Brad Steiger este unul dintre cei mai renumiți cercetători ai paranormalului. El a studiat temeinic experiențele OZN, ca și alte descrieri ale unor fenomene inexplicabile (poltergeist, monștrii marini, posesiune demonică, îngeri etc) și a scris peste 170 de cărți în acest domeniu.
Deși nu a respins ipoteza existenței extratereștrilor, el nu a dat prea mult credit explicației potrivit căreia fenomenul OZN ar avea de-a face cu vreo vizitare a Pământului de către aceștia. Astfel, după o cercetare amănuntită a documentelor și rapoartelor aferente Proiectului Blue Book al Forțelor Aeriene Americane, Brad Steiger a făcut următoarea declarație:

Avem de-a face aici cu un fenomen parafizic multidimensional, ale cărui rădăcini țin de sfera planetei Pământ. (Canadian UFO Report, Summer, 1977).

După ce în filmul său UFOs and ETs ( lb. engleză, fără subtitrare în română) trece în revistă principalele teorii OZN existente, într-un interviu de prezentare a uneia dintre cărțile sale, interviu realizat de Allan Handelman (pe care-l poți viziona aici – lb engleză, fără subtitrare în română), Steiger, la unison cu ideile lui Jacques Vallee și alții, afirmă:

Eram copil când [evenimentul de la] Roswell s-a petrecut și am fost atât de entuziasmat! ”Sunt aici! Frații noștri din Spațiu au aterizat !”- spuneam eu atunci. Dar, ajuns la maturitate, după ce am început să investighez fenomenul, explorându-l, călătorind în toată America de Nord și în America de Sud, testând lucrurile, luând interviuri martorilor, am început să mă distanțez de ideea că [extratereștrii] sunt aici !

 

Și nu spun că nu se poate să existe viață pe alte planete, ci doar că ceea ce se petrece în acest caz pare a fi mai degrabă expresia unei interacțiuni foarte vechi, antice cu specia noastră, una mai degrabă multidimensională sau interdimensională, decât extraterestră !

 

Poate că toate aceste ființe, entități pe care oamenii le descriu [ca urmare a experiențelor lor paranormale] sunt produsul aceleiași inteligențe multidimensionale care ni se prezintă în foarte multe forme, în funcție de nivelul intelectual sau spiritual al experimentatorului.

Probabil că Brad Steiger este mai aproape de adevăr decât și-ar putea imagina vreodată adepții ipotezei vizitării extraterestre.