Absolut toate informațiile despre extratereștri nu vin din surse științifice, verificate, ci de la persoanele care se presupune că ar ”comunica” cu ei prin channeling, dedublare eterică /astrală, clar-audiție, sau de la așa-zișii “contactați” care ar fi avut parte de întâlniri prietenești cu ”frații spațiali” sau de răpiri la bordul navelor acestora.

Cea mai răspândită formă este channelingul, adică procesul prin care se presupune că anumite entitați comunică idei și informații ființelor umane carese află – de regulă – într-o stare alterată a conștiinței. Aaparent, aceste entități pot fi – pe lângă ”extratereștri” – persoane decedate, zei, îngeri, maeștri ascensionați, spirite ale naturii etc. Se pretinde că multe revelații religioase sunt transmise prin comunicare directă cu Dumnezeu sau cu îngeri (cazul profeților tradiției iudaice sau chiar și al unor creștini).

Fără a nega întru totul posibilitatea ca experiențe reale de comunicare cu alte entități să apară la anumite persoane înzestrate cu capacități speciale, totuși majoritatea experiențelor de channeling observate la cei care spun că fac channeling cu extratereștrii sau cu maeștrii ascensionați / înălțați (adică mistici care au transcens condiția terestră și se află în alte planuri ale existenței) nu sunt altceva decât automatisme ale minții subconștiente!

Este și motivul pentru care nici un astfel de mesaj ‘primit’ de aceste ființe nu se poate desprinde de platitudini. Astfel de platitudini sunt – de regulă – aspecte utopice pe care respectivul ‘mesager’ și le-a introdus anterior în minte prin lectură sau imaginație și pe care mintea subconștientă le aranjează și le livrează apoi într-o formă usor modificată.

Ceea ce rezultă este, de regulă o cacofonie de tip New Age în care se vestește binele utopic al Erei Vărsătorului, se fac predicții care nu se împlinesc niciodată și, în general, se vorbește de lucruri care țin de natura spirituală sau de organizarea cosmosului (pe care nu există decât o slabă posibilitate ca cineva să le verifice), răspândindu-se astfel tot felul de idei nerealiste. Multe sunt lucruri deja știute amestecate cu tot felul de inovații New Age, astfel încât, pentru o persoană neinstruită, diferența dintre fantezie și realitate devine mai greu de făcut.

De asemenea, se dau multe sfaturi ! Spiritele sunt foarte bune la a da sfaturi – la urma urmei cine ar fi atât de încuiat să respingă un sfat bine intenționat legat de cât de buni trebuie să fim, de felul în care ar trebui să avem grijă de planetă, să nu tăiem copacii, să facem eforturi pentru dezarmare, să avem grijă la dietă, să ne transformăm conștiințele etc? Dar, desigur, toate acestea sunt sfaturi pe care le poate da oricine, fără a avea nevoie de channeling.

Prin channeling se fac până și previziuni și afirmații de natură astronomică (despre existența unor planete ciudate, meteoriți sau comete care urmează să apară) sau geofizică (inversiuni de poli magnetici, cutremure) etc care, evident, nu se petrec, dar care apoi sunt reportate pentru o data ulterioară. O metoda deceptivă este de a se prezice un urgan, un cutremur etc – deci ceva ce se întamplă destul de regulat in anumite zone (cum ar fi Florida, respectiv în zone seismice cum ar fi Japonia etc) pentru un anumit moment. Evident, evenimentul nu se petrece, iar previziunea este reportată pentru o altă dată.

O altă metoda deceptivă foarte folosita de acești channelleri este de a face o previziune nefastă și a indica tot felul de practici meditative sau programe de grup în scopul contracarării lor, după care, atunci când evenimentul nu se petrece, ei afirmă că asta s-a petrecut din cauza practicii spirituale sau a propriei lor puteri sau a ajutorului extratereștrilor. Evident, este imposibil să verifici așa ceva! Nici aici nu neg posibilitatea ca, unele inspirații și predicții să fie reale și o activitate spirituală să poată îndepărta efectele negative, dar asta nu este cazul acestor channelleri New Age.

Si totuși răul (sau binele) se petrece în lume peste tot, dar nici unul dintre acești channelleri nu face o previziune despre lucrurile pe care nimeni nu le poate împiedica și care totuși se întâmplă. Deci o metoda de a demasca acești mesageri este de a le cere să roage spiritele (sau extratereștrii) să-și demonstreze autenticitatea și clarviziunea indicând un eveniment important care se va petrece absolut sigur (și care nu este prevăzut deja ca probabilitate științifică sau nu există ca rezultat probabil al unui trend) și care face parte din aria necesității (adică care este absolut necesar să fie experimentat de umanitate pentru ca aceasta să învețe anumite lecții majore).

Metoda favorită a acestor mesageri ai extratereștrilor este însă aceea de a face predicții foarte pozitive. Toată lumea speră la mai bine și astfel de predicții par a veni în întâmpinarea aspirațiilor profunde ale umanității. Oamenii care ascultă regulat astfel de profeții gândesc: ”Ce vremuri excitante! În sfârșit, binele vine și pe strada noastră!”. Chiar dacă binele nu vine, ei își întăresc speranțele cu o nouă doză de optimism din mesajele de la channeleri, mesaje care îi asigură că binele mai întârzie puțin, dar, dacă oamenii fac eforturi să se transforme și să „ascensioneze”, extratereștrii se vor arăta și binele va veni în curând, și încă într-o cantitate dublă. Ei sunt adepții ideii că speranța moare ultima.

Este uluitor cât de multe cărți vând acești mesageri ai decepției, cât de multi adepți adună în jurul lor și în ce fel de idei ajung acești adepți să creadă.

Evident, dacă ai răbdare să faci o comparație între mesajele aceleiași persoane la momente diferite, sau între mesajele primite și transmise mai departe de doi sau mai mulți astfel de mesageri considerați autentici, observi nenumărate contradicții și informații ireconciliabile. Mai mult, aceste spirite (împreună cu persoanele care le ”canalizează”) sunt adesea foarte geloase, invidioase și competitive. Ele se acuză tot timpul unele pe altele de lipsă de autenticitate, de falsitate, de minciună.

Realitatea este că persoanele care au predilecția de a crede sau de a răspândi aceste mesaje sunt și ele mediumice și au o mare capacitate de autoamăgire. Lipsa discernământului și a clarității, precum și lipsa unor repere clare îi fac pe adepții a acestei forme edulcorate de credință pe care ei o consideră spiritualitate să se încâlcească într-un hățiș de idei vagi și emoții care nu înseamnă altceva decât fuga de adevăratele lor probleme.

Multe dintre aceste idei sunt aparent inofensive și nu prezintă un pericol imediat. Pe termen lung ele plantează însă idei utopice, creează așteptări total nerealiste și o pseudo-spiritualitate amăgitoare. O decepție comună pe care aceste persoane o realizează este că îndepărtează persoanele de la înțelegerea faptului că trebuie să realizeze propriile eforturi și dau senzatia ca presupuse evenimente și transformari planetare pe care aceste mesaje le prezic vor transforma inevitabil spiritualitatea individuala si colectivă.

Cercetători ai acestui fenomen cum ar fi James Alcock sau Rodger I. Anderson afirmă:

Procesul de channeling nu este altceva decât comportament automat asupra căruia individul neagă orice control personal, iar sursa este în interiorul și nu în exteriorul psihicului channelerului [așa cum ar trebui să fie dacă am vorbi de un contact extraterestru – n.trad.]. (Alcock, James – în cartea Channeling din 1996)

A devenit evident pentru cercetători că automatismul de orice fel nu este nici o abilitate psihică și nici o cale către o cunoasterea superioară. În ciuda aparențelor, este foarte clar că toate elementele variate care compun actul automatismului sunt datorate doar persoanei în cauză și experienței sale personale de viată. (Anderson, Rodger I., 1988. Channeling. Parapsychology Review 19, 5 (1988): 6–9.).

Fără a nega însă întrutotul posibilitatea ca unele contacte cu diferitele spirite să fie autentice, nu există însă nici un motiv să considerăm că acești ”extratereștri” – dacă contactează cu adevărat ființele umane – ar fi altceva decât spirite sau entități non-umane, cu o agendă proprie! De altfel, felul în care channelerii îi descriu pe ”extratereștrii” (ex: ca ”entități din planul eteric”, sau ”extratereștrii dintr-o altă dimensiune”) arată că nu avem de-a face cu ființe din spațiul cosmic concret !

Majoritatea persoanelor care practică channelingul cu ”extratereștri”, ”maeștri ascensionați” sau ”spirite superioare” (începând de la sfârșitul secolului al 19-lea si până în prezent) a aparținut sau a fost influențată de Societatea Teozofică și de grupările derivate din aceasta. Madame Blavatsky, fondatoarea Societății Teozofice, a condamnat spiritismul și spiritualismul dar, în fapt, a început și a sfârșit ca un spiritist și încă unul fals! (afirmație pe care o voi dovedi în alte articole).

Ceea ce acești mesageri promovează, nu sunt mesajele aducătoare de vești bune și speranță sosite de la Frații noștri Cosmici, ci idei aberante care convertesc oamenii naivi și dezorientați spiritual la ideologia diferitelor culte teozofiste și religii OZN!