Motto: Nu este de dorit să dăm crezare unei propoziții atunci când nu există absolut nici un motiv pentru a presupune că este adevărată !  ( Bertrand Russell )

 

Un nou cult OZN, cu impact atât în România cât și în străinătate, este Galactis. Cultul își propune să se constituie într-un adevărat ”centru spiritual de rezonanță și comunicație cu ființele extraterestre benefice”, promovând presupuse mesaje extraterestre și ”revelații” fantastice despre presupuse civilizații extraterestre care ar transforma umanitatea. Centrul Galactis este condus de Dan Bozaru.

Voi analiza în continuare substratul ideologic al unora dintre ideile promovate de Galactis, în special cele conținute într-unul dintre primele filme promovate pe internet de acest grup: Cometa ISON. Evenimentul. Adevărul despre ele și în înregistrările radio pe această temă postate pe website-ul centrului.

Dan Bozaru și colegul său Ștefan Mureșan ne spun că decedata cometă ISON a fost de fapt (și încă mai este) o navă extraterestră de pe Sirius, invizibilă (eterică) și, în același timp, deghizată în cometă, cu o misiune specială pentru transformarea spirituală și energetică a umanității. Mureșan ar fi avut un contact ”direct” prin “dedublare eterică” cu ”nava-mamă extraterestră siriusiană” care supraveghează întregul proces, motiv pentru care este cel mai în măsură să ne țină la curent cu întregul proces.

 

Dar care este scenariul acestui film?

1. cometa ISON deghizează o navă extraterestră siriusiană (adică din sistemul solar Sirius A) aflată în planul eteric

2. pe navă lucrează ființe extraterestre cu o misiune bine-precizată legată de transformarea și evoluția planetei noastre;

3. nava-cometă are un nucleu metalic special – fapt care ar fi fost ascuns de NASA și de ”elita mondială” care dezinformează și înrobește umanitatea;

4. metalul din care nucleul cometei era compus a fost proiectat astfel încât să absoarbă orice radiații din jurul său;

5. nava – cometă conține un fel de turbină care “mărunțește gheață artificială și o pulverizează” în spatele cometei, camuflând astfel nava;

6.”elita mondială” a planificat și a realizat detonarea a doua bombe atomice pentru a distruge cometa;

7. bombele detonate, în loc sa distrugă, au hrănit acest nucleu care și-a amplificat astfel câmpul electromagnetic;

8. nava-cometă ar fi pătruns apoi direct în mijlocul Soarelui pe liniile de câmp magnetic (profitând de schimbarea polilor magnetici), fără să slăbească aliajul metalic inteligent din centru și ar fi reușit să creeze în mijlocul Soarelui un ”monopol magnetic” menit – la rândul său – să creeze un punct de legătură între Soare și o stea centrală a Galaxiei, împreuna cu care să concentreze către pământ un flux energetic de mari dimensiuni;

9. prin această acțiune, nava extraterestră ar fi creat astfel un ”portal energetic” între soarele nostru și cel din apropierea centrului galaxiei;
această transformare energetică a Soarelui ar fi fost proiectată de civilizațiile extraterestre pentru a ajuta oamenii în ”ascensiunea” spirituală;

10. cometa-navă ar fi iesit din zona Soarelui cu o întârziere inexplicabilă, dar având aceeași masă și aceeași traiectorie. Ea a supraviețuit trecerii pe lângă Soare și s-a îndreptat spre Pământ pentru a implanta un ”cip de decriptare” în structura energetică a Pământului, atunci când Soarele, Pământul și nava ar face un unghi de 90 grade și pentru a activa și mai tare acest flux energetic în alte două faze succesive;

11. în plus, nava ”condensează energiile astrale care provin de la constelații” pe Pământ;

12. nava facilitează declanșarea unui ”eveniment” (cu E mare) ”la o dată foarte precisă” (pe care nimeni nu știe să o precizeze), iar acest eveniment va permite ”saltul vibrațional al Pământului (şi totodată al umanităţii) într-o dimensiune superioară de existență”.

Ideea de bază acestei povestiri SF a fost preluată de la Tolec, ”mesagerul” unei presupuse Federații Galactice, deși Tolec nu a fost deloc încântat de acest ”furt intelectual” și de subminarea autorității sale de unic reprezentant galactic al siriusienilor, declarând pe site-ul său, într-o postare din 19.01.2014 că:

[Filmul lui Dan Bozaru] nu este doar absurd, ci este prefăcut, capricios, amatoresc și insultător, sfidând cel mai de bază bun simț comun…

Toate ”predicțiile” tandemului Bozaru-Mureșan sunt post-factum, adică după ce toate datele despre cometa ISON erau deja cunoscute, iar traseul cosmic al cometei era încheiat, lăsând astfel loc pentru a umple datele cunoscute cu o fabuloasă mitologie stelară.

 

Crede și vei fi mântuit!

Încă de la început putem remarca abordarea sectară și extremistă a întregului fenomen. Mesajul lui Bozaru se adresează în primul rând

acelor persoane capabile să intuiască adevarul acestor afirmații, care nu sunt supuse unor prejudecati prostești și care manifestă un anumit grad de inteligență.

A accepta fără cârtire ideile lui Bozaru devine astfel dovada că nu ai prejudecăți, că ești intuitiv și că ai totuși un anumit grad de inteligență (oricum probabil nici pe departe la fel de mare ca al său!)

Pentru a accepta spusele lui Bozaru, nu ai voie să te îndoiești și nici nu ai cum să cercetezi, pentru că, evident, nu ai absolut nici o posibilitate de a o face! Nu există decât cuvintele incredibile ale povestitorului propovăduite ca adevăruri ultime. El este, simultan,  participant, observator, ideolog și profet! Tot ce ai de făcut este să crezi! Tot ce poți face este să devii un bun adept!

Un precedent sinistru

Ideea că o navă extraterestră de pe Sirius ar veni în ajutorul pământenilor camuflată de o cometă și că această sosire ar avea de-a face cu un ”eveniment” extraordinar și transformator prin care umanitatea (sau o parte a ei) ar realiza astfel o tranziție într-o dimensiune superioară și la un nivel superior de conștiință nu este deloc nouă !

Povestea ‘extraterestră’ a cometei ISON, preluată de la Tolec de Dan Bozaru, derivă aproape în întregime din ideologia sinistră a sectei sinucigașe Heaven’s Gate legată de marea cometă Hale-Boop (precum și din contextul care a însoțit apariția acesteia), deși mai mult ca sigur că Bozaru nu este deloc conștient de proveniența ei.

Comet ISON (C-2012 S1) by TRAPPIST on 2013-11-15

Cometa Hale Boop a fost descoperită în 1995. Perioada sa orbitală este de cca 2500 ani, ceea ce o aduce la rangul de ”mare cometă”. Ea a fost probabil cea mai observată cometă a secolului al XX-lea și una dintre cele mai strălucitoare din ultimele decenii. A putut fi observată cu ochiul liber pentru o perioadă record de 18 luni.

În 1996, la observația unui astronom amator potrivit căreia în spatele cometei Hale-Boop părea a se afla un obiect necunoscut cu o strălucire mai aparte, zvonuri cum că această cometă ar ”camufla” o navă extraterestră au început să apară în cercurile pasionaților de ufologie. (Un astfel de transfer imaginativ nu este ceva neobișnuit: în general – în astfel de grupuri – orice obiect sau fenomen mai neobișnuit din spațiu este considerat o navă extraterestră sau ceva care are legătură cu extratereștrii; totuși era prima dată când o astfel de asociere era făcută).

În același timp, activa în Rancho Santa-Fe (în apropiere de San Diego, SUA) un micuț, dar foarte activ cult OZN numit Heaven’s Gate (Poarta Raiului). Grupul era condus cu o mână de fier de charismaticul și dogmaticul lider Marshall Applewhite (numit și ”Do” sau ”Bo”) și activa deja de mai bine de 20 de ani, iar anterior fusese condus ideologic și de Bonnie Nettles (numită și ”Ti” sau ”Peep”), partenera lui Do.

Ambii erau convinși că au un rol spiritual de-a dreptul măreț pentru umanitate: Marshall pretindea că el întrupează a doua venire a lui Christos, asta după ce anterior afirmase că este extraterestru de pe altă planetă, iar apoi un extraterestru ‘walk-in’ (adică un extraterestru care a ajuns să locuiască corpul său, noțiune similară cu clasica posedare a unei ființe de către un spirit).

La fel ca alte culte OZN și grupări New Age, secta combina doctrina creștină a salvării și a apocalipsei cu conceptele New Age ale evoluției spirituale și cu elemente SF legate de călătorii intergalactice și interdimensionale. Do pretindea că extratereștrii îi vorbesc prin filme SF cum ar fi Star Trek, asta probabil și pentru că fratele actriței Nichelle Nichols din celebrul serial era un membru devotat al sectei.

La fel ca Dan Bozaru, Erich von Daniken, Zecharia Sitchin și alții, Marshall credea în teoria astronauților antici. El era convins că

extratereștrii au plantat semințele umanității actuale cu milioane de ani în urmă, iar acum urmează să vină pentru a culege roadele muncii lor sub forma unor indivizi evoluați spiritual care se vor alătura echipajelor navelor lor spațiale. Ceilalți oameni vor fi lăsați în atmosfera spirituală otrăvită a acestei lumi deja corupte.  (Applewhite citat de James R. Lewis (ed.) în Odd Gods: New Religions and the Cult Controversy)

Doar indivizii care credeau cu toată ființa lor mesajul lui Do – Christosul Salvator, doar ei erau cei care urmau să fie salvați, doar lor li se permitea să transceandă suferința umană.

Pentru că profețiile lor se dovedeau adesea false, iar mass-media le făcea o publicitate negativă, grupul se reinventa și de redenumea periodic (așa cum fac toți contactații și cultele lor), având o mulțime de tactici inedite de recrutare a adepților.

Interesant este că încă din 1979, în cartea sa ‘Mesagerii Decepției’, Jacques Vallee atrăgea atenția asupra pericolului social pe care acest grup îl reprezintă și asupra faptului că astfel de grupuri par a fi manipulate de servicii secrete în scopul unor experimente sociale.

Adepții grupului erau convinși deja că ‘Marea Translație’ și ‘Sfârșitul Erei’ se apropie și așteptau doar un semn mai consistent (la fel cum mulți dintre adepții cultului OZN Galactis al lui Dan Bozaru sunt aproape convinși – deși nu chiar foarte siguri! – că au realizat translația într-o Nouă Eră în 21.12.2012 și mai așteaptă doar ”evenimentul” lui Bozaru pentru ca translația să fie deplină). Ei erau convinși că urmau să fie reînnoiți și regenerați fizic și spiritual și că urmau să intre într-o nouă dimensiune numită ‘The Next Level Above Human’ (‘Nivelul Superior celui Uman’).

În 1997 semnul părea să fi apărut în sfârșit! Marea cometă Hale-Boop se îndrepta către periheliul său, iar zvonurile conform cărora cometa camufla o navă extraterestră începuseră să apară încă din noiembrie 1996. Un astronom amator din Houston, Chuck Shramek, a spus că a identificat un ”obiect asemănător lui Saturn” în spatele cometei, pe care el l-a estimat a fi de 4 ori mai mare decât Pământul.

Un specialist în ”vedere periferică” (remote-view), dr. Courteney Brown, a venit la cunoscuta emisiune radio Coast to Coast AM a lui Art Bell cu o fotografie menită să dovedească faptul că Hale-Boop camufla o navă-mamă spațială (punctul luminos încercuit din fotografia de mai sus) și cu revelația că percepe în mod paranormal (prin vedere periferică) o prezență extraterestră în spatele cometei, ceea ce a aprins foarte tare spiritele deja agitate. (La fel, Bozaru spunea, într-unul dintre interviurile sale radio, că există fotografii cu ”două nave siriusiene” care acompaniau nava-cometă…)

Și la fel ca Bozaru care pretindea, într-un alt documentar, că are acces la un ”cronovizor eteric”, Brown afirma și că deține capacitatea omniscientă de a vedea orice eveniment, din orice moment al timpului și din orice parte a spațiului, de a avea acces la realități multiple, de a observa viața extraterestră, OZN-urile, Atlantida și chiar viața lui Iisus Christos; el pretindea că vorbea curent cu Iisus și Buddha (amândoi fiind, în opinia lui, extratereștrii avansați) și că extratereștrii se află printre noi.

Și tot la fel ca Bozaru, Brown și alții considerau că prezența navei extraterestre este tăinuită de NASA și de oficialități. (Una peste alta, Brown mă duce cu gândul (pe lângă Bozaru) și la Steven S. Greer).

Imediat Do a anunțat grupul că Ti l-ar fi informat telepatic că aceasta este nava extraterestră mult așteptată! Ideologia grupului, care acorda o mare importanță lui Sirius și constelației Orion, implica că această navă era siriusiană. Grupul a început să anticipeze, cu emoție, marea transformare.

Între timp, Alan Hale- descoperitorul cometei a precizat că ceea ce astronomul amator Chuck Shramek a văzut nu a fost un obiect necunoscut, ci o stea de magnitudine 8,5 (numită științific SAO141894), care nu a apărut în programul computerizat lui Shramek, pentru că acesta avea preferințele de utilizator greșit setate. Mai mulți astronomi au confirmat spusele lui Hale.

Pe de altă parte, fotografia lui Brown a fost ulterior dovedită falsă de Oliver Hainut și David Tholen, profesori la Universitatea din Hawaii, care au arătat că ea fusese copiată din baza lor de imagini și apoi falsificată. Ei au oferit fotografia originală pentru comparație.

Între timp, Nancy Lieder, un alt ”contactat” a început să pretindă că extratereștrii i-au spus că povestea extraterestră corelată cu cometa Hale-Boop nu era altceva decât o ficțiune menită să distragă atenția populației de la deja previzionata sosire a lui Nibiru/Planeta X, sosire care urma să se încheie, în mai 2003, cu un cataclism planetar (evident că acest cataclism nu s-a petrecut, iar predicția lui Lieder despre Nibiru – la fel ca orice altă predicție care provine de la astfel de channeleri – a fost apoi reportată pentru 2012 și, mai mult ca sigur se va reactiva peste alți câțiva ani, asta pentru că adepții unor astfel de credințe au memoria foarte foarte scurtă!) 

Cu toate acestea membrii grupului n-au mai ascultat nici contra-argumentele, nici noile dovezi, și nici zvonurile ulterioare! Cuvintele maestrului lor, confirmate deja de ”clarvăzătorul” Courteney Brown au fost de ajuns! Erau deja convinși! În 19/20 martie 1997 (de echinocțiul de primăvară, la un moment ales conform doctrinelor astrologice și ezoterice ale grupului), Applewhite (foto. jos.) s-a înregistrat video vorbind despre sinucidere ca singura modalitate de a evacua Pământul în scopul de a ascensiona în dimensiunea superioară de conștiință.”Evenimentul” urma să aducă translația evolutivă a aleșilor (deci a membrilor grupului) la ceea ce Applewhite numea ”Nivelul Supra-Uman”.

Folosind o retorică milenaristă preluată din creștinism, dar presărată cu nenumărate idei teozofiste, membrii grupării Heaven’s Gate considerau că lumea este guvernată de niște ”extratereștri luciferieni” care, la fel ca ”reptilienii” lui Dan Bozaru și David Icke, ar fi instrumentele Satanei pe Pământ și ar impune umanității ceea ce este ”acceptabil social” și ”corect politic”.

În ideologia sectei, trecerea la un nivel superior se putea face prin deconectarea de corpul terestru obișnuit si conectarea la un nou trup fizic, dar într-o dimensiune superioară, urmând ca membrii să fie primiți în adevărata lor casă, care s-ar afla în legătură ezoterică cu steaua Sirius ! La trecerea cometei prin punctul de pe orbită aflat la cea mai mică distanță de Pământ, sufletele lor urmau să fie ascensionate la bordul navei-mamă extraterestre și astfel să ajungă la Nivelul Superior celui Uman.

Mai întâi au postat o ”Alertă Roșie” pe website-ul oficial (încă funcțional) al cultului prin care anunțau că momentul ”Marii Ieșiri” a sosit. Apoi și-au făcut o asigurare colectivă împotriva răpirii extraterestre. Apoi au cumpărat fenobarbital din Mexico.

Sfârșitul Erei era – pentru ei – la doar câteva ceasuri distanță.

După două zile, pe data de 22 (număr asociat, ezoteric, cu finalitatea și care semnifică și numărul de ani pe care Applewhite i-a petrecut răspândindu-și învățătura), când încă cometa Hale-Boop mai avea de parcurs o bucată de drum până aproape de cea mai mică distanță a sa de Pământ și după ce și-au făcut toate bagajele pentru ”marea călătorie” și s-a îmbrăcat în costumele lor copiate după cele din Star Trek, 39 dintre cei 40 de membri ai grupului și-au desfășurat mult așteptatul ritual al sinuciderii, conform unor instrucțiuni clare pregătite în avans, luându-și fiecare doza de fenobarbital și folosind pungi de plastic pentru asfixiere. Membrii s-au sinucis lent, pe parcursul a 3 zile, asta pentru ca cei încă rămași să poată supraveghea ”ieșirea” colegilor în bune condiții. Fiecare avea în buzunar câte 5.75 dolari, pentru a putea plăti taxa de intrare pe nava-mamă extraterestră.

După 3 zile, pe 26 martie, cei 39 au fost găsiți în urma apelului către poliție realizat de cel rămas în viață.

Acesta, pe nume Rio di Angelo, plecase din grup cu câteva zile înainte, dar venise înapoi să vadă și să filmeze rezultatul Marii Ieșiri.

Sunt în viață, nu pentru că aș fi rejectat ceva legat de Heaven’s Gate,

– afirma Rio într-un interviu luat de Joshuah Bearman la aniversarea a 10 ani de la ”Marea Ieșire” a celor 39 –

sunt în viață pentru că am descoperit ceva extraordinar de important pentru lume care trebuie să fie transmis fiecăruia în forma cea mai autentică și mai adecvată.

Rio este convins că este ghidat de Do prin telepatie din extraterestra Împărăție a lui Dumnezeu în care acesta a ajuns.

Un scurt documentar CNN despre implicarea lui Rio în cazul Heaven’s Gate poate fi văzut aici. (Alte documentare realizate pe marginea ideologiei și sinuciderii grupului pot fi văzute aiciaici și aici)

Alți membri, care abandonaseră grupul înaintea ”Evenimentului”, și-au luat viața imediat ce au aflat despre ”oportunitatea” ratată de a se ”recicla” adică de a translata la următorul nivel de conștiință din ”Împărăția Tatălui”.

Copy Hale-Boop, paste Ison

Observăm că toate aspectele esențiale din cazul Hale-Boop /Applewhite (desigur, cu excepția tragicului sfârșit al membrilor cultului) se păstrează și în cazul Ison/Bozaru:

-o cometă care se apropie de Pământ;

-o navă-mamă extraterestră siriusiană ”camuflată” de acea cometă, cu o misiune specială pentru umanitate;

-o putere paranormală (claviziune, telepatie, dedublare etc) prin care prezența extraterestră este detectată și confirmată;

-accesul la o presupusă capacitate sau tehnologie prin care orice eveniment din orice moment al istoriei putea fi observat;

-presupuse fotografii care atestă prezența navei sau navelor extraterestre;

-o presupusă conspirație guvernamentală menită să ascundă adevărul despre cometă;

-o forță demonică, satanică care ar controla lumea și s-ar opune evoluției spirituale – forță deja insuportabilă, ajunsă la apogeu;

-o perioadă de tranziție, de translație, de reciclare și reînnoire, sfârșitul unei Ere și începutul alteia;

-o viziune despre rolul extratereștrilor în viața oamenilor, despre evoluția spirituală și despre societatea ideală;

-o viziune despre propriul rol spiritual, senzația de a face parte dintr-un grup de aleși sau de a fi un mesager;

-o puternică nevoie de schimbare radicală, o senzație de înstrăinare față de condiția umană obișnuită (condiție care nu mai este deloc acceptabilă), o orientare către perfecțiune greșit orientată;

-un amestec de milenarism creștin cu doctrine orientale, filtrate prin lentile New Age;

-o aderare la teoria astronauților antici și convingerea că astfel de evenimente ”ni se pregătesc” de extratereștri din cele mai vechi timpuri;

-o terminologie împrumutată din filme și seriale SF la modă;

-un ”eveniment” care va face posibilă tranziția către un nou nivel de conștiință și intrarea într-o nouă dimensiune;

-dobândirea unui corp nou, total diferit de cel deținut anterior și o separare de dimensiunea fizică obișnuită 3D, pătrunderea într-o nouă dimensiune.

Desigur, Bozaru a potrivit povestea preluată de la Tolec astfel încât să se potrivească unor mentalități și așteptări ușor modificate.

Nava extraterestră ”camuflată” de cometă în cazul Hale Boop, devine – cum era de așteptat – invizibilă (eterică), ”deghizată” de cometa însăși în cazul ISON. Tranziția extraterestră facilitată de cometa ISON nu mai este făcută prin ascensiunea pe nava extraterestră (care are un rol oarecum pasiv în cazul Hale Boop), ci prin intervenția activă (și foarte conspirativă) a extratereștrilor în declanșarea ”evenimentului” care marchează tranziția și începutul ”ascensiunii”.

Pentru Bozaru, transformarea spirituală a adepților implică, la fel ca pentru Do, tot o ”separare” între nivelul specific dimensiunii 3D și cel al unei dimensiuni superioare în care cei virtuoși urmează să ascensioneze.

Fantasma lui Bozaru este mai optimistă și mai puțin letală, dar la fel de subminantă din punct de vedere ideologic! ”Împărăția lui Dumnezeu”, către care adepții lui Do doreau să ascensioneze cu ajutorul navei-mamă extraterestre, se manifestă la Bozaru printr-o ”coborâre” pe Pământ, coborâre făcută posibilă de o monumentală intervenție extraterestră la nivel galactic! Astfel, cei aleși se vor separa de cei lipsiți de virtute, primii ajungând în dimensiunea 4D sau chiar în 5D sau 6D (și tot ”în carne și oase”, pe ”Noul Pământ”), iar ultimii vor rămâne în vechea dimensiune a suferinței: 3D.

Așadar reverberează aici chiar esența ideologiei apocaliptice creștine – folosită și de Do – care anticipează separarea celor aleși de cei lipsiți de virtute, a celor care cred de cei care nu cred, singura diferență față de creștinism fiind aceea că salvarea nu mai vine de la Christos, ci de la creatorii noștrii extratereștri, iar întreaga noastră credință ar trebui pusă în ei! (În altă parte, Bozaru ne mai spune însă că, la un moment dat, mare parte din populația Terrei va opta pentru ”îmbarcarea pe biosfere extraterestre” spre altă planetă 3D sub îndrumarea unei așa-numite ”Federații Galactice ET”, ceea ce face ca similaritatea cu povestea lui Applewhite să fie uriașă: doar sinuciderea în masă mai lipsește!).

Exemplul sectei lui Applewhite ne arată până unde poate duce o astfel de convingere irațională în zvonistica extraterestră și în astfel de idei alienante legate de ”translația” către o nouă ”dimensiune”. Adepții Centrului Galactis nu sunt conștienți că, acceptând ideile promovate de acest centru, aderă la același filon ideologic care, de-a lungul timpului, a influențat nenumărate alte culte OZN (unele dintre ele aberante) și care este mereu reactivat periodic în moduri nebănuite prin schimbarea formei, dar nu și a esenței în care se manifestă.

 

De ce este Bozaru atât de fascinat de Sirius?

Păi în nici un caz pentru că el sau confratele său mitoman Ștefan Mureșan ar fi fost vreodată în vreo navă siriusiană sau pentru că siriusienii ar fi deja aici, ci pentru că a citit multă literatură de channeling și dezbateri de pe bloguri care ”înfierbântă internetul” (cum îi place lui să spună) care au la bază (aproape în totalitate) ideologia teozofico-masonică cu privire la importanța ocultă a lui Sirius (deși acest lucru nu este evident la o privire superficială).

Sirius

Am putut vedea importanța enormă a lui Sirius în spiritualitatea sectelor New Age de sorgine teozofico-masonică în articolul Inițiere siriusiană și (sin)ucidere rituală în cultul Ordinul Templului Solar. Masonii și teozofiștii consideră steaua Sirius destinația spirituală ultimă a oamenilor și reședința adevăraților noștri ghizi spirituali – maeștrii din Marea Lojă Albă Siriusiană (lojă pe care ei o consideră sursa spirituală ocultă a întregii Francmasonerii)

Pentru unul dintre marii ideologi ai Masoneriei, francmasonul de grad 33 Albert Pike,

Sirius, Steaua Strălucitoare, reprezintă axioma fundamentală a Masoneriei.

În Morals and Dogma (p.152, 1942) el explică că

Sirius este o emblemă a Adevărului Divin, dăruită de Dumnezeu primilor oameni și păstrată în pofida tuturor vicisitudinilor veacurilor în tradiția și învățăturile Masoneriei.

Pentru Pike, Sirius nu este doar o stea, ci o entitate divină; mai precis, ”geniul” din spatele ei este

Gardianul și Ghidul Sufletelor…care pentru antici era [adevăratul] Soare.

Morals and Dogma, p.506, 1942

Această Stea Strălucitoare – Sirius este lăcașul în care Lucifer și întreaga sa ierarhie rezidă.  Pentru masoni, Soarele (care -tot în viziunea lor – ar corespunde simbolic lui Adonai – unul dintre apelativele iudaice ale lui Dumnezeu) nu simbolizează adevăratul principiu divin, iar Adonai nu este adevăratul Dumnezeu. Pentru masoni adevăratul principiu divin este simbolizat de Sirius – ”Soarele din spatele Soarelui”, Soarele Negru, adevărata lumină care, înainte de răsăritul heliacal al lui Sirius, este ocultată de Soare, iar această lumină este – în concepția lor – Lucifer.

Principiul divin corelat de masoni cu Sirius și entitatea sa guvernatoare (precum și cu Venus- ”proiecția” lui Sirius în sistemul nostru solar) este deci Lucifer, luceafărul de dimineață, Steaua Estului, sau Christosul-Lucifer. (Vom vedea, într-un alt articol – Schimbarea la față a lui Satan – că această ambiguitate conceptuală are la bază o inversiune gnostică și o dilemă teologică creștină. Asta nu face Masoneria ”satanică”, dar perpetuează o contradicție teologică.) 

Pentru Alice Bailey – channelerul neo-teozofic care probabil a influențat cel mai mult religiile OZN și curentul New Age, Sirius este Steaua Inițierii, reședința Ierarhiei Planetei noastre și sursa întregii tradiții inițiatice. În conformitate cu doctrina lui Bailey (și asemănător cu ideile lui Bozaru legate de activitatea presupuselor nave siriusiene) lojele masonice siriusiene trimit sau declanșează ”raze” spirituale și energetice către umanitate, menite să aducă lumina (Lucifer) pe Pământ și astfel să ne civilizeze. Calea către Sirius este – pentru Bailey – calea pe care ”întreaga umanitate eliberată” trebuie să o parcurgă. 

Maestrul mason Robert Temple – autorul cărții-fantasmă The Sirius Mystery (carte care îi place foarte mult și lui Bozaru pentru că o citează în articolele sale) sumariza în appendix-ul acesteia viziunea lui Bailey despre importanța ocultă a stelei Sirius în felul următor:

Siriusienii au încercat să ne civilizeze fără prea mult succes, [ca urmare] Francmasoneria este menită să fie una dintre forțele lor civilizatoare aici (desigur lojele masonice corupte cum ar fi P-2 nu fac parte din acest scop).

Foster Bailey (un mason de rang înalt, soțul lui Alice Bailey), merge și mai departe speculând (în cartea sa The Spirit of Masonry – Spiritul Masoneriei) că

există viață umană pe Sirius”, iar ”viața pe Sirius este destinul majorității oamenilor.

Este ușor de înțeles (și de observat) cum s-a repercutat toată această ideologie asupra curentului de contactați și channelleri (aproape toți derivați din sectele provenite din Alice Bailey) al cărui ”apogeu” românesc este Dan Bozaru.

Aleister Crowley și Kenneth Grant liderii OTO (Ordo Templi Orientis), depărtându-se puțin de ideologia masonică, duc și mai departe simbolismul ocult al lui Sirius. În cap.4 din cartea lui Aleister Crowley and the Hidden God, Grant arată că Ordinul Stelei Argintii (‘Order of the Silver Star’) înființat de Crowley este Ordinul Ochiului lui Set, ”Fiul din spatele Soarelui”, reprezentat astronomic de Steaua lui Isis, adică Sothis sau Sirius.

Aleyster Crowley

Horus este Hrumachis, fiul Stelei, Sirius… Sirius, Sothis or Seth-An reprezintă așadar suprema, eterna lumină. Steaua [Sirius] (atribuită Vărsătorului) este, prin urmare, cheia către prezenta Eră a lui Horus, pentru că reprezintă Energia lui Satan care va penetra Pământul în timpul prezentului ciclu.

Așadar, în viziunea lui Crowley și Grant, Sirius este asociat ezoteric cu Era Vărsătorului (adică ”prezenta Eră a lui Horus”) și cu Seth/Satan, care ar urma să guverneze această Nouă Eră, în special datorită spiritului individualizării, eliberării, opoziției și rebeliunii venerat de masoni și de adepții lui Crowley și foarte specific zodiei Vărsătorului (asociată cu Saturn și cu Uranus, prin opoziție cu principiul solar central al Leului).

Pentru Crowley și pentru masoni, Sirius este – într-un fel – în opoziție cu Soarele, la fel cum, în Zodiac, reședința Soarelui (Leul) este în opoziție cu reședința diurnă a lui Saturn (Vărsătorul). Saturn este deci – într-un fel – ”Adversarul” Soarelui (și, de fapt, al Luminii, pentru că Saturn este în opoziție și cu domiciliul zodiacal al celuilalt luminariu, Luna) , la fel cum biblicul Satan este ”Adversarul” umanității (dar și a ceea ce masonii consideră a fi un fals Dumnezeu – Dumnezeul evreilor (și prin extensie al creștinilor),  Yahwe Adonai).

Satan este adesea pus în analogie -din punct de vedere ezoteric cu Saturn (Testatorul, Adversarul). Din punct de vedere ocult, instaurarea Erei Vărsătorului este mult așteptată de francmasoni (”Zidarii Liberi”) și pentru că ei îl venerează și îl consideră ”autentic” pe acel Dumnezeu care este ”Marele Arhitect al Universului”; din punct de vedere astrologic, construcțiile, arhitectura, zidăria etc sunt guvernate de Saturn care, la rândul său, guvernează Vărsătorul.

Spiritul fratern (dar elitist și oarecum rebel al Francmasoneriei) este deci foarte bine simbolizat de mult promovata Nouă Eră (Era Vărsătorului)! Și chiar dacă, așa cum am mai precizat, în pofida tuturor acestor corelații, ar fi nedrept ca Masoneria sau Teozofismul să fie acuzate de ”satanism”, aceste corelații gnostice aflate în contradicție cu teologia seculară au avut repercusiuni nebănuite în rândul diverselor culte și grupări oculte.

Alice Bailey anunțase faptul că Era Vărsătorului a început în 1932 și, evident, până la corelația acestei presupuse ere cu un nou avatar sau stăpân care urma să guverneze spiritual prezentul ciclu nu mai era decât un pas. Dacă Bailey și adepții săi încă-l mai așteptau pe Maitreya/Kalki pentru a lua șefia Erei Vărsătorului, pentru Crowley acest stăpân și reședința sa erau deja fixate: guvernatorul spiritual era Ha-Satan, iar reședința sa era Sirius. 

Grant afirmă (în glosarul cărții sale) că Crowley, în cultul său, a restaurat

antica tradiție sumeriană a cultului lui Shaitan [Satan], după ce s-a dispensat de curentul calităților opuse vieții cu care fostul Eon [fosta Eră] a lui Osiris (reprezentat de Creștinism) l-a infectat.

Fostul ”Eon al lui Osiris” nu este altceva decât Era Peștilor – cea care, în conformitate cu ideologia teozofico-masonică, ar fi guvernat cei două mii de ani de creștinism și al cărei avatar ar fi fost Christos! Putem înțelege astfel mult mai bine de ce adepții Erei Vărsătorului (printre care și inconștientul Bozaru) se grăbesc atât de tare să scape de Era Peștilor și să intre într-o nouă eră!! (pentru a înțelege mai bine ideologia din spatele erelor astrologice, citește seria de articole Era Vărsătorului – un fals astrologic și spiritual).

Cultul lui Sirius a început să se manifeste tot mai vizibil în grupurile oculte și în cele ale contactaților. Încă din anii 50 ai secolului trecut, decepționantul ”contactat” George Hunt Williamson (care a fost profund influențat de teozofism și de secta lui Crowley) scria că a contactat anumite ființe de pe Sirius, conversând cu ele

în același limbaj enochian sau angelic folosit de Alister Crowley

și că

o societate secretă de pe Pământ a fost de mii de ani în contact cu Sirius, și că emblema acestei societăți secrete este ochiul lui Horus, cunoscut și ca ochiul omniscienței.

Adam Gorightly – Ritual Magic, Mind Control and the UFO Phenomenon

În capitolul Sorcery, Sex, Assassination, and the Science of Symbolism din antologia Secret and Suppressed: Banned Ideas and Hidden History a lui Jim Keith, James Shelby Downard – un important antimason și ideolog al teoriilor conspirației, argumentează că un cult al lui Sirius există și astăzi la nivelele cele mai înalte ale serviciilor de inteligență din Armata SUA și că anumite ritualuri care le evocă pe cele ale Egiptului Antic ar fi realizate de înalte oficialități la lumina (focusată de un telescop) a stelei.

Deși nu avem cum să verificăm aceste afirmații (și ele ar putea, foarte bine, să constituie doar o speculație conspiraționistă, ca atâtea altele), totusi ele par a fi susținute de faptul că, așa cum se știe, multe oficialități din Guvernul SUA sunt masoni de rang înalt sau adepți ai Teozofismului care au, desigur, din punct de vedere ideologic, un cult pentru Sirius. Este dovedit faptul că Colonelul Michael Ray Aquino din serviciile de inteligență filipineze și apoi americane a fost capul Templului Satanic al lui Set, zeitate egipteană identificată uneori în ocultism cu Sirius și considerată (de adepții lui Aquino) Satan, Prințul Întunericului. Aquino nu ascunde deloc faptul că templul său este derivat din celebra Biserică a Satanei a lui Anton Szandor LaVey, recunoscută prin faptul că-și recruta mulți membri din cercurile militare.

Toate acestea se potrivesc însă mai ales cu modul ciudat în care pseudo-ufologiști creduli (dar de mare succes) – cum ar fi Steven S Greer – sunt alimentați continuu (prin tot felul de deconspirări-conspirative) cu tot felul de informații despre Sirius și extratereștrii, informatii care vin de la tot felul de ”oficialități” mai mult sau mai puțin importante.

O altă confirmare vine și din cercetările unor reputați ufologiști cum ar fi Jacques Vallee, J. Allen Hynek  sau alții care arată că o mulțime de dezinformări legate de tot felul de contacte extraterestre par a proveni chiar de la Pentagon și că o mulțime de culte OZN sunt manipulate din umbră de grupări, organizații și servicii secrete cu interese obscure.

Faptul că anticii au pus un atât de mare accent pe Sirius nu trebuie să ne mire. La urma urmei, Sirius este de aproape 3 ori mai masiv decât Soarele nostru și de vreo 20 de ori mai strălucitor; din perspectiva lui Sirius, Soarele ar fi o stea pitică și nesemnificativă. Totuși, așa cum arăt și în alte articole, mitologia lui Sirius este o construcție pur-umană (chiar dacă antică) și nu are legătură nici cu vreun adevăr științific/astronomic, nici cu vreun mare adevăr ocult, ci cu proiecții ale fanteziei umane, cu diverse asocieri astrologice și cu rațiuni dictate de nevoia nepotolită de sens și semnificație.

Nu există nimic în mitologia stelară a egiptenilor sau a altor civilizații antice care ar ascunde vreun adevăr extraterestru. Sirius a devenit importantă în mitologia extraterestră nu pentru că ar exista extratereștrii care vin de acolo, ci pentru că, de mai bine de 150 de ani încoace, imaginația oamenilor a fost bombardată pe toate canalele cu concepte ideologice stranii propagate de grupările teozofico-masonice și de zecile de culte OZN derivate din acestea. Și este foarte sigur faptul că mulți șarlatani din zilele noastre exploatează această mitologie, distorsionând-o astfel încât să corespundă cu fanteziile lor SF.

Este deci ușor de înțeles de ce contactații cultelor OZN au ajuns să fie atât de fascinați de Sirius și chiar să-i atașeze tot felul de federații galactice: pentru că aproape toți contactații au la bază ideologiile cultelor teozofico-masonice care considerau Sirius și Pleiadele ca esențiale pentru evoluția lor spirituală.

O mulțime de utopice ”federații”, ”consilii”, ”alianțe” sau ”comitete” își au sediul pe Sirius (și toate aceste fundații non-profit extraterestre (dar aducătoare de mulți bani pentru cei care le ”contactează”) au fost denumite prin combinarea acelorași cuvinte cheie din expresii luate din filme ca Războiul Stelelor sau Star Trek, toate sunt la mare concurență și foarte invidioase între ele!). Din punctul de vedere al multor contactați, urmând simbolismul teozofico-masonic Federația Galactică a Luminii de pe Sirius (mult lăudată de Bozaru în articolele sale) este o prelungire a Marii Loje Albe masonice de pe Sirius (sau, după alte surse, a Marii Loje Albastre – o variație ”cromatică” a aceleiași Mari Loje Albe masonice din filozofia lui Bailey). La fel sunt și Federația Galactică a Lumilor, Înaltul Consiliu Siriusian, Consiliul Stelar Siriusian,  Consilul celor 9, Înaltul Consiliu al Sistemului Stelar Sirius, Consiliul Galactic, Consiliul Stelar Galactic Siriusian, Alianța Siriusiană, Alianța Pleiadiano-Siriusiană și alte câteva zeci cu denumiri și funcții asemănătoare, toate fabulații ale unor oameni cu imaginație bogată.

Această utopie siriusiană este, în prezent, dezvoltată de mulți alți contactați sau avatari autointitulați cum ar fi Drunvalo Melchizedek, aberantul lider al Ordinului Melchizedek, care se consideră ”însăși conștiința pre-evolutivă”, un ”walk-in” din a 13-a dimensiune (una superioară chiar și Conștiinței Christice) . Evident, Marea Lojă/Frăție Albă Siriusiană nu lipsește din peisaj: pentru Drunvalo, pământenii au fost creați fizic de ”tații siriusieni și mamele nephilimi”, iar ”tații” noștri au planul de a trezi conștiința christică la nivel global. Evident, pentru ca asta să se fi petrecut, era necesar – la fel ca în cazul ISON/Bozaru – un ”Eveniment” cu reverberații cosmice și implicații gigantice la nivel terestru !  Desigur Drunvalo este, el însuși,

parte a acestui ‘eveniment’ siriusian al cărui țel ultim este controlul conștiinței umane.

Potrivit afirmațiilor acestuia, Drunvalo Melchizedek a intrat în 1972 în corpul lui Bernard Perona și a luat locul conștiinței acestuia, devenind un walk-in (adică un fel de zombi- pe românește! Asta este varianta de ”naștere imaculată” a cultelor extraterestre! ) Ca parte a ”noului plan” și a ”evenimentului” pentru trezirea pământenilor, o navă mamă siriusiană ”în formă de țigară” și plasată în afara Pământului ar fi avut rolul important (și foarte sofisticat) de a plasa ”niște obiecte speciale în colțurile planetei noastre” (unde sunt acele colțuri ale globului pământesc îmi scapă cu totul…) și în a trimite o rază în centrul câmpului energetic al Soarelui pentru a genera un ”câmp special” și a modifica vibrația solară și pe cea terestră, adică ceva foarte similar cu strategia navei siriusiene bozariene.

Pentru mine însă ceea ce Drunvalo afirmă în continuare este de-a dreptul năucitor și terifiant: ”evenimentul” din 1972 a avut ca efect pozitiv faptul că siriusienii au reușit

să ne altereze conștiința – fără ca oamenii să știe – astfel încât să nu mai avem liber arbitru, …, să ne controleze gândurile și emoțiile, să proiecteze imagini în realitatea noastră… și să ne altereze complet secvența ADN.

Marea zi a ”vârfului evenimentului” se pare că a fost 7 august 1972, dar ce s-a întâmplat atunci nu vom ști, din păcate, decât ”atunci când vom atinge nivelul conștiinței cristice” (Evident, nimic special nu s-a întâmplat! Totuși această dată m-a intrigat – verificând mi-am dat seama că era chiar data exactă a răsăritului heliacal al lui Sirius, dată fundamentală în ciclul sothic pe care se bazează calendarul antic egiptean. Se pare că nu doar masonii, ci și siriusienii își desfășoară actualmente ”noile lor planuri” după vechile noastre calendare…!).

Dar cadourile faine nu se opresc aici. Potrivit spuselor lui Drunvalo,

în timp, siriusienii au început să permită oamenilor să facă alegeri libere… dar, dacă greșim prin luarea unor decizii greșite, siriusienii vor continua să ofere umanității propriile lor seturi de alegeri, până ce ne învățăm lecțiile.

Așadar ”Dumnezeii” noștri siriusieni ne dau și ne iau capacitatea de algere liberă după propria lor ”alegere liberă”!

Un alt lider de cult neo-teozofist, Elizabeth Clare Prophet, afirmă în cartea sa The Opening of the Seventh Seal 

sediul Ordinului Ierarhic al fiilor lui Dumnezeu și a oastei sale celeste este Steaua-Zeu Sirius.

și îndeamnă adepții să mediteze asupra stelei.

Sirius este comandamentul central al Marii Frății Albe și sediul guvernului din întreaga noastră galaxie…Sirius este axul, punctul din care evoluția a pornit pentru întregul sistem de lumi. Toate drumurile duc la Roma și toți maeștrii conduc la Sirius!…[Sirius] este casa noastră.

mai spune Clare-Prophet în cartea sa Community- a Journey to the Heart of Community (p.72, 96)

(Pentru că toți acești lideri de culte insistă asupra faptului că Sirius este adevărata casă a noastră, nu mă mai miră deloc de ce Bozaru și adepții săi au ajuns atât de alienați de această lume și de ce există atât de multă alienare în ideologia lor de viață!). 

Steven. S. Greer, promotorul proiectului Sirius Disclosure (care mai mult ‘învăluie’ adevărul, decât îl dezvăluie!) întreține aceleași convingeri (și fabulații!) teozofiste referitoare la ”Maeștrii Ascensionați” (care sunt totuna cu membrii din Marea Lojă Albă). Felul în care strecoară convingerile sale religioase în teoretizarea fenomenului OZN și modul în care fabrică mereu ”mituri științifice” și conspirații legate de fenomenul OZN este extrem de înșelător ! 

Nebunia siriusiană a fost alimentată și de credința naivă a unora în tot felul de farse mediatice, cum ar fi cea corelată cu fantasticul Experiment Montauk, al cărui promotor farseur – Al Bielek – își țesea intriga sa fabuloasă în jurul unui scaun primit de la siriusieni, care ar fi facilitat călătoria în timp. El făcea chiar și o comică descriere a siriusienilor: ochii acestora nu sunt în linie orizontală, ci în line verticală! (În cazul ăsta, nu mă mai miră de ce noi și siriusienii nu ne vedem deloc unii pe alții…:)).

Internetul este invadat de spiritiști și falși mesageri care pretind că sunt în contact cu Sirius. Toți oferă naivilor cursuri și sedințe de channeling și ”vindecare” extraterestră, fac ”coaching stelar” și te conectează cu ”ghizii și gardienii” tăi siriusieni, vând DVD-uri și cărți, țin conferințe, vorbesc despre ”sămânța stelară” siriusiană, citesc ”înregistrările akashice”(la fel ca Dan Bozaru cu ”cronovizorul” său ”eteric”), îți dezvăluie viețile anterioare. Toți pretind că dețin adevărul și informația originară cu privire la extratereștri, sunt adesea invidioși și rejectează mesajele altor channeleri. 

Putem observa originea spiritistă și science-fiction și orientarea înșelătoare a tuturor acestor practici de contact extraterestru. Este spiritistă pentru că presupune invocarea (reală sau imaginativă) a unor spirite. Este înșelătoare pentru că se bazează pe (și conduce la) amăgire, minciună și decepție!

În spatele ”revelațiilor” lui Bozaru nu se află în nici un caz vreo experiență autentică, ci o ideologie veche de mai bine de un secol cu care Bozaru s-a intoxocat intensiv  fără a avea răbdare să cerceteze sursa ei. Așa cum voi demonstra și în alte articole, la fel ca nenumărații contactați și la fel ce nenumăratele culte OZN, el a căzut în plasa acestei ideologii care are la bază proiecția fantezistă, speculația teologică, credința demoniacă, superficialitatea, minciuna și decepția!

 

Pe ușa din dos către Noua Ordine Mondială

Din păcate, Dan Bozaru nu are nici o înțelegere cu privire la originea ideilor pe care le promovează! Dacă nu ar fi atât de tragic, aș spune că este de-a dreptul comic să-l aud pe Bozaru vorbind despre modul în care extratereștrii ne vor salva de ”elita” care ar vrea să instaureze Noua Ordine Mondială, de vreme ce pare a fi total inconștient de faptul că majoritatea ideilor pe care le promovează în filmele și articolele sale provine tocmai de la ideologii și adepții Noii Ordini Mondiale! 

Asta pentru că -așa cum arăt într-o mulțime de articole de pe acest website – multe dintre ideile pe care cultul lui Bozaru și restul cultelor OZN (inclusiv Heaven’s Gate) le promovează în legătură cu Noua Eră / Era Vărsătorului, evoluția prin ”ascensiune”, channelingul cu ființe extraterestre eterice, Federațiile Galactice, rasismul spiritual, globalism etc provin de la Alice Bailey (foto jos), principalul promotor al programului de implementare a Noii Ordini Mondiale în lume, precum și de la înaintașii și urmașii săi teosofiști, masoni și adepți ai religiilor OZN!! 

Bozaru nu este conștient de faptul că toate ideile despre ”ascensiune” și mesaje de ghidare primite de tot felul de channeleri de la ”maeștrii ascensionați” sau de la ”extratereștri” provin, de fapt, din ideologia teozofică și majoritatea lor a fost dovedită falsă încă din perioada când ele s-au configurat (citește articole cum ar fi Mesagerii Decepției).

El pare a combate așa-numita Nouă Ordine Mondială, dar intră (și îi introduce pe toți cei care cred în el) ”pe ușa din spate” a acestei ideologii.  Cele mai multe din credințele lui Bozaru nu sunt altceva decât ideile de bază ale sectelor teozofice, ale unor culte OZN foarte controversate și (parțial) ale lojelor masonice.

Impactul ideilor lui Bailey și ale mentorului său ideologic încarnat, Blavatsky (pentru că – după spusele ei – a avut și câțiva dezîncarnați!) la nivel religios, social și politic este uluitor!

Ideile lui Blavatsky cu privire la rasele avansate ale umanității au stat la căpătâiul ideologiei oculte rasiste a naziștilor și a imensului genocid realizat de aceștia.

Ideile lui Bailey despre Sirius, despre Era Vărsătorului și despre Noua Ordine Mondială au fost îmbrățișate de alți francmasoni / teozofiști de rang înalt, cum ar fi vicepreședintele SUA Henry Wallace –  cel care, în 1935, influențat de soții Bailey, a venit cu ideea introducerii Marelui Sigiliu pe bancnota americană, al cărui simbolism este direct legat de Sirius.

Masonul de grad 32 Rosevelt a acceptat propunerea lui Wallace, amândoi fiind convinși, la vremea aceea – la fel ca Bozaru și ca alții acum- că umanitatea se află la un punct de cotitură și că marile schimbări spirituale sunt inevitabile.

Mulți alți președinți și politicieni de rang înalt au fost influențați de ideile soților Bailey. Foarte multe dintre teoriile economice și politice sunt influențate de aceste idei. Cărțile și publicațiile influente în planul ideologiei politice mondiale sunt și astăzi tipărite de editura înființată de Alice Bailey, adică la Lucis Trust (fostă Lucifer Publishing). Și chiar dacă ar fi nedrept să spunem că toate ideile promovate de Teozofism au avut un efect negativ, este ușor de văzut confuzia ideologică pe care au creat-o. 

În fapt, Noua Eră nu este altceva decât partea ”spirituală” a ideologiei Noii Ordini Mondiale, iar fiecare ”Mare Translație” sau ”Mare Tranziție” sau ”Mare Ascensiune” nu reprezintă decât o nouă și puternică impregnare ideologică a lumii cu doctrina acestor culte teozofiste. Această doctrină pare, la prima vedere, destul de generoasă și grandioasă, dar ”diavolul se află în detalii”, detalii pe care adepții acestor ideologii le trec foarte ușor cu vederea pentru că sunt mult prea fascinați de ”marile idei” și de ”marile speranțe” pe care le întrețin cu naivitate. 

Astfel, prin această acceptare pasivă a ideologiei oferite de Dan Bozaru, adepții acestuia devin în scurt timp adepții inconștienți și ignoranți ai Masoneriei, ai Teozofismului și ai unor aberante culte OZN, ajungând să contribuie exact la implementarea ideilor împotriva cărora credeau că luptă și să adopte aceeași mentalitate a ”conjugării abstractului cu grosolanul” la care făcea referire și Mircea Eliade.

 

O intrigă derivată din filmele SF la modă

Bozaru și-a luat și un nume stelar: Alkesh – numele unui bombardier din serialul SF Stargate pe care, mai mult ca sigur, l-a absorbit inconștient de la vreun surfing pe internet sau în timpul vizionării filmului. 

Este ușor de văzut cum teme și expresii din filme ca Star Wars sau Star Trek sunt adaptate în scenariul lui Bozaru. Ideea -promovată de Bozaru a – intrării unei nave spațiale cu o misiune salvatoare pentru umanitate în mijlocul Soarelui (pentru a-l revitaliza) nu este nici ea nouă, ci provine din filmul SF Sunshine în regia lui Danny Boyle.

Alte filme ca Battlestar Galactica, descriu și ele teme cum ar fi bătălii în spațiu între extratereștrii buni și cei răi, pe care Bozaru le descrie în filme ulterioare, cum ar fi Conflict în spațiu.

Aceste teme și idei din filmele SF apar recurent în mesajele ”contactaților”; ei nu fac asta neapărat conștient, ci absorb acestei idei în subconștient chiar fără să-și dea seama. Pentru mulți cercetători ai fenomenului channeling-ului, este cunoscut faptul că – de cele mai multe ori – channelingul nu este altceva decât un proces de reasamblare la nivel subconștient a unor informații deja introduse acolo prin lectură, vizionare de filme, sugestii externe, imaginație și fantezie. La fel se întâmplă și în cazul altor experiențe pe care aceste persoane le consideră reale, (ex: dedublarea astrală), dar care pot constitui doar fantezii sau defulări imaginative.

Și – parafrazându-l pe Mark Twain – aș spune că orice credință teologică poate fi ușor implementată cuiva printr-o doză bună de poveste SF.

 

O teologie halucinantă

Dan Bozaru promovează o halucinantă teologie centrată în jurul extratereștrilor. Mijlocul preferat de a răspândi ideologia acestei noi religii OZN este de a amesteca câteva adevăruri evidente sau câteva principii care vibrează în conștiința oamenilor cu o mulțime de lucruri care sunt imposibil de verificat sau care sunt foarte speculative și care constituie, de fapt, adevăratul mesaj (și adevărata decepție).

Teologia lui Bozaru nu este însă nouă. Ea este comună celor mai aberante culte New Age și tuturor religiilor OZN (iar asta este ușor de văzut prin analiza credințelor și ideilor care stau la baza acestora). La fel ca toate celelalte doctrine ale cultelor milenariste, ideologia promovată de Bozaru este motivată de o preocupare majoră. Catherine Wessinger, în cartea sa How the Millennium Comes Violently, definește această preocupare în felul următor:

credința într-o tranziție iminentă către o condiție colectivă care va consta dintr-un bine colectiv, care poate fi pământesc sau ceresc.

Această credință animă toate religiile și cultele milenariste, dar dacă unele religii care au deja această credință (cum ar fi creștinismul sau iudaismul) au metode de a focaliza interesul adepților pe principii clare de viață și de conduită morală și pe o practică devoțională concretă, aceste culte OZN nu oferă nici o modalitate de a sublima această așteptare.

Deci care este ”dogma” religioasă pe care centrul OZN al lui Bozaru o promovează, în mod mai mult sau mai puțin conștient? În ce trebuie să crezi? Care trebuie să fie noua ta teologie? Și ce rezultă în mod implicit (și oarecum ironic) din mesajele sale? Ei bine, trebuie să crezi și să accepți următoarele lucruri:

1. Creatorii tăi sunt extratereștrii. Nu se știe încă sigur dacă au fost nibiruano-anunnaki sau siriusienii sau lyrienii sau alții pentru că toate conceptele sunt încă amestecate dpdv doctrinar într-o imensă salată galactică, dar un lucru este cert: ai fost creat prin manipulare genetică, probabil din combinația genelor evoluate ale unor extratereștri cu cele ale maimuțelor locale!

2. Extratereștrii sunt omniscienți, omnipotenți. Ei transformă galaxiile și sistemele solare, schimbă energia Soarelui și a Pământului, oferă și iau liberul arbitru oamenilor, îți fac posibilă evoluția și ”translația” la un nou nivel de conștiință și într-o altă dimensiune. Voința lor este chiar Voința Divină!

3. Din moment ce te-au creat, extratereștrii îți sunt stăpâni!

4. Extratereștrii te-au susținut de-a lungul istoriei și ți-au oferit toată cunoașterea. Toate marile înfăptuiri ale umanității se datorează extratereștrilor. Focul, roata, piramidele – toate sunt extraterestre.

5. Toate miturile și legendele umanității se referă la ei. Ar fi bine să începi să vezi lucrurile astfel.

6. Realizarea spirituală se obține printr-o utopică evoluție în salturi (și în masă), de la o dimensiune la alta, evoluție facilitată sau făcută posibilă de evenimente exterioare declanșate de extratereștri.

7. Ideea de Dumnezeu , centrală în majoritatea religiilor devine din ce în ce mai nesemnificativă, fiind înlocuită cu imaginea seducătoare a extraterestrului salvator. Dumnezeu nu apare în nici unul dintre mesajele lui Bozaru, pentru că a ajunge pe o navă siriusiană devine mult mai fascinant decât a intra în Nirvana sau a fi salvat întru Christos.

8. Aproape tot ce ai văzut în filme sau reviste SF este doctrină ezoterică și trebuie crezut.

9. Din moment ce ai fost creat de ei, își pot cere oricând drepturile asupra ta! Creatorii noștrii extratereștri vin să culeagă ce au cultivat, adică pe noi.

10. Eliberarea noastră din toată mizeria existenței noastre încarnate se face prin intervenția salvatoare și mântuitoare a extratereștrilor. Ei ne eliberează și de ”extratereștrii căzuți” (reptilienii) purtând adevărate bătălii galactice, la fel cum Arhanghelul Mihail se ia la trântă cu Satana. Așa că te poți relaxa și poți asculta veștile bune: important este să fii deschis la mesajul lui Bozaru, pentru că restul se face de la sine!

11. Există persoane alese care, la fel ca profeții biblici care ”vorbeau cu Dumnezeu”, ”au afinități” cu extratereștrii, ”vorbesc” cu ei, au ”viziuni” cu și despre ei și răspândesc evanghelia extraterestră, iar Bozaru și amicul său fac parte dintre ele. Ai face deci mai bine să crezi tot ce-ți spun ei pentru că sunt trimiși! Ai extratereștrilor, desigur, nu ai lui Dumnezeu! Și știm cu toții ce se petrece când ne batem joc de trimiși (sau când nu înțelegem ceea ce trimișii vor să ne spună): se nasc noi religii!

12. Practica spirituală care face posibilă conectarea cu mântuitorii noștri este spiritismul (numit frumos ”channeling”, adică canalizarea vocii și mesajului întortochiat și amăgitor ale unui spirit către alți oameni). Alte practici favorite sunt telepatia în diverse limbi extraterestre și ”dedublarea eterică” în nave-mamă.

13. Cea mai înaltă subtilitate filozofică a acestei teologii extraterestre este felul în care cuvintele extraterestre (cum ar fi ”anesh”) se articulează în limbajul nostru.

14. Meditația, rugăciunea și invocațiile trebuiesc reorientate către extratereștri și către nenumăratele și utopicele Federații Galactice extraterestre. Dacă cineva este bolnav sau se anunță un cutremur – de exemplu – ar fi bine mai bine să speri în intervenția salvatoare a extratereștrilor decât în orice altceva!

15. Edenul este pe Pământ (ești orb că nu ai început să-l vezi deja din 2012 încoace)! Aici, cu ajutorul razelor energetice trimise de extratereștri, vei putea ajunge într-o dimensiune superioară, cu un trup fizic total transformat, în care moartea nu va mai exista și, la fel ca Martorii lui Iehova care trăiesc în pace și cu mieii și cu lupii, vei trăi fericit în eternitate la pace cu toți demonii tăi tereștri (și mai mult ca sigur și cu cei extratereștri), beneficiind, desigur, de miracolul neîntrerupt al accesului la energia liberă și la viitoarele mesaje puerile ale lui Bozaru și ale confraților săi.

16. Dacă începe să ți se pară că Dan Bozaru, Ștefan Mureșan și alții ca ei au luat-o pe arătură, există doar o singură explicație: ei au ascensionat în 4D și tu ai rămas în urmă! Ce sa-ți fac dacă ești atât de involuat ?!

Bozaru promovează o spiritualitate vagă, nepractică, sterilă și decepționantă în care singurul lucru pe care poți să-l faci este să pui în practică versiunea extraterestră a îndemnurilor biblice pauliene: să crezi, să speri și să aștepți. Și, evident, să-ți deschizi inima, cu toată dragostea, către ‘adevărul’ mesajelor sale și ale religiei promovate de el!

Curentul pseudo-spiritual la care și Dan Bozaru și alții de pe la noi s-au afiliat se desprinde de naturalețe și bun simț. Ideea sa de separare a celor care intră în dimensiuni superioare, de cei care rămân în 3D este periculoasă și conține sămânța rasismului și aroganței spirituale. Are la bază aceeași ideologie care s-a aflat la baza nazismului și a Holocaustului. 

Nu există nici un motiv pentru a aștepta cu sufletul la gură orice ”Nouă Eră” sau ”ascensiune” sau ”translație” colectivă, sau orice ”evenimente” miraculoase s-ar anunța la orizont! Atât perioadele ”pozitive”, cât și cele de care adepții acestui ”evoluționism” utopic încearcă mereu să fugă și pe care le consideră indezirabile fac parte din aceeași relativitate în care trăim și sunt la fel de tranzitorii și destul de mult ”egale” între ele din punctul de vedere al oportunităților de creștere spirituală. Dan Bozaru și adepții lui ard de nerăbdare să ajungă în a 12-a dimensiune, dar uită că s-au născut în ”3D” din necesitate și că mai au încă multă treabă cu găsirea echilibrului tridimensional.

 

Analizând afirmațiile lui Bozaru

Interesant este că până și Bozaru ne prezintă toate motivele pentru care nu este bine să avem încredere în mesajele sale. El spune în filmul său:

Oamenii vor să interpreteze experiențele lor din lumea eterică sau din cea astrală după legile sau dupa tiparele de gândire din planul fizic. Datorită diferenței mari care există între frecvența de vibrație a materiei fizice și cea a materiei subtile, decodificarea informației la revenire în planul fizic este adeseori dificil de făcut.

 

Aceasta este cu atât mai greu de realizat cu cât ființa umană care a avut experiența respectivă nu este bine pregătită sau suficient de rafinată pe mai multe nivele ale structurii ei: energetic, emotional, mental, supramental. Atunci ea fie este foarte bulversată de ceea ce tocmai a trăit, fie nu ține minte întreaga experiență, având goluri în amintirea ei.

 

Într-o astfel de situație mintea tinde să umple în mod automat acele goluri cu elemente care nu sunt reale, însă face aceasta astfel încât ființa umană să nu realizeze că improvizează și că alterează , într-o anumită măsură, informația originară…

 

Lucrurile se complică și mai mult când o altă categorie de forțe intră în joc și anume acelea care vor să răspândească în mod special dezinformarea. În majoritatea cazurilor, ceea ce se obtine din acest amalgam de minciună, adevăr parțial, interese oculte și orgoliu este o mare tensiune…

Aici Dan Bozaru devine – din păcate doar pentru foarte scurt timp – un mare înțelept! Este singurul lucru adevărat pe care-l spune în toate filmele sale! El ne avertizează asupra pericolelor care însoțesc comunicarea cu astfel de entități și ne îndeamnă să fim atenți și să manifestăm discernământ!

Din păcate nu-și aplică și lui (respectiv experienței lui Mureșan) aceeași îndoială rezonabilă! El nu ne demonstrează de ce ar trebui să credem că el și Mureșan nu sunt bulversați, că nu au memoria proastă, că nu umplu golurile cu fantasmele lor nocturne, că nu improvizează, că nu alterează, că nu dezinformează, că nu mint, că nu sunt mânați de orgoliu și (mai ales!) că nu sunt sub influența unei ”alte categorii de forțe”! Desigur, el crede probabil că – din moment ce s-a convins că contactul lui Mureșan prin dedublare (și – în mod paradoxal – și al lui Tolec prin channeling!) este unul direct, asta-l scuză de orice suspiciune!

Evident, înțelegând originea doctrinară a tuturor speculațiilor lui Bozaru, o analiză a conținutului acestora devine aproape inutilă! În plus, afirmațiile extraordinare au nevoie de dovezi extraordinare, iar Bozaru nu prezintă absolut nici o dovadă! Nu există nici un motiv pentru care ar trebui să credem aceste explicații fantastice și puerile!

Totuși voi trece prin acest calvar plictisitor adresând – mai mult retoric, pentru că mă îndoiesc că voi primi vreodată vreun răspuns – câteva întrebări cu privire la aspectele contradictorii, nefundamentate și incoerente din filmul lui Bozaru și din emisiunile radio corelate cu acest film:

-de ce am crede ceea ce spune, din moment ce nimic din ceea ce a spus nu s-a confirmat până în prezent?

-după ce criterii evaluează Mureșan experiența sa ca fiind ”o dedublare astrală” și nu o fantasmă sau un vis obișnuit?

-cum face el diferența între spiritele și entitățile din ”lumea eterică 4D” și ”extratereștrii din planul eteric” și de ce ar trebui să numim niște ființe eterice ”extratereștri”, din moment ce nu au corp fizic, deci sunt entități neîncarnate (sau dezîncarnate)?

-din moment ce afirmă că comunică telepatic, de unde știe – sau cum putem ști noi –  că sursa mesajelor pe care le aude în capul său este ”siriusianca Amun” sau ”conștiința navei” siriusiene și nu propria sa minte?

-de unde știe el adică Mureșan (sau Bozaru) că vocile pe care le aude (dacă le aude!) spun adevărul?

-ce dovezi sunt că NASA a ascuns informații despre cometă și despre nava extraterestră?

-ce dovezi sunt că ”Elita” a detonat bombe atomice pe cometa ISON, cine din ”Elită” a făcut asta și de ce ar fi făcut un lucru atât de stupid?

-unde sunt acele ”fotografii care atestă prezența a două nave cilindrice de o parte și de alta a cometei”?

-oare cum pot înzestra extratereștrii o navă ”cu conștiință”?

-din moment ce este o navă atat de sofisticată din planul eteric, de ce nu s-a dus direct de pe Sirius pe Soare (dacă avea o misiune acolo), fără toate aceste artificii legate reînvierea unei comete muribinde? De ce a avut nevoie de un an și jumătate (cât a trecut de la descoperirea cometei până la perigeul său solar) să facă ceva ce probabil – având în vedere tehnologia uimitoare pe care o posedă – putea să facă în câteva minute, total invizibilă și ”umilă” în misiunea sa? Ce nevoie era de acest joc de-a v-ați ascunselea și de atât de multă forfotă invizibilă făcută publică?

-de ce o civilizație superioară ar acționa atât de ocultat în invizibil, dar ar ține atât de tare să se laude cu acțiunile lor la toată lumea prin intermediul unor mesageri obscuri din România?

-de ce navele extraterestre ”în formă de L” ar mai trebui ”să se ascundă pe partea nevăzută a Lunii”, din momentul ce sunt eterice?

-ce dovezi are că cometa ISON este vie și nevătămată și că are ”aceeași masă” din moment ce toate observatoarele astronomice din lume au declarat oficial ca ea a murit (adica s-a dezintegrat total)?

-din moment ce axa polilor Pământului este tot timpul înclinată față de planul eclipticii la un unghi de 66,5 grade, cum se face că trecerea navei peste axa polilor (astfel încât să ajungă ”perpendicular pe ecuator”- cum spune Bozaru) a putut genera ”un unghi de 90 de grade” între ea, Pământ și Soare astfel încât să poată să înceapă ”să amplifice prin inducție amplitudinea câmpului energetic al Pământului” (când, de fapt – pentru precizie – unghiul menționat ar fi trebuit să fie de 66,5 grade (sau – prin extensie -113,5 grade deasupra celuilalt pol))? Se pare că siriusienii, împreună cu Syriat și Alkesh stau foarte prost cu astronomia elementară!

-ce dovezi are Bozaru că există în Univers materiale artificiale care absorb ”toată radiația solară” (și a doua bombe termo-nucleare bonus) și cum se împacă natura fizică a nucleului metalic cu natura eterică a navei, și cum a ajuns nucleul metalic la cometă și de ce nu a fost realizat și el în plan eteric?

-de ce Muresan ne spune în film că extratereștrii au reușit să realizeze procesul de a face cometa să pară cometă și nu altceva ”fără a trezi suspiciuni”, din moment ce Dan Bozaru ne spune – tot în film – că ”Elita” s-a prins ca ceva nu este in regulă și a detonat două bombe pe cometă?!!

-pe ce se bazează Bozaru când spune că profetiile indienilor Hopi se referă la această cometă (ISON) și că aceasta cometă este Steaua Albastra Kachina? De unde și până unde?

-ce dovezi sunt că ”siriusienii ar fi contribuit la dezvoltarea ecosistemului Pământului” și cum anume și când anume au putut face ei asta?

-de ce toate aceste presupuse manevre gigantice extraterestre nu ar constitui o fortare a destinului nostru și o încălcare a liberului nostru arbitru? De ce legile naturale ale Universului ar trebui influențate artificial de cineva și ce exemplu pozitiv ne dau acești ”extratereștri” în această privință?

-ce ar fi trebuit să facem noi dacă, la sosirea pe Lună, am fi găsit acolo niște lunarieni mai puțin evoluați și civilizați decât noi? Ar fi trebuit să-i modificăm genetic, sau sa-i ”impulsionăm” în vreun fel, având ca model ”intervenția siriusiană”?

-de ce ar trebui să considerăm o experiență ”spirituală” sau argumente care vin prin channeling sau dedublare ca dovezi pentru faptul că extratereștrii sunt aici?

-dacă contactul ”eteric” a lui Bozaru este ”direct”, cum s-ar numi un contact cu extratereștrii ”în carne și oase”?

-de ce ar fi bine să-i considerăm pe cei doi mesageri (Syriat și Alkesh) niște reprezentanți autentici ai extratereștrilor și nu niște spiritiști ordinari și de ce siriusienii lor nevăzuți ar trebui considerați extratereștri și nu ceea ce – foarte probabil – sunt cu adevărat: niște spirite înșelătoare și demonice din Lumea de Dincolo???

Evident, conform spuselor lui Bozaru, se pare că

principalul motiv pentru care fiinţele extraterestre benefice nu vin încă pe Pământ [pentru a realiza contactul oficial cu omenirea] este frica pe care umanitatea o are în legătură cu prezenţa lor…. Oamenii nu sunt încă pregătiți!

Hmmm… chestia asta mi se pare greu de înghițit! Deci extratereștrii se străduiesc atât de mult să ne spună cu câte milioane de nave reptiliene se bat ei în apropierea Pământului, că episodul 2 de la Hiroshima și Nagasaki s-a petrecut pe ISON, că se ascund după comete, că nave invizibile ne protejează pândindu-ne de pe Lună, că joacă ping-pong cu Pământul, cu sorii și cu galaxiile, că ”lucrurile pot lua o întorsătură negativă” pentru noi pământenii, că fac o grămadă de chestii monumentale (și posibil perturbatoare pentru noi) pe ascuns, dar tot noi suntem de vină dacă ni se face frică… Ce nașpa!

Toate astea sunt din ciclul: ”Stai să-ți spun ce viteaz și teribil sunt eu și câte fac pentru tine când tu nu mă poți vedea !”. De fapt mă uit în jur și nu văd nici o astfel de frică – ba din contră, văd la mulți doar o mare curiozitate și anticipare a acestui moment mult așteptat (cel puțin sunt sigur că adepții lui Bozaru nu mai pot de dor!) Iar eu, de când tot aștept, chiar că am început să-mi pierd răbdarea… Mie mi-e frică mai degrabă de ceva necunoscut care ar putea intra în Soarele meu și în câmpul energetic al Pământului fără ca eu să știu exact ce este și să fiu de acord cu asta! Argumentul cu ”lipsa de pregătire” a omenirii a fost (și se pare că (va) rămâne) mijlocul favorit (și extrem de convenabil) prin care toți acești falși profeți și mesageri ai Extraterestrismului – cum este și Bozaru – justifică eșecul predicțiilor și lipsa dovezilor pentru afirmațiile lor!

Centrul Galactis promovează și alte farse pe post de adevăruri excepționale. Una dintre ele este așa numita ”Conexiune Pleiadiană” – o minciună perpetuată de ”Billy” Meier – un elvețian diagnosticat cu probleme psihice, care pretindea că a făcut călătorii, cu o navă spațială extraterestră, în jurul Pământului, pe Venus, dar și în alte galaxii și că a intrat în conexiune cu extratereștri din Pleiade.

Billy a fondat în Elveția un cult religios, la sediul căruia avea expuse diferite fotografii cu navele spațiale cu care ar fi avut contact. După divorțul de Billy, soția acestuia a dezvăluit presei faptul că el falsifica fotografiile cu OZN-urile și că ea îl ajuta să construiască modelele pe care pretindea că le-a observat de aproape și pe care le fotografia și le prezenta drept OZN-uri autentice.

Bozaru nu realizează nici măcar faptul că denumirea extraterestrului despre care este vorba în film – ”Semjase” – provine de la ”Semiaza”, care în Cartea lui Enoch era considerat liderul îngerilor căzuți (al ”Veghetorilor”). Practic nici măcar ufologiștii amatori nu mai iau în seamă spusele lui Billy Meier. Bozaru, în schimb, o face!

 

Cum să ai success ca spiritist? 

Rețeta lui Bozaru, la fel ca a tuturor channelerilor care vestesc evenimente extraordinare este marcă înregistrată aparținând Fenomenului Contactaților și este disponibilă gratuit pe site-ul Galactis. Poți s-o încerci și tu! Ea este următoarea:

-mai întâi trebuie să te convingi că cineva din afară va veni să te salveze din banalitatea existenței tale și că o Nouă Eră este iminentă!

-citește multe bloguri fantastice, vizonează multe filme SF, uită-te regulat la știrile ProTV de la ora 17 și aderă la cele mai stupide teorii ale conspirației!

-găsește apoi un eveniment obiectiv, eventual un meteorit, o cometă, un obiect dintr-o poză neclară, un fenomen atmosferic etc (cu cât mai neobișnuit sau mai rar ca frecvență de apariție, cu atât mai bine!) și începe apoi să construiești în jurul său o adevărată epopee extraterestră invizibilă care să aprindă imaginația, chiar dacă nu o poți demonstra în nici un fel.

-integrează în povestea ta și câteva teorii ale conspirației la modă, găsește țapi ispășitori pentru suferințele oamenilor și spune-le că ceea ce tu profețești îi va scăpa de acești adversari; nu prea ai cum să greșești cu asta!

-spune tuturor că tu vezi și auzi și simți ceea ce nimeni altcineva nu vede, nu aude și nu simte, că ai puteri paranormale!

-amenință-i cu evenimente pozitive extraordinare pe care nu au de ce să nu le accepte;

-spune-le oamenilor că suferința lor va lua sfârșit și că aspirațiile lor vor fi în curând împlinite;

-spune-le că vor fi și teste și perturbări (altfel totul ar părea prea ușor!);

-spune-le că, dacă nu te cred, sunt ignoranți, opaci și involuați etc – nimeni nu vrea să pară așa!

-dacă mai găsești câțiva rătăciți care gândesc la fel ca tine și care spun cam aceleași lucruri, cu atât mai bine!

-vorbește-le oamenilor puțin și despre tehnologie și vino și cu câteva argumente controversate din astronomie, fizică, chimie, genetică sau arheologie: în acest fel vei da senzația că abordezi științific fenomenul și că ești demn de crezare, ironizează-i pe savanții sau scepticii care invalidează ceea ce spui;

-(eventual) găsește o autoritate – adică pe cineva mult mai credibil decât tine – după care să te ascunzi și în numele căruia să faci tot ce faci! Faptul că acea persoană nu este o autoritate în nici unul din domeniile în care tu bați câmpii, adică nici în ufologie, nici în psihologia socială, nici în arheo-astronomie, nici în astrofizică, nici în genetică, nici în economie politică, nici în arheologie etc. nici nu are chiar atât de mare relevanță, important este să dai senzația că ai girul cuiva important!

-respinge cu îndărătnicie orice contra-argument de bun simț care ți se înfățișează!

-nu ține nici o evidență a predicțiilor făcute de tine și nu verifica niciodată faptul că absolut nimic din ce ai prezis până în prezent nu s-a confirmat!

-amăgește-te mereu (și amăgește-i și pe ceilalți) că dacă lucrurile prevestite de tine nu se petrec, ele se vor petrece curând. În curând!

Probabil că deja Dan Bozaru se află deja în dimensiunea 6D pentru că altfel îmi explic mai greu entuziasmul cu care conferențiază si face în continuare filme pe tema ”evenimentului” care, după profețiile lui, ar fi trebuit să se fi produs deja demult și după care ”nimic nu va mai fi ca înainte” ! Credința lui în propria decepție pare a fi absolută!

Se spune că întotdeauna cea mai mare minciună este cea pe care ne-o spunem nouă înșine, ceea ce este total adevărat și în cazul lui Bozaru! El nu realizează că mintea sa nu face altceva decât să fabrice o poveste din amalgamarea – conștientă sau inconștientă – a tuturor aberațiilor ideologice absorbite de-a lungul anilor fără nici un gram de discernământ.

Și totuși ne putem întreba: de ce mesajele acestei noi teologii au prins atât de repede la o mare masă a populației? De ce idei cum sunt cele ale lui Bozaru au impact? Ei bine, acest lucru apare pentru că acele persoane sunt lipsite de repere spirituale ferme și nu au claritate la nivelul conceptelor spirituale. Doctrina lor teologică este un amestec pestriț de concepte vagi, neclare sau greșit înțelese luate dintr-o mulțime de tradiții spirituale (și în special din vastul, dar confuzantul curent New Age) și amestecate fără discernământ. Aceste idei au impact doar în cazul acelor persoane în ideologia cărora există un amestec ireconciliabil de idei și concepte, o profundă confuzie la nivel doctrinar, care vor să îmbrățiseze totul, dar o fac cu superficialitate. Ele prind mai ales acolo unde se promovează idei utopice care promovează transformări globale.

Niciodată nu se va găsi acest ”mumbo-jumbo” acolo unde există o claritate a abordării și o umilă înțelegere a faptului că înainte de a vrea să transformi lumea, trebuie să te transformi total și profund pe tine însuți!

Acești channeleri au succes pentru că au o mare capacitate de autoamăgire (adică capacitatea de a crede în propria decepție!) și pentru că înțeleg sau intuiesc ceva extrem de important: ceea ce contează este că oamenii își doresc să evadeze din banalul vieții obișnuite și să creadă într-o viitoare salvare! Iar această evadare și stimulare a credinței se face prin imaginație! Când atingi această coardă profundă a psihismului uman, poți avea o priză foarte mare la oameni!

Credința și imaginația au o mult mai mare putere decât orice argumente perfect justificate rațional, pentru că provin din (și vizează) partea irațională – dar mult mai vastă – a psihismului nostru. Cu cât mai irațională și mai extremă este credința, cu atât mai bine: oamenii sunt sătui de lucruri ”călduțe” și de banalitatea opiniilor ”obișnuite”. Mulți oameni vor extraordinarul!

Îndoiala sănătoasă (care, în demersul său ultim, constituie esența multor căi spirituale autentice, în special a celor de natură apofatică) este depreciată și demonizată, iar credința, nu contează cât de puțin justificată ar fi, este ridicată la rang de virtute ultimă.

Indiferent cât de aberantă ar fi ideologia pe care o promovează, acești channelleri știu pot ieși basma curată, pentru că întotdeauna vor mai putea inventa noi lucruri care să adape setea și speranța unor rătăciți pentru senzațional și pentru profeții apocaliptice.

O observație de bază realizată de Jacques Vallee în studiile sale asupra cultelor OZN este aceea că un adept (mai ales unul care s-a convins timp de mai mulți ani de ”autenticitatea” mesajelor extraterestre sau a vizitării pământenilor de către aceștia) nu va renunța niciodată la convingerile sale, chiar și atunci când argumentele pe care ele se susțin sunt în întregime invalidate cu dovezi incontestabile sau când toate profețiile ”extraterestre” se dovedesc false! Asta pentru că acele persoane au investit atât de mult din ființa lor, din timpul lor, din imaginea lor în acea ideologie încât a renunța ar fi catastrofal pentru ele din punct de vedere psihologic și social! A recunoaște că s-au înșelat și că în tot acest timp au alergat după o nălucă ar însemna să nege cu totul o latură importantă a personalității lor și asta le-ar diminua considerabil stima și imaginea de sine.

Aceasta este ceea ce am observat și eu în contactele mele cu astfel de adepți (și ceea ce a putut fi constatat și în cazul documentat mai sus despre Rio – supraviețuitorul sectei Poarta Raiului: ei trec foarte ușor cu vederea orice lucru care le-ar putea submina această încredere și își ”reportează” mereu nevoia de validare a convingerilor lor la o dată ulterioară, întreținând o speranță mistică, dar total nejustificată asupra unor posibile confirmări ulterioare, care însă nu apar niciodată! Pentru ei, orice apropiere obiectivă de fenomenul OZN este din imposibilă, pentru că pleacă din start la drum cu ”ochelarii de cal” ai credințelor lor deja setate.

În afară de asta, deși în ei există o aspirație mare către transcendere, un fel de dorință de a evada din suferința lumii în care trăim prin căutarea unui ”refugiu”paradisiac, această aspirație este greșit direcționată prin alimentarea unei speranțe halucinante într-o salvare exterioară care ar urma să vină de undeva din spațiul cosmic sau din alte dimensiuni. Ei par a fi incapabili de a găsi sursa, calea și metoda salvării în altă parte decât în afara lor, în spațiul cosmic.

Lecția cazului Bozaru (ca și cea a sinistrului său predecesor Applewhite) este evidentă: uneori credința nu este o virtute! Uneori credința este inamicul! De foarte multe ori, credința este ceva ce trebuie să respingem cu orice preț!

Accentul trebuie pus pe a ști cu certitudine, adică cu toată ființa ta și nu pe a crede; a ști sigur presupune experimentare, trăire! A ști presupune ca fiecare celulă a ființei tale să trăiască adevărul; a crede înseamnă doar să aștepți cu speranță ceva ce poate nu va putea fi dovedit sau experimentat niciodată! Credința nu înseamnă certitudine, înseamnă nesiguranță! Și mai poate însemna amăgire și decepție, atunci când premisele de la care pornești sunt greșite!

Nu există deci nici un motiv pentru care cineva ar trebui să ia de bune nălucirile vagi ale lui Bozaru și fantasticile credințe în translația în Noua Eră și în vreun ajutor extraterestru. Toți membrii cultului OZN Poarta Raiului au crezut în doctrina utopică și decepționantă a lui Marshall Applewhite, fără să îndrăznească să pună la îndoială cuvintele sale. Bozaru cere adepților săi același lucru. Și partea proastă este că mulți îl cred!

Astfel, Noua Eră se apropie cu pași repezi! Dar este o eră a decepției spirituale, pentru că ”Marea Translație” se face în ”Marea Prăpastie”!

 

Referințe

Bailey, Alice – Initiation Human and Solar, 1922, Lucifer Publishing

Bailey, Alice – Externalisation of the Hierarchy, 1957, Lucis Trust Publishing

Bailey, Foster – The Spirit of Masonry, 1957, Lucis Trust Publishing

Collins, Phillip; Collins, Paul – The Ascendancy of the Scientific Dictatorship, 2004, iUniverse

Genoni Jr., Thomas G. – Art Bell, Heaven’s Gate, and Journalistic Integrity

Gorightly, Adam – Ritual Magic, Mind Control and the UFO Phenomenon

Grant, Kenneth – Alister Crowley and the Hidden God, 2013, Starfire Publishing

Holberg, Jay B. – Sirius: Brightest Diamond in the Night Sky, 2007, Praxis Publishing

Hexham Irving; Poewe, Karla – UFO Religion, Making Sense of the Heavens Gate Suicides, 1997, Christian Century

Johnson, K.Paul – The Masters Revealed: Madam Blavatsky and Myth of the Great White Brotherhood , 1994, State University of New York Press

Keel, John A. – Operation Trojan Horse, 1996, IlumiNet Press

Keith, Jim(ed), Downard, James Shelby – Secret and Suppressed: Banned Ideas and Hidden History 

Lewis, James R. – Odd Gods: New Religions and the Cult Controversy, 2001, Prometheus Books 

Pike, Albert – Morals and Dogma of the AASRF, 2002, Kessinger Publishing

Pâtea, Viorica (ed) – Critical essays on the mith of the american Adam, 2001, Universidad de Salamanca

Philip Melling – Fundamentalism in America, Millennialism, Identity and Militant Religion Edinburgh University Press

Prophet, Elisabeth Clare – Community- a Journey to the Heart of Community, 2010, Summit University Press

Prophet, Elisabeth Clare – The Opening of the Seventh Seal, 2009, Summit University Press

Temple, Robert K.G –The Sirius Mystery: New Scientific Evidence of Alien Contact 5,000 Years Ago,1998, Destiny Books

Vallee, Jacques – Messengers of Deception, 2008, Daily Grail Publishing

Wessinger, Catherine –  How the Millennium Comes Violently, 2000, Seven Bridges Llc.