirat de un extraterestru să înființeze un partid politic radical numit ”Partidul Sintezelor Utopice” (cu care a candidat la prezidențialele americane), iar apoi un cult OZN numit ”The Industrial Church of The New World Comforter”.

Morton, Sean David – un contactat contemporan. A înființat un cult modest numit Delphi Associates. Organizează excursii foarte costisitoare la celebra Area 51, unde arată naivilor tot felul de lumini pe care le explică a fi farfurii zburătoare (dar pe care localnicii le identifică cu avioane). A profețit distrugerea orașului Seattle în 1993 prin erupția vulcanică a muntelui Rainier.

N

Norman, Ruth – alături de soțul ei, Ernest, a fondat cultul OZN Unarius. Având o autoritate charismatică, se considera Zeița Iubirii, Spiritul Frumuseții, încarnarea zeiței Isis și ambasadoarea ”Confederației Intergalactice”, prezidându-și conferințele de pe un tron extravagant împodobit. Cărțile sale sunt considerate adevărate scripturi de membrii cultului Unarius, iar despre fotografiile sale se consideră că au puteri vindecătoare.

A prezis că, în 1974, o flotă masivă de nave spațiale cu extraterestri beneficiu aparținând Confederației Intergalactice urma să aterizeze pe Pământ și să restabilească străvechile învățături și principii sociale și spirituale ale atlanților, Ruth cumpărând chiar și un teren pe care aterizarea urma să se realizeze. Predicția nu s-a adeverit, iar Ruth Norman a căzut într-o depresie și a motivat eșecul prin faptul că o traumă din viața anterioară a împiedicat-o să prevadă corect.

Apoi a început să pretindă că a reușit să unească Pământul cu o confederație interplanetară și a reportat data aterizării flotilei extraterestre pentru mai multe date ulterioare, ultima fiind 2001, an în care prevedea că va vedea cu ochii săi acest lucru. A murit însă cu 8 ani mai devreme.

P

Parsons, Jack W. – afirma ca ar fi cunoscut un venusian în deșert in 1946. Apartinea Societății Thelema fondată de Alister Crowley, fiind inițiat în Loja Agape a Ordo Templi Orientis.

Pelly, William Duddley – a fost puternic influențat de Teosofie, afirmând cu convingere că teosofiștii sunt mai apropiați de faptele reale cu privire la forțele care operează în spatele vieții decât orice altă grupare teologică. Pe lângă promovarea ideilor fantastice ale teosofiștilor legate de Atlantida și Lemuria, Pelly era și adeptul interpretării ezoterice atașate Piramidei din Giza conform căreia pasajul aflat între intrarea în Piramidă și Camera Regelui ar reprezenta o descriere profetică a istoriei umanității (idee promovată în zilele noastre de alți adepți ai teoriilor extraterestre cum ar fi David Wilcock). Era convins că civilizațiile antice erau foarte avansate tehnologic.

R

Robbins, Diane – channeler pentru ”Adama – un Maestru Ascensionat și Mare Preot care ar trăi de peste 600 ani în Telos – ”marele oraș lemurian situat sub Muntele Shasta din California”. La fel ca majoritatea channelerilor, promova idealul ”ascensiunii” umanității care ar face posibilă primirea Pământului într-o mare Federație a planetelor.

Robbins, Jane – canal pentru Seth (”o esență-energie-personalitate care nu mai este atașată de materia fizică”) și autoarea celebrului ”Material Seth”, pe care-l echivala ca importanță doar cu învățăturile lui Iisus și care a avut un impact major în comunitatea New Age. Jane însăși și-a exprimat îndoiala cu privire la originea lui Seth, considerând că afirmațiile lui Seth sunt doar ”teorii”. Multe dintre ideile prezentate de Jane constituie o răstălmăcire a învățăturilor creștine și orientale. Ideile din materialul Seth au fost apoi preluate și promovate de mulți alți contactați ai curentului New Age.

S

Schlemmer, Phyllis – profund influențată de ideile lui Madame Blavatsky și a lui Alice Bailey. Pretinde că este în contact cu ”Cei 9” – un fel de consiliu intergalactic . A scris o carte influentă numită ”The Only Planet of Choice”, în care tema de bază este aceea că Pământul este un tărâm decăzut, iar umanitatea – un experiment genetic eșuat al fraților noștri spațiali.

Sharpe, Pauline – sau Nada-Yolanda. Pretindea că realizează channeling prin scriere automată conștientă sau prin comunicare vocală cu câteva personaje biblice, cărora le atribuia însă nume vehiculate în sectele teozofice: cu Apostolul Paul (Hilarion), cu Apostolul Ioan (Kut-Humi), cu Fecioara Maria (Sol-O-Man), cu Iisus din Nazaret (Sananda). Mesajele sale aveau o notă apocaliptică accentuată.

Starr, Jelaila – pe numele sau inițial Joscelyn Kelley – un channeler contemporan care pretinde că, în 1992, a avut o experiență prin care personalitatea sa obișnuita a ieșit din corp, locul acesteia fiind luat de ființa stelară Jelaila care ar aparține unei rase de ”ființe-pisică” din a 9-a dimensiune, rasă din care face parte și fratele său spiritual – o felină pe nume Devin – care o ghidează !

Ea afirmă că este în legătură cu Marele Consiliu de pe Nibiru (presupusa planeta din sistemul solar pe care, conform ideilor lui Zecharia Sitchin, ar locui civilizatia extraterestră annunaki) și promovează ideile lui Rael (inspirat din Teosofie) folosind adesea expresii din filmele Star Trek și Star Wars. Spune că se află în legătură și cu vechea-ea, adică cu Joscelyn Kelley care acum s-ar afla pe Nibiru și ar vizita-o în vis !

Oferă traininguri în arta de a fi mesager galactic, consultații financiare cu ajutorul ”ghizilor spirituali” ai clientului pe care ea spune că-i contactează și afirmă că lucrează cu multă compasiune direct la nivelul memoriei ADN (desigur, contra unor sume de bani considerabile: 120 dolari / ședință) unde verifică dacă clientul face parte din rasa avansată a celor care au ”sămânța stelară” a extratereștrilor de pe Nibiru și deci dacă fac astfel parte dintr-o rasă superioară. Dacă ajungi la consultație, iar Jelaila decide că ai în tine ”sămânța stelară” (ceea ce, evident, se petrece în fiecare situație), ți se oferă apoi ocazia, contra câtorva mii de dolari, să fii antrenat pentru a deveni un ucenic al Consiliului de pe Nibiru (dar, între timp, ești invitat să cumperi și produse de curățare a colonului, vitamine și DVD-uri).

Stone, Joshua David – un prolific autor și lider al grupării ”Învățăturilor Maeștrilor Ascensionați” – una dintre cele mai influente grupări de soriginte teozofică. A contribuit considerabil la sporirea ambiguității ideologice a grupării sale prin tot felul de ”inovații”. Astfel, Stone l-a inclus pe unul dintre favoritul extraterestru al channelerilor, Comandantul Ashtar, în rândul Maeștrilor Ascensionați. Acesta ar fi la conducerea unei uriașe nave mamă de 100 mile diametru care ar funcționa ca bază pentru o flotilă de nave extraterestre cu peste un milion de extratereștri la bord care – neavând nimic mai bun de făcut – ar monitoriza neîncetat Pământul din Centura lui Kuiper.

Pestrița ciorbă galactică nu este încă gata: Stone l-a portretizat pe Vrillon ca director de comunicații, pe Iisus (care și-ar folosi numele ”galactic” de Sananda) în postul de comandant-șef al întregii flotile, călare pe propria sa farfurie zburătoare, iar pe Pallas Athena (da, nu ți s-au modificat dioptriile, e vorba de zeița înțelepciunii din panteonul grecesc!) a înghesuit-o în aceeași farfurie zburătoare cu Iisus-Sananda, ca secund al acestuia.

Deși venusienii ocupă un loc important, contactele extraterestre ale lui Stone se extind în toată Galaxia, pe care o vede organizată într-o mare confederație interplanetară, având și o hartă cosmică pentru acesta.

Swan, Frances – încă din 1954 pretindea că se află în contact cu Affa și Ponnar – comandanții a două nave extraterestre care ar fi orbitat Pământul și care și-ar fi avut baza pe Lună (numele celor doi extratereștrii au fost însă extrase, mai mult ca sigur, din cartea ”The Saucers Speak” a altor doi contactați celebri din acea vreme: George Hunt Williamson and Alfred J. Bailey). Străinii ar fi trimis pământenilor o grămadă de mesaje de avertisment legate de pericolul înarmării atomice etc. Pentru o vreme a trimis scrisori de împărtășire a experiențelor sale șefului departamentului canadian de investigare a fenomenului OZN. A prezis că Pămîntul se va sfârși în 1956.

T

Thelma B. Terril (Tuella), pretindea că este channeler pentru diverși extratereștri aparținând Comandamentului Ashtar – un guvern extraterestru care ar monitoriza activitatea umanității și care a fost menționat pentru prima oară de un alt contactat pe nume George Van Tassel. Profeția sa apocaliptică promitea exodul unei mari părți a sufletelor terestre la bordul unor nave-mamă extraterestre.

Tolec – se crede reprezentantul pe Pământ al extratereștrilor din Consiliul Andromeda, care – în majoritate – ar trăi și ar vibra ”în dimensiunea superioară 4D” (în care ”nu există timp”), fiind asemănători oamenilor, dar în stadii mult mai avansate de evoluție. In mod clar influențat de ideile sectelor derivate din Teozofie.

Promovează idei absurde și ridicole, cum ar fi aceea că decedata cometă Ison ar fi fost o navă extraterestră, idee preluată din doctrina sectei sinucigașe Heavens Gate.

După Tolec, ”omul” ar fi forma de viață predominantă din Univers. Considera că pământenii urmau să intre în dimensiunea a 4-a între 11.11.2011 și ianuarie 2014, ceea ce ar fi condus la transformarea ireversibilă a ființelor umane prin dobândirea de capacități extraordinare (telepatie, telekinezie, teleportare sau levitație) – adică ceva similar cu ceea ce a fost profețit pentru Marea Translație din 21.12.2012. Evident, nimic din toate astea nu s-a petrecut, dar adepții lui Tolec continuă să spere!

V

Van Tassel, George – susținea că, în timpul unei meditații dintr-o grotă săpată în stânca Giant Rock (care devenise proprietatea sa personală) a reușit să cheme pe Pământ o navă spațială de pe Venus. Oferea vizitatorilor un tur înăuntrul a ceea ce el numea o replică a navei spațiale, precum și priveliștea unei ”extraordinare mașini secrete” pe care o numea Integratron, care nu era decât o piesă cu o formă și o structură de-a dreptul nătângă.

A scris mai multe cărți de popularizare a ”învățăturilor galactice” pe care le primea telepatic, prin channeling, vorbind într-o mare varietate de voci și accente, motiv pentru care era boicotat și luat mereu în râs de alți contactați. Era liderul a două (!) culte religioase, cel mai important fiind Universal College of Wisdom (Colegiul Universal al Înțelepciunii).

Pretindea că a intrat în contact cu un extraterestru numit Ashtar care ar fi – chiar și astăzi- Comandantul Federației Galactice și anunța iminenta sosire a acestuia pe Pământ în fruntea unei armade de nave extraterestre. Învățăturile lui van Tassel (modificate și revitalizate prin anii 70 si 80 de Thelma B. Terril (Tuella)) sunt astăzi promovate de o organizație haotică numită Comandamentul Ashtar, dar și de alte organizații cu denumiri similare.

Vorillhon, Claude alias Rael (”mesagerul lui Elohim”), francezul fondator al Raelismului, una dintre cele mai puternice religii OZN contemporane. Descrie experiența întâlnirii sale din 1973 cu un extraterestru numit Yahweh care s-a coborât într-o navă spațială anume pentru a-l înștiința de misiunea sa planetară (într-o franceză perfectă).

Afirmă și că, în 1975, ar fi călătorit într-o navă spațială pe o altă planetă unde i-a întâlnit pe fondatorii marilor religii ale lumii – Buddha, Moise, Mahomed și Iisus care i-ar fi dat învățături pe care le-a publicat apoi într-o carte (în care descrie și modelul societății utopice pe care l-ar fi observat pe acea planetă și pe care credea că îl poate implementa pe Pământ: o lume fără necesitatea banilor, fără războaie și fără suferință – adică tipul (deja) clasic de utopie promovată de adepții New Age).

Rael este adept al teoriei astronauților antici și are o mare încredere în beneficiile tehnologiei, în ingineria genetică și în nanotehnologie, fiind pasionat si de mașinile de curse. El consideră că alimentele modificate genetic sunt singura soluție pentru eradicarea foametei în lume, iar clonarea genetică – singura posibilitate accesibilă oamenilor pentru obținerea nemuririi.

W

Weiss, Jann – (prin anii 80) se credea ”canal” pentru extraterestrul Anoah și asociată cu Ordinul lui Melchizedek al Frăției Albe, o foarte influentă grupare teosofico-masonică. Promova ideea iminentei treceri de la Vechea Eră la Noua Eră a expansiunii cosmice a conștiinței.

Wilcock, David – un utopist ambiguu, puternic influențat de ideile teozofice legate de ascensiune, Atlantida și extratereștrii antici etc. Se crede reîncarnarea lui Edgar Cayce și a ”primului bărbat caucazian de pe Pământ” și spune că este channeler pentru Ra, o entitate care provine din ”fuzionarea formelor de viață din a 3-a densitate existente pe Venus într-o entitate socială complexă care acum se află în a 6-a dimensiune” (entitate pe care, de fapt, a ”împrumutat-o” de la un alt channeler).

Obișnuiește să mintă cu nonșalanță și dezinvoltură, este un slab interpret (pe bani) al viselor și face adesea predicții la scară mondială care nu se adeveresc niciodată și față de care nu-și asumă nici o responsabilitate. A prezis sus și tare că în anul 2000 urma să fim ”înălțați” de extratereștri și astfel să ascensionăm pe un nivel superior de conștiință, în timp ce Pământul urma să treacă pr
intr-o mare calamitate. După ce nimic din toate astea nu s-a realizat și după ce s-a dat o vreme la fund, Wilcock și-a reportat predicțiile pentru anul 2012 (desigur, tot fără nici o confirmare).

Între timp a prezis și că o armadă de nave extraterestre urma să fie văzută pe cer în octombrie 2008 și că, până în 2009, Guvernul SUA urma să dezvăluie toate informațiile secrete legate de OZN-uri.

Argumentează că cercurile din lanurile de cereale sunt o dovadă pentru prezența extratereștrilor. Adept al teoriilor conspiratiei Iluminati, împreună cu un aiurit pe nume Benjamin Fulford, a lansat ideea că bazele militare subterane ale ”Elitei” mondiale ”rele” (despre care afirmă că subjugă umanitatea prin implementarea unei Noi Ordini Mondiale) ar fi fost distruse.

Evident, la fel ca toți channelerii, prin mesajele sale, încearcă să inducă ideea că cineva sau ceva din exterior ne poate salva de noi înșine, motiv pentru care are un anumit succes la persoanele rătăcite și profund iluzionate.

Williamson, George Hunt (numit și Michael d’Obrenovic sau Fratele Philip) – unul dintre cei mai importanți contactați, conectat cu mișcarea fascistă a lui William Duddley Pelley și cu organizația teosofică a lui Adamski. A afirmat că Adamski a falsificat într-o mare măsură povestea ”întâlnirii” sale cu ”venusianul” Orthon și a devenit un „competitor” al său. Pretindea că se află în contact cu o mulțime de extratereștri de pe Mercur, Uranus, Jupiter, Pluto, Saturn, Venus, Neptun, Marte, din Andromeda sau din ”Flota Spațială” a navelor extraterestre.

A indicat faptul că cei mai mulți extratereștri sunt ”buni”, cu excepția celor din constelația Orion. Încă din anii 60 – înaintea lui Erich von Daniken, dar influențat de Immanuel Velikovsky – a scris cărți în care afirma că ”Frații Spațiali” au fost cei care au ”civilizat” umanitatea și au stat la baza tuturor marilor religii (realizând, de exemplu toate miracolele menționate în Vechiul și Noul Testament). La fel ca Adamski, se numea pe sine ”profesor”, deși nu avea nici un fel de pregătire didactică.

Y

York, Dwight – numit și Malachi Z. York sau Issa Al Haadi Al Mahdi, fondator și lider al cultului OZN numit Mișcărea Nuwabiană. Adepții mișcării îl considerau Dumnezeu încarnat; uneori York părea să încurajeze această proiecție, alteori spunea că este doar un extraterestru de pe planeta ”Risq” sosit pe pământ cu nava-mamă Merkabah sau Nibiru (?!) și devenit canal pentru Melchizedek (pe care-l asimila Arhanghelului Mihail), alteori spune că este doar un ghid.

Doctrina sa cuprinde idei foarte variate, dar multe dintre ele constituie o deformare a doctrinei teozofice. Considera că rasa neagră a nubienilor este superioară rasei albe și că albii sunt, de fapt, niște diavoli, proveniți din sămânța Diavolului biblic. Potrivit ideilor lui York, Homo Sapiens a fost creat prin clonare pe Marte, plecându-se de la Homo Erectus, iar femeile au existat cu mult înaintea bărbaților, pe care i-ar fi inventat prin inginerie genetică. Multe dintre avansurile tehnologice ale umanității erau puse de York pe seama extratereștrilor “buni”, existând însă și extrateteștrii “răi”, cei gri, adică reptilienii.

Afirma că apocaliptica ”Răpire în Rai” a început în august 2003, prin înălțarea merituoșilor pe nava-mamă extraterestră Nibiru, proces care va dura 40 de ani. A fost condamnat la 135 de ani închisoare pentru corupție și molestare de copii. A fost diagnosticat psihiatric cu tulburări paranoide, tulburări de anxietate, depresie și personalitate schizoidă.