Nu m-ar mira să fie! Sau cel puțin așa ne lasă ei să creadă.

În pofida ralierii sale la ideile fantastice (și pe alocuri aberante – în opinia mea) ale Teozofiei lui Madame Blavatsky & co., Jordan Maxwell (Russel Pine) este un tip simpatic. El conferențiază pe larg despre astro-teologie, ”dezvăluie” (sau învăluie??) culisele Noii Ordini Mondiale și ale conspirației Illuminati, vorbește despre reptilieni, promovează Noua Eră, crede în teoria astronauților antici a lui Zecharia Sitchin, afirmă că a fost ”contactat” de extratereștri, este un tip inteligent, citit și pare bine intenționat.

Invitat în emisiunea Project Avalon ( lb. engleză) el dezvăluie – în stilul său dulce și candid:) – faptul că se bucură de sprijinul și protecția unor masoni de gradul 33 care fac parte din Consiliul (Masonic) Suprem de Grad 33 din Washington. Maxwell spune că i s-a oferit protecția cu condiția de a evita anumite subiecte (despre care Maxwell nu vorbește) în conferințele sale. Cu toate astea, probabil că unul dintre motivele pentru care este lăsat în pace ar fi acela că ideologia promovată de el se raliază la convingeri cum ar fi acelea că ”protestanții și catolicii sunt cei mai mari criminali”, că Iisus nu a existat, că Dumnezeu este extraterestru etc.

Căt despre Zecharia Sitchin – el și Jordan Maxwell erau buni buni prieteni și își împărtășeau teoriile. Se întâlneau la TV, vorbeau despre misterele Universului, fabulau împreună, iar la despărțire aveau chiar și salutul lor special:

Bun, și ce-i cu asta? Sunt astea dovezi absolut clare? Și ce dacă ar fi masoni? Ce e rău în asta?

Păi nu-i nici o problemă (și nici măcar nu este foarte clar dacă-i așa sau nu-i așa) în afară de faptul că multe dintre ideile false pe care acești oameni le promovează au o proveniență teozofico-masonică clară (așa cum demonstrez pe acest website) ! Iar oamenii care îmbrățișează aceste idei nu-și dau seama că de fapt îmbrățisează ideologia unor grupări ”discrete” (sau ”secrete”!) cu o agendă proprie.

Asta nu înseamnă că Francmasoneria este ”instrumentul Satanei”, așa cum declară o grămadă de paranoici ! Dar oamenii au dreptul să știe și să-și aleagă afilierea ideologică în cunoștință de cauză!