John A. Keel (1930-2009) – a fost un renumit jurnalist de investigații american specializat în studiul fenomenelor paranormale. Supranumit ”adevăratul Indiana Jones”, Keel a fost un adevărat aventurier pe tărâmul puțin explorat al fenomenelor misterioase. Pasionat de științe, bun scriitor și antrenat, în timpul războiului din Coreea, în tacticile războiului psihologic, el a folosit aceste abilități pentru a explica fenomene misterioase care se petrec în jurul nostru.

Keel a scris – ca freelancer- pentru cele mai importante reviste de specialitate din vremea lui. Este și autorul carții Mothman Prophecies, carte care are la bază o investigație într-un fenomen paranormal uluitor care a fost realizată chiar de Keel și care a fost apoi ecranizată în producția de succes cu același nume în regia lui Mark Pellington, avându-i în rolurile principale pe Richard Gere și Laura Linney.

El este cunoscut , de asemenea , și pentru popularizarea termenului ”oamenii în negru” (Men in Black).

Keel a scris și cărți în care a publicat cazurile sale cele mai importante, precum și concluziile investigațiilor sale, cele mai importante fiind Operation Trojan Horse , The Cosmic Question, Disneyland of the Gods, The Complete Guide to Mysterious Beings.

OZN-urile nu sunt de origine extraterestră

Deși inițial a susținut ipoteza conform căreia OZN-urile ar fi de origine extraterestră, treptat investigațiile sale l-au condus către o cu totul altă explicație a fenomenului. Asemenea lui Jaques Vallee, concluzia sa a fost că ipoteza extraterestră nu poate explica foarte multe aspecte care însoțesc adesea contactul cu OZN-urile.

În cartea sa Operation Trojan Horse, Keel afirmă faptul că OZN-urile, deși par a fi ‘materiale’, în fapt, se dovedesc a fi compuse din energii din gama înaltă de frecvențe ale spectrului electromagnetic, energii care au atașată o formă de inteligență și care se manifestă într-un mod ordonat, materializându-se și dematerializându-se la voință, lăsând chiar și urme fizice vizibile.

Keel afirma:

Fenomenul OZN pare a fi controlat. El urmează paternuri inteligente. Dacă obiectele sunt manifestări ale unor energii înalte, atunci cineva manipulează acele energii într-un fel și le reduce la frecvențe vizibile. Ele nu doar intră în gama vizibilă de frecvențe, dar iau și forme care ne apar fizice și reale și acționează într-un mod care pare inteligent.

 

Prima noastră concluzie este că OZN-urile își au originea în afara cadrului nostru de referință spațio-temporal. În al doilea rând, sursa acestor manifestări posedă o abilitate de cunoaștere a evenimentelor vieții umane și chiar a vieților individuale. Pentru că timpul și spațiul nu sunt absolute – chiar dacă par a fi așa – aceste două concluzii sunt compatibile.

În viziunea lui Keel, există multe similarități între OZN-uri și manifestările demonice, ambele implicînd jumătăți de adevăr, înșelătorie, un caracter volatil, nedefinit sau iluzoriu, apariții surprinzătoare și neașteptate, ambele inducând, în anumite situații, stări anormale sau patologice, anxietate, frică, agonie îndelungată, stări paranoide, deteriorarea personalității sau chiar violență sau tendințe suicidare.

Keel susținea faptul că nu este bine să ne încredem în aceste ființe sau manifestări inteligente care, în mod constant, se dovedesc a fi manipulative, decepționante și parazitare. Ele par a avea capacitatea de a-și masca adevărata realitate, origine și motivație și apar în forme care tind a se conforma adesea așteptărilor și convingerilor celor care le percep.

În aceeași carte el afirma:

Fenomenul OZN este în mod frecvent premeditat, în sensul că manifestările observabile tind sa fie croite și ajustate în mod deliberat în funcție de convingerile și atitudinile mentale ale martorilor. Atât OZN-urile cât și ocupanții lor au capacitatea de a adopta o multitudine de forme, contactaților li se dau, de regulă, informații care se conformează convingerilor acestora, iar cercetătorii UFO care se concentrează pe o teorie sau pe un aspect particular, se văd inundați cu rapoarte aparent demne de încredere care tind să le substanțieze teoria.

 

Propriile mele experiențe extensive legate de acest factor premeditat m-au determinat să realizez experimente neobișnuite care au confirmat faptul că, în cea mai mare parte, datele raportate sunt fabricate și în mod deliberat false. Martorii nu sunt făptașii acestor păcăleli, ci mai degrabă victimele acestora.

 

Contactaților li se prezintă mereu minciuni amestecate cu adevăruri, astfel încât ei nu știu ce să creadă. Li se spun lucruri evidente cum ar fi faptul că umanitatea este în criză și în pericol de autodistrugere, sunt flatați prin faptul că li se spune că ei sunt aleși pentru a transmite mai departe un mesaj special din partea extratereștrilor, li se spune că OZN-urile transportă ființe care fac parte dintr-o federație galactică interesată de soarta pământului și care își are sediul pe planete cu nume ciudate, aflate în locuri absurde din punct de vedere astronomic și li se prezintă o viziune utopică despre viitorul umanității.

 

Nu în ultimul rând, aceste manifestări par a urma un anumit plan și anumite scopuri care, nouă, ființelor umane, ne scapă, dar cărora unele grupări de interese de la nivel guvernamental, le atașează agende proprii.

 

Scopurile acestor date false sunt multiple. Multe dintre ele sunt menite să creeze confuzie și diversiune. Unele servesc la susținerea anumitor credințe eronate, dar care servesc ca pași către un adevăr mai complex. Generații întregi au trecut acceptând cu bucurie datele false, inconștiente de faptul că ele erau doar verigi dintr-un lanț.

 

Dacă înțelegem totul prea curând, ne putem prăbuși sub greutatea adevărului. A fost mai intâi necesar ca egoul omului să se clădească și ca individul să devină convins de faptul că are o valoare în ansamblul cosmic. Astfel, minciuni ce conțin adevăruri voalate au fost aruncate în mijlocul nostru și evenimente au fost puse în scenă astfel încât acele minciuni să pară valide.

 

De secole, mulți învățați și filozofi de geniu au înțeles cu claritate adevărul. Bibliotecile din toată lumea sunt pline cu cărțile care detaliază descoperirile lor. Dar adevărurile înțelese de ei au fost pierdute în valurile credințelor organizate.

John Keel susținea că pământul este acoperit cu ferestre către lumile nevăzute, care ar putea fi detectate dacă am avea instrumentele potrivite (vezi fenomenele din Pădurea Baciu). Aceste ferestre sunt, în opinia lui Keel, puncte focale pentru valurile de energie de frecvență foarte înaltă, adică așa numitele ”raze” cunoscute în tradițiile antice și fac posibilă manifestarea OZN-urilor și a altor entități.

Keel era de părere că fenomenul OZN este mai mult de natură para-psihică și ocultă decât fizică. Așa cum am precizat, el asemăna acest fenomen – uneori până la identificare – cu manifestările demonice ale diferitelor spirite descrise în literatura antică și medievală, atribuindu-i și o natură halucinatorie. Ca urmare, în opinia lui Keel, fenomenul OZN nu este doar unul științific, ci și unul teologic și filozofic. El consideră lumea astrală a biblicelor principalități și puteri la originea manifestării acestor spirite care tind să promoveze o fantasmă specială.

Aceste spirite predispuse către iluzionarea oamenilor sunt responsabile de aproape toate aparițiile și manipulările de tip OZN. Farfuriile zburătoare nu vin dintr-o civilizație de tip Buck Rogers [personaj din literatura SF americană – n.trad] aflată pe vreo planetă îndepărtată! Ele sunt vecinii nostri de vis-a-vis, parte dintr-un alt continuum spațio-temporal, în care viața, materia și energia sunt radical diferite de ale noastre!

În concluzie, Keel afirma că :

OZN-urile nu par a exista ca obiecte tangibile, manufacturate. Ele nu se conformează legilor naturale acceptate ale mediului înconjurător. Ele nu par a fi altceva decât metamorfozări care se croiesc pe abilitatea noastră de explica realitatea. Miile de contacte cu aceste entități indică faptul că sunt mincinoase. OZN-urile par a fi doar variații minore ale vechilor fenomene demonologice.