Asistăm astăzi la o amplificare fără precedent a influenței ideologiei New Age. La baza unora dintre curentele New Age se află ideea potrivit căreia umanitatea se află în pragul sau deja la începutul unei transformări spirituale gigantice care are darul de a o propulsa într-o Nouă Epocă- una în care adevărul, binele și elevarea spirituală vor fi instaurate, în care nu va mai exista sărăcie sau boală (și nici măcar moarte), în care nu vor mai exista diferențe atât de mari între oameni, în care va exista prosperitate, iar războaiele vor dispărea. Jugul asupritor al celor care conduc lumea va fi înlăturat și lumea va trăi un adevărat paradis terestru. Vechile religii vor fi abolite și doctrinele lor rigide vor fi înlocuite cu o viziune atotcuprinzătoare asupra vieții spirituale; va exista doar o singură religie – una cosmică, spontană și iluminată (eventual extraterestră!)

Potrivit ideologiei New Age la care mă refer aici în mod particular (pentru că, așa cum voi explica cu altă ocazie, prin acest termen nu cuprind întregul curent de idei cuprinse sub umbrela ”New Age” – evident, asta ar fi imposibil și totodată nedrept! – ci doar acele curente care promovează în mod obsesiv o ”nouă ordine” la nivelul raporturilor spirituale, sociale, economice și tehnologice, ordine indusă de intrarea umanității într-o Nouă Eră), pentru a înlocui vechile doctrine și pentru a instaura pacea și ordinea planetară, omenirea va beneficia de intervenția salvatoare a unei forțe divine, omnipotente: fie un nou avatar, adică un spirit pur care este întruparea lui Dumnezeu, la fel cum a fost Christos (Maitreya, Kalki etc), fie o rasă superioară de extratereștri care nu doar ne ajută să ”translatăm” în Noua Eră, ci – după unele opinii – este cea care a creat rasa umană. Potrivit religiei Noii Ere, extratereștrii fac posibilă evoluția pământenilor și ascensiunea globală către o noua etapă. Ei leagă – în plan energetic – Pământul cu vibrația înaltă a diferitelor stele, trimit nave care ne protejează, distrug bazele militare dușmanilor umanității (Iluminații sau reptilienii), ne monitorizează permanent activitatea etc. Atunci când vom fi cu adevarat pregătiti, transformați și suficient de evoluați, ei vor coborî pe Pământ și vom celebra împreună Epoca de Aur a umanitatii, în care măreața utopie New Age va deveni realitate. Până atunci suntem adesea amenințati cu cutremure, cu meteoriți și mai ales înfricoșați de perspectivele sumbre ale dominației planetare instituite de o ”elită” nemiloasă.

Contramișcarea (deci tabăra adversă în această ecuație) vine în principal din aripa dură a fundamentalismului creștin (în special a celui protestant și răsăritean-ortodox); pentru această tabără extratereștrii nu sunt altceva decât demoni! Fără discuție, multe dintre marile teorii ale conspirației au fost inventate sau alimentate de creștini! Teoriile legate de dominația mondială ocultă a Iluminaților și Francmasoneriei, de Noua Ordine Mondială, Numarul Fiarei, sosirea iminentă a Antichristului etc fac parte, de multă vreme, din propaganda creștină. Pentru mulți creștini, tot ce este ocult este și demonic, restul practicilor tradiționale sunt demonice. Pentru aceștia extratereștrii și OZN-urile sunt spirite rele care răpesc sau paralizează victimele căutând să le devieze de la drumul cel drept. Avatarul unei Noi Ere pentru prima tabără (Maitreya, Kalki etc) devine Antichristul pentru a doua!

Cea mai ciudată poziție în toată această schemă o ocupă însă o a treia tabără: indivizii sau grupările care aderă cu nonșalanță și inconștiență la ambele capete extreme ale polarității, adică cei care se află nu într-o singură extremă, ci în amandouă! Daca crezi că cineva nu se poate afla la doua extreme simultan, ei bine, te înșeli ! La această tabără cele două extreme se ating! Indivizii din această a treia tabără și-au găsit o metodă de a lua ce-i mai bun din ambele lumi (citește ”extreme”). Ei au convingerea adâncă, împrumutată din fundamentalismul creștin, cum că lumea este condusă de forțele satanice, demonice ale Iluminaților sau -chiar mai rău- ale reptilienilor, forțe care sunt menite să instaureze Antichristul și, ca reacție, își asumă un rol salvific pentru umanitate, adoptând însă în practică ideologia taberei opuse potrivit căreia salvarea vine prin translatia într-o nouă eră susținută de extratereștrii benefici și de avatarii Noii Ere/ Erei Vărsătorului, adică chiar prin ceea ce prima tabără urăste! Grupările spirituale convinse că joacă un rol salvator important în evoluția umanității, care își asumă idealuri utopice cad rapid în extrema adoptării chiar a ideilor pe care doresc să le combată! Ei îi salvează pe oameni de Iluminati și de Noua Ordine Mondială, promovând idealurile Erei Vărsătorului și ale comuniunii cu ”extratereștrii benefici”, adică exact idealurile promovate de mai bine de un secol încoace de grupările și sectele teozofico-masonice adepte ale unei ”Noi Ordini Mondiale”!

Ei centrează mingea atât pentru o tabără cât și pentru alta. Ei dau cu capul pentru a înscrie atât pentru o tabără cât si pentru alta, ei trec în apărare atat pentru o tabără cât și pentru alta, iar uneori ei sunt cei care centrează, tot ei sunt cei care dau cu capul și tot ei sar să prindă mingea! Întotdeauna ei duc și apărarea și ofensiva: ei sunt atacați de creștini și atacă la rândul lor ceea ce creștinii atacă, apărând ceea ce creștinii atacă și atacându-i la rândul lor pe creștini când aceștia îi atacă. Sunt cea mai activă tabără a ecuației!

Ceea ce membrii acestei tabere nu realizează este că au devenit adepții ideologiei pe care se străduiesc din răsputeri să o combată!!! Asta pentru că foarte multe dintre ideile promovate de ei cu privire la intrarea umanității într-o Nouă Eră își au originea în activitatea și ideologia Societății Teozofice, ai cărei fondatori și ideologi au fost – mulți dintre ei – masoni de rang înalt. Foarte mulți membri de rang înalt ai Teozofiei au fost și membri ai Co-Masoneriei și, de asemenea, foarte mulți masoni de rang înalt din Marile Loje Masonice au făcut parte din Teozofie.

În opera sa, Madame Blavatsky (cea care a pus bazele Societății Teozofice) a preamărit activitatea și ideologia unor mari masoni, cum ar fi Albert Pike, cel pe care adepții celei de-a doua tabere îl consideră unul dintre marii sataniști și ideologi ai Noii Ordini Mondiale. Ea a afirmat că a înființat Societatea Teozofică pentru a pregăti sosirea ”Marelui Învățător Planetar”, atunci când acesta ar urma să apară pe Pământ.( Dacă crezi că se referea la a doua sosire a lui Iisus, te înșeli: Blavatsky nu credea în Dumnezeul Bibliei, era convertită la Buddhism și se referea la Kalki/Maitreya, acesta fiind unul din motivele pentru care conspiraționiștii creștini o consideră – și pe ea – satanistă și adoratoare a Antichristului).

În 1877 Blavatsky și-a unit destinul cu cel al Masoneriei de Rit Antic și Primitiv, fiind inițiată în Riturile Adopției. Iată traducerea actului oficial prin care se recunoaște acestă calitate: 

Dedicată Gloriei Sublimului Arhitect al Universului 

Anticul și Primitivul Rit al Masoneriei, derivat, prin intermediul Comitetului Sanctuarului Suveran al Americii, din Marele Consiliu al Marii Loje a Franței.

Salutare în toate punctele Triunghiului.

Respect față de Ordin.

Pace, Toleranță și Adevăr

Către toți Iluștrii și Iluminații Masoni din toată lumea – uniune, prosperitate, prietenie și fraternitate.

Noi, Întreitul Ilustru Suveran Mare Maestru General, și noi, Marii Conservatori Suverani , Gradul 33 (și ultimul) al Sanctuarului Suveran pentru Anglia, Țara Galilor etc, decorați cu Marea Stea a lui Sirius etc, Mari Comandori ai celor Trei Legiuni ale Cavalerilor Masoneriei, prin virtutea marii autorități cu care suntem investiți, am declarat și am proclamat, iar prin prezentele înscrisuri declarăm și proclamăm pe ilustrul și iluminatul nostru Frate, H.P. Blavatsky, să fie un Ucenic, Companion, Amantă Perfectă, Sublimă Doamnă Aleasă a Scoției, Mare Aleasă, Cavaler Roza-Cruce, Amantă Adonaită, Amantă Venerabilă Perfectă și Prințesă Încoronată a Ritului Adopției.

Scrisă sub mâinile noastre și sub sigiliile Sanctuarului Suveran al Angliei și Țării Galilor, în Valea Londrei la data de 24 Noiembrie 1877, anul Adevăratei Lumini 000.000.000

John Yarker, gradul 33, Mare Maestru Suveran

M Caspari, gradul 33, Mare Cancelar

A.D. Loewenstark, gradul 33, Mare Secretar 

 

Există o strânsă legătură între opera lui Madame Blavatsky și adeziunea sa masonică – pe de o parte și cele mai multe idei utopice despre Era Vărsătorului, rasele umanității, Atlantida, extratereștrii și maeștri ascensionați etc vehiculate de aproape un secol încoace de ideologii, contactații și adepții curentului New Age – pe de altă parte.

Este ciudat să auzi o mulțime de oameni care afirmă că ei combat Noua Ordine Mondială prin translația spirituală într-o Nouă Eră din moment ce, în esență, – așa cum arată foarte clar Alice Bailey (o altă adeptă a Teozofismului) în cărțile sale – Noua Eră nu constituie altceva decât ideologia ”ezoterică” sau ”spirituală”, forma deghizată a Noii Ordini Mondiale! Este ciudat să vezi cum acești adepți îi îndoctrinează pe alții folosind exact argumentele și viziunea cuprinse în ideologia pe care doresc s-o înlăture! Este și mai ciudat să auzi o mulțime de oameni care numesc tot acest mumbo-jumbo de idei alambicate, utopice și contradictorii, ”spiritualitate”!

Ideea de bază aici este aceea că orice încercare de a demoniza Masoneria, realizată de adepții celei de-a treia tabere – adică aceia care îmbrățișează cu nonșalanță și inconștiență idealurile Noii Ere în presupusa lor luptă împotriva Noii Ordini Mondiale -trebuie să treacă mai întâi prin demonizarea propriilor lor ideologii ”spirituale” care se află exact la baza a ceea ce ei încearcă să combată!

Aceast paradox apare întotdeauna când discernământul lipsește cu desăvârșire! În aria New Age, apare la ideologi fanteziști, îmbibați până la refuz cu credințe diletantiste și paranoide, oameni care pretind că combat Noua Ordine Mondială implementând însă -prin discursul lor ideologic – exact ideile și credințele provenite de la ideologii de marcă ai Noii Ordini Mondiale! Această situație constituie o dovadă a faptului că atunci când te străduiești prea tare să combați o idee, poți ajunge – în mod inconștient – adeptul acelei idei! Extremele polare se transformă ușor una în cealaltă.

Adevărul este că mare parte din ideologia promovată de multe grupări oculte care se proclamă – într-un fel sau altul – ”anti-masonice”, este, în fapt, doctrină (sau speculație ideologică) de tip teozofico-masonic! Masoneria și sora sa mai mică (dar mult mai influentă în plan ideologic, datorită absenței secretivității) – Teozofia – sunt deci, cu adevărat, grupările cu cea mai mare influență la nivelul ”spiritualității” promovate în secolul trecut și la acest început de nou mileniu în Occident! Fără discuție, ele fundamentează baza doctrinară a ceea ce majoritatea oamenilor cu care discutăm zi de zi (și care nu aderă la vreuna dintre căile tradiționale) consideră a fi ”spiritualitate”!